Spas u zadnji čas, pao dogovor preko bare, Roma odahnula!

Autor: Vladimir Stojanović
utorak 04.08.2020.
10:32
Izvor: Sportske.net

Džejms Palota noćas prodao klub, u narednih deset dana posle papirologije, Rimljani će imati novog, bogatijeg vlasnika.

EPA/ALESSANDRO DI MEO
EPA/ALESSANDRO DI MEO

Povezane vesti

Izgleda da je konačno gotovo, i da se Roma spasila.

Neki bi rekli u poslednji čas, nakon par loših godina, tačnije dve sezone bez Lige šampiona, kombinovane sa pandemijom, klub je u velikim finansijskim problemima i pominjalo se da će morati da se odrekne nekoliko igrača, pre svih Zaniola za koga je Juve bio spreman da plati 60 miliona.

A onda, prethodne noći se sve promenilo.

Iako je pre i pogotovo tokom korone izgledalo da od dogovora nema ništa, Džejms Palota je ipak pristao. Suočen sa nezavidnom situacijom, noćas je rekao konačno "da", u Americi, prodaće klub teksaškom milijarderu Danu Fridkinu.

Ovaj diler "Tojotinih" vozila i čovek koji ima deonice u filmskoj industiji, turizmu, nekretninama i težak je oko četiri milijarde evra, će platiti 490 miliona za Romu odmah, plus dodati 90 kako bi se stabilizovala situacija, pre svega zadržala ekipa i doveli novi igrači.

Cilj je da se sve završi u narednih sedam dana, da se razmene dokumenta, kako bi od 15. avgusta praktično novi vlasnici bili operativni.

Baner 7

Roma igra u LE, sem ako je ne osvoji, igraće u istom takmičenju naredne godine, Fridkin je finansijski mnogo moćniji od Palote, ali želi da napravi novi stadion, oformi mlad tim, moguće je da klub napuste Džeko i par starijih igrača, mada ne i Kolarov.

Palota je pregovara sa Kuvajćanima, ali oni su tražili dodatno vreme da prouče finansije Rome, problem je što se vlasniku žuri, pa je Fridkin sa zvaničnom ponudom to iskoristio.

Ako ne bude nekih senzacionalnih obrta, Roma ostaje u američkim rukama, ali menja vlasnika.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke