Spektakl 'pod Goricom', Brnoviću prvi trofej!

Autor: Mihajlo Vidojević
četvrtak 30.05.2019.
22:35
Izvor: Sportske.net

Drugi put osamostaljenja Crne Gore trofej namenjen najboljem timu u Kupu odlazi u vitrine podgoričke Budućnosti.

fscg.me
fscg.me

Povezane vesti

Veliko finale crnogorskog fudbalskog Kupa odigrano je večeras na stadionu "Pod Goricom" gde su ekipe Budućnosti i Lovćena u sjajnoj atmosferi odigrali meč za trofej.

Budućnost je slavila sa ubedljivih 4:0 (2:0) iako su se gosti prikazali u odličnom svetlu i verovatno nisu zaslužili da izgube ovakvim rezultatom.


Stvari su za tim iz crnogorske prestonice krenule u pogrešnom smeru nakon samo osam minuta igre. Junak večerašnjeg finala Mihailo Perović doveo je Budućnost u vođstvo u ranoj fazi utakmice što je "preseklo" goste sa Cetinja.

Nedugo nakon vodećeg gola Budućnosti ekipa Lovćena je imala izuzetnu priliku, Pejaković je šutirao ali je prečka bila saveznik Podgoričana.

Nespretna intervencija fudbalera Lovćena rezultirala je dosuđenim penalom koji u gol pretvara Mihailo Perović. Do odlaska na odmor Lovćen stiže do gola, ali ga je sudija Milačić poništio zbog navodnog prekršaja koji je prethodio egzekuciji.

Pitanje pobednika i osvajača trofeja rešeno je nakon trećeg gola Mihaila Perovića koji je tako ušao u istoriju crnogorskog fudbala kao prvi igrač koji je postigao "het-trik" u finalu Kupa.

Četvrti gol na utakmici pao je u prvom minutu nadoknade, a postigao je Dejan Zarubica.

Na taj način Budućnost je drugi put od osamostaljenja Crne Gore stigla do trofeja u Kupu, a ujedno je omogućila ekipi OFK Titograda da kao četvrtoplasirana u ligi izađe u Evropu.

Recimo i to da je današnji trofej prvi u trenerskoj karijeri Branka Brnovića.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke