Spremni za "Boksing dej"? Evo šta nas čeka (NAJAVA)

Autor: Pavle Knežević
utorak 26.12.2017.
08:18
Izvor: Sportske.net

Nema klasičnih derbija na papiru, ali ima zanimljivih duela, posebno u donjem delu tabele.

Beta/David Davies/PA via AP
Beta/David Davies/PA via AP

Povezane vesti

Prešli smo pola Premijer lige. Mančester siti je Božić dočekao na prvom mestu i po engleskom sujeverju će biti šampion, ali kome treba sujeverje kad ima 13 bodova više od rivala i rekordnu seriju pobeda, a pritom ne pokazuje ni najmanju pukotinu u nastupu?

Svejedno, "Boksing dej" je praznik za sve ljubitelje fudbala. U Engleskoj je to neradni dan, a mnogi ljubitelji Premijer lige tradicionalno se razboljevaju na 26. decembar. Čeka nas danas osam mečeva 20. kola, u sredu i četvrtak po jedna, a onda je pauza u petak. Nakon toga se igraju utakmice svakog dana zaključno sa 4. januarom.

A šta nas to čeka u 20. kolu? Za početak, nijedan pravi i zvučni derbi, ali nekoliko vrlo zanimljivih duela. Za manje od 10 dana će mnogo jasnije biti stvari kada je u pitanju poredak od drugog do četvrtog mesta, kao i onaj u opasnoj zoni.

Da krenemo redom. "Boksing dej" otvara duel Totenhema i Sautemptona. Podtekst ovog meča je zanimljiv jer je skorašnji uspon "pevaca" u vrh tabele počeo dolaskom Poketina upravo iz Sautemptona. Totenhem se vratio u formu jer u poslednjih pet mečeva u svim takmičenjima ima četiri pobede i neizbežan poraz od Mančester sitija. Sautempton nema pobedu već šest kola i teško je zamisliti da može da iznenadi Totenhem.

Bornmut

Nakon toga, u popodnevnim duelima izdvaja se meč Bornmuta i Vest Hema. Obe ekipe su izgubile za vikend i zakomplikovale sebi situaciju. Bornmut je posle tri vezana poraza pao u opasnu zonu i sada je prvi "ispod crte", dok Vest Hem ima samo bod više i nalazi se na 17. mestu. Iako po rezultatima deluje da su "čekićari" u boljoj formi, Bornmut je poraze pretrpeo od "tešakaša" Mančester junajteda, Liverpula i Sitija, a u sve te tri utakmice nije odustajao od svog napadačkog stila. Videćemo da li će sada to kapitalizovati.

Čelsi je u prošlom kolu odigrao 0:0 sa Evertonom, ali ne bi trebalo da ima problema sa Brajtonom. Stouk je u prošlom kolu prekinuo seriju od tri poraza i sada će probati da ostvari dve vezane pobede prvi put posle godinu dana. Domaćin Hadersfild je u prošlom kolu igrao 1:1 sa Sautemptonom, a pre toga je u gostima pobedio Votford 4:1, tako da mu samopouzdanje ne manjka. Ovde najverovatnije nećemo videti remi, a pobeda bi za oba tima značila malo mirniji početak godine jer bi bili bliži sredini tabele.

Mancester Lukaku

Mančester junajted je u prošlom kolu ostao bez sva tri boda u 95. minutu, tako da sada mora da pobedi Barlni. Gosti su, međutim, pokazali da nisu mačiji kašalj, jer su ove sezone na strani pobeđivali Čelsi i Everton, dok su sa Totenhemom i Liverpulom igrali nerešeno. Neko veruje da "klareti" mogu i do boda na Old Trafordu, ali bi to realno bilo iznenađenje.

Votford je nastavio sa slobodnim padom, pošto je u prošlom kolu pretrpeo četvrti uzastopni poraz, odnosno šesti meč bez pobede. Sada dočekuje Lester, koji je u jako dobroj formi i dolazi po sva tri boda. Vest Bromvič je u avgustu ostvario dve pobede u Premijer ligi, ali od tad ne zna za trijumf, kako u prvenstvu, tako i u kupu. Serija bez prvenstvenog trijumfa traje već 17 kola i teško da će se prekinuti protiv preporođenog Evertona, tima koji je trenutno posle Sitija u najboljoj formi u ligi.

Everton

Utorak zatvara duel u kome Liverpul stvarno ne  bi trebalo da ima problema protiv "fenjeraša" Svonsija, iako navijači "labudova" neće propustiti priliku da je pre godinu dana njihov klub takođe bio u opasnoj zoni i da je uspeo da pobedi na Enfildu. Očekuje se i da će Klop rotirati malo u sastavu.

Mančester siti u sredu ide u goste Njukaslu i tu teško da će biti bilo kakve neizvesnosti. Kristal palas u četvrtak dočekuje Arsenal. "Orlovi" su van opasne zone, ali sa samo dva boda više, dok je Arsenalu trijumf neophodan da mu Totenhem ne bi pobegao. U "vatrometu" prošlog petka Arsenal je igrao 3:3 sa Liverpulom, a tim je ponovo pokazao mnogo slabosti. Palas nema poraz u poslednjih osam utakmica, ali je pitanje da li će moći da se sačuva od Arsenala.

Parovi 20. kola:

Utorak (utakmice počinju u 16.00, osim ako nije naglašeno):

Totenhem – Sautempton (13.30)
Bornmut – Vest Hem
Čelsi – Brajtonom
Hadersfild – Stouk
Mančester junajted – Barnli
Votford – Lester
VBA – Everton
Liverpul – Svonsi (18.30)

Sreda:

Njukasl – Mančester siti (20.45)

Četvrtak:

Kristal palas - Arsenal

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
L F C
Tuesday, 26.12.2017
10:09

Mala ispravka duel liverpula I svonsija pocinje u 18:30h a ne u 16h kako je napisano.