Spektakularan derbi - Nejmar iz svlačionice video kako Kavani utišava "Velodrom"!

Autor: Mihajlo Vidojević
nedelja 22.10.2017.
22:55
Izvor: Sportske.net

Fantastičnu utakmicu odigrali su večeras Olimpik Marsej i Pari Sen Žermen u okviru 10. kola Lige 1. Edinson Kavani u nadoknadi režirao muk na "Velodromu".

Beta/AP Photo/Claude Paris
Beta/AP Photo/Claude Paris

Povezane vesti

Fudbalere Olimpika iz Marseja sekunde su delile od prekida šestogodišnjeg posta u mečevima sa Pari Sen Žermenom ali su na kraju morali da se zadovolje sa osvojenim bodom.

Klub iz Marseja bio je na korak od prvog trijumfa nad "Svecima" posle punih šest godina, a na kraju je meč završen rezultatom 2:2 (1:1) zahvaljujući Edinsonu Kavaniju!

Moguće je da bi pre početka velikog francuskog derbija u Marseju pristali na podelu plena sa Pari Sen Žermenom ali posle večerašnje utakmice nikako neće biti zadovoljni jednim bodom.

Domaći su stigli do prednosti fantastičnim golom Luisa Gustava u 16. minutu, ali je do odlaska na odmor Nejmar uspeo da "poništi" lepoticu svog zemljaka i poravna na 1:1.

Golove pogledajte OVDE!

Nastavak meča doneo je sve ono što se očekuje od ovakvih utakmica.

Prštalo je na sve strane, publika je odrigala svoju ulogu, bilo je golova, kartona...

Marsej je posle velikog pritiska gostiju došao do drugog vođstva na meču u 78. minutu kada je Florijan Tovan izazvao erupciju oduševljenja na "Velodromu".

Usledila je spektakularna završnica. Desetine pripadnika obezbeđenja morali su da brane Nejmara prilikom izvođenja jednog od kornera što je definitivno uticalo na ono što se zbilo u poslednjih pet minuta.

Nejmar je prvo požuteo u 85. minutu, a zatim je samo dva minuta kasnije zbog udaranja protivničkog igrača morao u svlačionicu!

Činilo se da Marsej ne može da propusti ovakav "zicer", imali su "mrtvu" šansu u 88. minutu, a kako je nisu iskoristili usledila je surova kazna u sudijskoj nadoknadi.

Edinson Kavani dobio je priliku da iz slobodnog udarca uputi udarac ka golu i to je uradio na maestralan način. Lopta je otišla preko živog zida, odbila se od prečke u zemlju, a potom je završila u gornjoj mreži što je izazvalo muk na "Velodromu"!

Na kraju podela bodova, možda najpravedniji ishod premda se večerašnji takmaci neće složiti sa takvom konstatacijom. Gosti će možda imati više razloga za nezadovoljstvo jer su u 53. minutu oštećeni za čist penal kada je jedan od igrača domaćeg tima uštopovao loptu rukom i tako zaustavio nalet Kilijana Mbapea.

Posle deset kola PSŽ ostaje neporažen i vodi na tabeli sa 26 bodova, a Olimpik Marsej zauzima petu poziciju sa osam bodova manje.


Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

15 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
mi#9
Monday, 23.10.2017
16:54

Pogle Kavanija kako slavi gol ko da ga je dao Realu ili Barseloni za pobedu a ne mrtvom Marseju, treba da ga je sramota zajedno sa ostalih 10 saigraca, takav projekat, samo njih trojica vrede pola milijarde i ne mogu da pobede na velodromu marsej nego se cimaju ovoliko, dva puta jure rezultat. Sramota da ih je, niko ispod 7,8 miliona ne prima godisnje

avatar
YNWA BEST
Monday, 23.10.2017
08:20

Eto vam sad PSG melje sve redom !! Kad nemogu sa onakvim timom da pobede Marseille svaka im cast !! Verujte mi kad na PSG dodje Chelsi,Tottenham ekipe koje su slabije ali fizicki bolje, tu ce te videti kako se PSG raspada !!

avatar
scofield
Monday, 23.10.2017
03:16

PSZ vise ne igra kao proslih sezona, od ove sezone igraju na kontre iskljucivo na brzini Neymara i Mbapea a kad god budu naleteli na ovakav stil igre, ekipa koje ne srljaju i ne ostavljaju prostor (celsi,atletiko,juventus) imace problem. Ali dobro i Mbape je odigrao dosta lose sinoc. Veledrom ih je uzdrmao. Kavani pokazao da se sa pravom hvata da izvodi slobodnjake,dati ovakav gol u zadnjim trenucima utakmice za dobar rezultat svoje ekipe je san svakog fudbalera.

avatar
El Clásico leyendas
Sunday, 22.10.2017
23:16

a rekose neki da Kavani ne zna da sutira slobodnjake

avatar
Ruske39
Monday, 23.10.2017
08:57

Niko u istoriji fudbala nema vise promasenih zicera od njega.

avatar
El Clásico leyendas
Monday, 23.10.2017
16:53

masi on dosta ali dosta i pogadja

avatar
chaki
Monday, 23.10.2017
16:03

Taj ko je rekao se razume ko moja baba, pokazao je vise puta da zna

avatar
Garban
Sunday, 22.10.2017
23:04

Naletili su na tim koji zna organizovano da se brani i nema pobede... Ovaj PSG je Anži br.2! Polufinale LŠ im je plafon, mada čisto sumnjam da će dotle dogurati.

avatar
Bojan Djordjevic
Monday, 23.10.2017
00:13

I ovakvom Realu je polufinale plafon.

avatar
SERBON
Sunday, 22.10.2017
23:02

Au, kakav derbi na krcatom Velodromu! Golovi, žuti kartoni, Nejmaru crveni, gađanje sa tribina...i na kraju 2:2. Sada se vidi koliko je bilo značajno da Marsej iskoristi onu sjajnu priliku pri vođstvu 2:1, ali nisu, i stiže kazna u nadoknadi od El Matadora. Olimpik nije prekinuo tradiciju koja sada već postaje užasna.

avatar
NikkiCFC
Sunday, 22.10.2017
23:01

hahaha bravo sudija mislio je onaj mali pateticni Nejmar da ce moci u francuskoj da radi sta hoce ali izgleda da ipak ne moze. Isti je kao Murinjo cim ne ide odmah pokaze pravi karakter. Steta sto u francuskoj ne postoji jos neki tim da moze da im uzme titulu.

avatar
Monday, 23.10.2017
11:57

Da li si ti gledao utakmicu ili komentarišeš ma osnovu opisa događanja na terenu. Pitao bi ja tebe da te celu utakmicu biju svuda a najviše po nogama dva do tri igrača a da te sudija ni najmanje ne zaštiti (mislim da je dao damo jedan karton i to na kraju kada je isključio Nejmara, a tada je nad Nejmarom prvo bio start za žuti, a onda posle sviranog faula još jedan, jedan od ova dva starta čak nije ni sankcionisan). Toliko o nejmarovoj frustraciji. Ni ja ga ne simpatišem previše ali na ovoj utakmici je dobio batina za tri utakmice i to uvek ga biju po najmanje dvojica odjednom.

avatar
Stefan Išizaki
Monday, 23.10.2017
12:53

Sad kad Ranijeri napravi dar-mar s Nantom kao sa Lesterom.

avatar
Yaya Sanogo
Sunday, 22.10.2017
22:58

Izvuce se plastika :)

avatar
Man.United99
Monday, 23.10.2017
07:49

Problem je sto su sad pojacani nece im igrati nejmar