Spektakularno popodne u Hanoveru, Dortmund pada sa vrha tabele! A šta reći o Kelnu...?

Autor: Darko Mitrović
subota 28.10.2017.
17:29
Izvor: Sportske.net

Sjajan derbi u Hanoveru, Dortmund opet ostao praznih šaka. Nastavljena agonija Kelna, Menhengladbah ubedljiv u gostima, minimalna pobeda Herte, Šalke ispustio trijumf u nadoknadi.

Beta/Peter Steffen/dpa via AP
Beta/Peter Steffen/dpa via AP

Povezane vesti

Duel Hanovera i još uvek vodećeg Dortmunda u potpunosti je opravdao epitet jednog od derbija 10. kola Bundeslige.

Domaći su slavili sa ubedljivih 4:2, pa su ''Milioneri'' pokvarili sjajan start sezone, jer im je ovo već treći meč uzastopno u kojem su ostali bez pobede, uz samo jedan osvojen bod u poslednja tri kola.

Na vodeći gol Hanovera čekalo se 20 minuta, kada su domaći iznudili jedanaesterac, a siguran sa bele tačke bio je Žonatas. Njihova prednost potrajala je samo sedam minuta, a onda je posle kornera 18-godišnji defanzivac Dortmunda Dan-Aksel Zagadu iskoristio ukazanu priliku i sa nekih desetak metara poslao loptu u donji desni ugao gola domaćih - 1:1.

Možda bi se utakmica znatno drugačije razvijala da je Jarmolenko nešto kasnije iskoristio stopostotmu priliku za potpuni preokret, ali je veoma loše šutirao sa nekih 14 metara, potpuno neometan u kaznenom prostoru Hanovera.

Kazna je usledila u 40. minutu, kada je 23-godišnji napadač Hanovera, Togoanac Ihlas Bebu realizovao brz atak domaćih i udarcem iskosa sa leve strane savladao Burkija - 2:1.

Za pomenuti promašaj iz prvog poluvremena, Jarmolenko se iskupio u 52. minutu, izjednačujućim golom za 2:2 i kada se činilo da se Dortmund ponovo približava pobedi, u 59. minutu usledio je možda i ključni trenutak meča, direktan crveni karton za mladog Zagadua koji je kao poslednji igrač odbrane faulirao protivničkog igrača u kontranapadu.

Samo minut kasnije, Klaus donosi novu prednost Hanoveru, a tačku je stavio Bebu, svojim drugim golom u 86. minutu - 4:2.

U poslednjim trenucima umalo je pukla i ''petarda'', ali je Burki sjajno reagovao posle pokušaja Martina Harnika, rezerviste u ovom meču.

Kako god da se završi predstojeći duel Bajerna i Lajpciga (18:30h), Dortmund će večeras predati vodeću poziciju na tabeli jednoj od ove dve pomenute ekipe.

Uzbudljivo je bilo i u Gelzenkirhenu, Šalke je golom Bentaleba iz penala u 43. minutu vodio do poslednjih trenutaka nadoknade vremena, a bod ''Vukovima'' doneo je Origi - 1:1.

Poslednjeplasirani Keln doživeo je novi poraz, već osmi od početka sezone, ovoga puta na gostovanju Leverkuzenu - 2:1.

Ovoga puta, ''Jarčevi'' su dobro ušli u meč, vodili su od 23. minuta golom Girasija, ali u drugom poluvremenu potpuni preokret. ''Farmaceuti'' golovima Bejlija u 54. i Bendera dvadeset minuta kasnije stižu do trijumfa.

Miloš Jojić je u ekipi Kelna dobio priliku u poslednjih petnaestak minuta.

Filip Kostić je bio starter u ekipi Hamburga, ali njegov tim je poražen na gostovanju u Berlinu od domaće Herte, takođe sa 2:1. Štark i Rekik su domaćima doneli dva gola prednosti, a poraz Hamburga ublažio je Arp u finišu meča.

Jedinu pobedu od gostiju ostvario je Menhengladbah, protiv Hofenhajma - 1:3.

I ovde je viđen preokret. Hofenhajm  je vodio posle prvog poluvremena golom Demirbaja, a u periodu od 61. do 82. minuta gosti žestoko uzvraćaju preko Azara, Džonsona i Vestergarda.

Bundesliga, 10. kolo


Subota:
Leverkuzen - Keln 2:1
Hanover - Dortmund 4:2
Herta - Hamburg 2:1
Hofenhajm - Menhengladbah 1:3
Šalke - Volfsburg 1:1
18:30h Bajern - Lajpcig
-
Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Los Vikingos
Sunday, 29.10.2017
00:26

Verder je i prosle godine ako se secate bio ovako los, onda je odjednom poceo da pobedjuje i na kraju je zamalo izborio cak i Evropu. Tako da sacekajte malo sa kandidatima za ispadanje. Sto se Kelna tice, oni su bas losi, ostali su bez najboljeg napadaca koji ih je prosle sezone nosio. Ima jos vremena da stanu na noge, steta bi bila da takva 2 kluba ispadnu.

avatar
El Matador PFC-FCB
Saturday, 28.10.2017
17:49

Bajern šampion, Keln i Bremen ispadaju, Hamburg u baražu, Hanover kao četvrti u LŠ na kraju.