Sparsi u velikim problemima

Autor: Nikola Miloradović
nedelja 03.12.2017.
11:58
Izvor: Sportske.net

Totenhem je upao u rezultatsku krizu, koja bi mogla da potraje.

Beta/AP Photo/Rui Vieira
Beta/AP Photo/Rui Vieira

Povezane vesti

Od petog novembra i pobede nad Kristal Palasom, Totenhem ne zna za trijumf u Premijer ligi.

Samo su u međuvremenu slavili u Ligi Šampiona i to protiv Borusije iz Dortmunda, koja je takođe u katastrofalnoj formi.

Nakon pobede nad "Orlovima", Sparsi su poraženi u derbiju severnog Londona od Arsenala, potom su remizirali sa VBA, da bi nakon toga izgubili na "King Paueru" od Lestera. Juče su nekako izdržali protiv Votforda na "Vikaridžu", kako su dobar deo susreta proveli sa igračem manje, pa im je bod protiv čete Marka Silve kao kuća.

Sada za Sparse sledi meč bez prevelikog značaja u Ligi Šampiona, na "Vembliju" gostuje kiparski Apoel, da bi potom u okviru Premijer lige Totenhem odigrao još dva meča kod kuće, protiv Stouka i Brajtona.

Čini se da su naredna tri duela prava prilika da se ekipa kroz dobre rezultate vrati na pravi kolosek, ali nijedan protivnik više neće predstavljati mačiji kašalj za Poketinove "Pevce".

Poketino

Problem je odbrana, Tobi Aldervejreld je povređen, dok je Dejvinson Sančez zaradio crveni karton protiv Votforda, možda i malo neopravdano, pa Poketino na raspolaganju ima Dajera i Vertongena, dok bi i Ben Dejvis eventualno mogao da pomogne na štoperskim pozicijama, kao i mladog Huana Fojta koji je ovog leta stigao u klub, ali nije upisao ni minut na terenu u okviru Premijer lige.

Da stvar bude još gora, pojavile su se nove informacije u vezi sa povredom Aldervejrelda, koji je očigledno bio ključ uspeha Sparsa prethodnih godina.

Alderweireld Aldervild

Naime, prema prvim procenama Belgijanac bi na teren trebalo da se vrati oko 25. decembra, ali izgleda da su te procene bile preambiciozne.

Belgijanac je doživeo nezgodnu povredu, u pitanju je kidanje mišića, koje bi vrlo lako moglo da se pogorša. U slučaju da do relapsa dođe, Aldervejreld bi morao pod nož, što bi značilo da bi morao na oporavak od najmanje 14 nedelja.

On će za dve nedelje imati novu kontrolu, nakon koje će se znati u kakvom je stanju mišić, kao i da li će Belgijanac smeti na teren do kraja godine.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke