Spušta se zavesa na sezonu Premijer lige, čekamo odgovor na samo jedno pitanje u poslednjem kolu (NAJAVA)

Autor: Pavle Knežević
nedelja 13.05.2018.
11:10
Izvor: Sportske.net

Poznato je sve osim poslednjeg učesnika Lige šampiona, mada je moguće i čudo u borbi za opstanak.

EPA/PETER POWELL
EPA/PETER POWELL

Povezane vesti

Ostalo je još 90 minuta Premijer lige ove sezone i u njima ćemo saznati ko će u Ligu šampiona i ko će definitivno ispasti. Sve te odgovore dobijamo danas popodne, kada se igraju svi mečevi 38. i poslednjeg kola elitnog engleskog klupskog takmičenja.

Šampion je Mančester siti, a drugi je njegov gradski rival Junajted. Sad, Totenhem je obezbedio Ligu šampiona, ali se ne zna sa koje pozicije. Za poslednje mesto bore se Liverpul i Čelsi. "Crveni" dočekuju Brajton, a "plavci" idu u goste Njukaslu.

Što se tiče eliminacije, Stouk i Vest Bromvič Albion su ispali, ali ova runda će odlučiti o trećem putniku u Čempionšip. Svonsi treba da pobedi Stouk ubedljivo i nada se teškom porazu Sautemptona od Mančester sitija da bi sačuvao nadu za opstanak.

To je, međutim, suva teorija, jer je gol-razlika "svetaca" -18, a "labudova" -27, što znači da u ta dva meča treba da se nadoknadi 10 golova. No, Siti juri rekord od 100 bodova u sezoni, tako da navijači velškog kluba imaju još danas da veruju u čuda. Treba reći i da će ovo biti poslednja utakmica Jaje Turea u svetloplavom dresu Sitija.

Liverpul treba da igra finale Lige šampiona, ali dotle su ostale još dve nedelje i Klopova ekipa može na miru da se posveti današnjem protivniku. Novajlija Brajton je imao sjajnu sezonu i izborio je opstanak, ali teško da će imati čemu da se nada u Liverpulu, koji je mnogo bolji tim i ima mnogo više motiva.

Čelsi ne bi trebalo da ima problema u gostima protiv Njukasla, ali pitanje je da li se tim iz Londona mislima okrenuo ka finalu FA Kupa, koji se igra naredne subote i u kome mu je protivnik Mančester junajted, ili će ostati fokusiran na ovaj duel. Opšte je uverenje svih inače da je ovo poslednja Konteova utakmica na klupi Čelsija.

Ostale utakmice nemaju nikakvog takmičarskog značaja. To savršeno oslikava ovu sezonu: bilo je mnogo uzbuđenja i neizvesnosti, ali najglavnija stvar nikada nije dolazila u pitanje.

Parovi 38. kola Premijer lige (sve utakmice počinju u 16 sati):

Barnli - Bornmut
Kristal palas - VBA
Hadersfild - Arsenal
Liverpul - Brajton
Mančester junajted - Votford
Njukasl - Čelsi
Sautempton - Mančester siti
Svonsi - Stouk
Totenhem - Lester
Vest hem - Everton

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
OneSeasonWonder
Sunday, 13.05.2018
11:39

Proletela sezona,kao da je juce bilo prvo kolo :)

avatar
MaNcHesTeR_ed
Sunday, 13.05.2018
13:34

Tako je. I 28 u nizu bez PL. Kao navijac Manchestera zelim vam pobedu u finalu, zasluzili ste dobrim igrama.