Sprema se spektakl u Flitvudu, Vardija čeka posebna "poslastica"!

Autor: Nikola Miloradović
petak 05.01.2018.
17:55
Izvor: Sportske.net

U okviru 1/32 finala FA Kupa, omaleni Flitvud će ugostiti osvajača Premijer lige iz sezone 2015/16.

Beta/Mike Egerton/PA via AP
Beta/Mike Egerton/PA via AP

Povezane vesti

Širom sveta poznata je bajkovita priča koja stoji iza napadača Lestera Džejmija Vardija.

Momak koji je u sezoni 2011/12 postigao 34 gola na 42 nastupa u dresu Flitvuda i tako pomogao klubu da se plasira u viši rang takmičenja, sada je jedan od najboljih engleskih napadača.

Sjajna sezona u dresu niželigaša leta 2012. godine mu je donela transfer u Lester Siti, "Lisice" su za njegove usluge izdvojile čak milion funti, omaleni Flitvud nije mogao ni da sanja da će zaraditi toliko novac.

Vardi je nakon par godina na "King Paueru" potpuno eksplodirao, pod palicom Klaudija Ranijerija odveo je Lester do šampionske titule u sezoni 2015/16, postigao je čak 24 gola u Premijer ligi te sezone.

Lester je od ekipe kojoj se predviđala borba za opstanak uspeo da se magično domogne najvrednijeg engleskog trofeja, a Vardi je bio ključ.

Dzejmi Vardi

Usledio je debi u reprezentaciji Engleske, a Vardi je nastavio da rešeta. Nakon samo par nastupa u dresu "Gordog Albiona", postigao je i svoj prvi gol za nacionalni tim i to pobednosni, protiv velikog rivala Nemačke, doduše u susretu prijateljskog karaktera.

Njegova bajka ostaće večno zapamćena u fudbalskim okvirima, a i šire, a sutra, posle više od pet godina, Vardi se vraća u klub koji mu je omogućio da danas bude tu gde jeste.

Flitvud Taun će sutra, od 13:45h, ugostiti Lester Siti u 1/32 finala FA Kupa.

Grad je na nogama, svi željno isčekuju povratak heroja, a u njegovu čast, lokalni pab je odlučio da napravi posebno izdanje piva, koje će se zvati "Vardijev Povratak".

 


Vlasnik "Stroberi Gardens" paba Bili Melvin izjavio je da je to najmanje što je taj grad mogao da uradi za Vardija i da veruje da će dolazak fudbalera i navijača Lestera biti velika stvar za ovaj omaleni gradić sa severozapada Engleske.

"Pabovi, brza hrana i prodavnice u gradu će definitivno osetiti veliki ekonomski benefit od ovako važne utakmice.

Čitav grad zuji o Vardijevom povratku. Mnogo dugujemo Džejmiju i to što je Flitvud nazvao pivo u njegovu čast je nešto najmanje što smo mogli da uradimo.

Sjajno je što imamo priliku da ga ponovo ugostimo
", izjavio je Vardi.

Ipak, loša vest je da bi Vardi zbog povrede prepona mogao da propusti meč protiv Flitvuda, ali ukoliko sve pođe prema očekivanjima za ekipu Kloda Puela, nema sumnje da će Francuz iskoristiti priliku da makar u poslednjim minutima ukaže šansu 30-godišnjem napadaču, da istrči na travu i dobije ovacije sa tribina Flitvudovog "Hajberija".

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke