Španija mu se divi, kako je ovaj čovek odigrao 90 minuta?!

Autor: Milovan Longinov
nedelja 18.10.2020.
08:33
Izvor: Sportske.net

Apsolutni heroj kola!

Povezane vesti

Hetafe je pobedio očajnu i katastrofalnu Barselonu rezultatom 1:0, ali jedan čovek je posebno u centru pažnje.

Bekčina-batinaš Hetafea Alan Niom je čovek o kome pričaju španski mediji. Ako niste gledali utakmicu, pokušaćemo da pojasnimo, mada će biti teže, jer sve ono što je radio, a ostao na terenu 90 minuta, prava je umetnost.

Pre svega, čovek je napravio osam faulova i nijedan nije bio "lagan". Uostalom, čovek takve konstitucije i pritom poznat kao "batinaš" ni ne pravi blage faulove. Tek posle sedmog je dobio žuti karton, a prethodno zbog jednog lakta u Mesijevu facu nije dobio ni žuti.

Kasnije, isti taj lakat je nabio u Fatija, nije bio faul, samo je fizički izdominirao i otresao mladog napadača, a onda počeo da se dere nad njim sledećim rečima "imaš je*e*ih 18 godina i tako padaš".

Ronald Kuman je u nekoliko navrata ukazivao sudijama da Niom vređa njega i njegov stručni štab, na šta je i lično ukazao treneru Bordalasu, pošto je mnoge zanimao kadar na kraju utakmice kada je Holanđanin ljutito prišao svom kolegi.  

"U dva, tri navrata je rekao jako ružne stvari meni i mojim pomoćnicima. Te reči sam preneo Bordalasu, ali ne bih da ih ponavljam i pred kamerama", rekao je Kuman posle utakmice.

Baner

Niom je uz sve to bukvalno "otresao" svakog igrača, naravno, za to nije zaslužio žuti karton, jednostavno, fizički je bio dominantniji, a Barsini igrači nedovoljno kreativni da igraju na taj način da ovakav "batinaš" ne može da ih stigne i da bude u cetru pažnje.

Sve u svemu, ovaj 32-godišnji Francuz je apsolutni heroj kola u Španiji, iako se ono nije završilo do kraja. Čak se i bivši predsednik Barse Đoan Laporta oglasio na Tviteru nakon lakta nad Mesijem u prvom poluvremenu, na šta je žuti karton dobio Pike zbog insistiranja kod glavnog sudije da mu konačno pokaže javnu opomenu.

Osam faulova, svaki uz lakat, žuti tek posle sedmog, tona psovki i osvojenih duela i bez isključenja za 90 minuta. To je umetnost.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

7 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Jasminn
Monday, 19.10.2020
17:09

Tekst ne moram ni citati cim vidim da ovdje nema Crvenog Lucifera sve mi je jasno...nesto je Barcinu korist. Nisam usao na portal pa nekih mjesec i pol dana. Udjem danas i vidim neke stvari se nisu promjenile.

avatar
Mirjevac
Sunday, 18.10.2020
23:58

Zato je Htafe i pobedio, kad sudija nista navodno nije video kao prekrsaje za Hetafe igrace, zato kod Barcinih igraca je video cak i one prekrsaje koji nisu ni postajali, ni penal nije postajao ali sudija ga je video! Sve dolazi iz Madrida, kad Real gubi, tada mora i Barca da gubi naravno uz pomoc sudija! Real samo tako se moze odrzi na celu lige!

avatar
P. S.
Sunday, 18.10.2020
14:43

Lik je morao završiti utakmicu još u prvom poluvremenu, ali to svakako nije opravdanje ni za onakvu igru Barse niti za uvođenje Fatija protiv nekoga kome je sve dozvoljeno, a fizički je daleko superiorniji. Ni ostali igrači Hetafea nisu bili nežni, što je za posledicu imalo bežanje igrača Barse od duela, naročito u drugom poluvremenu. To je naravno nedopustivo za preplaćene igrače kluba koji bi trebao da se bori za trofeje. Pedri je bio jedan od retkih, ako ne i jedini uz delimično Desta, koji uprkos batinama nije odustajao od borbe, Naravno i njega je Kuman zamenio kao i sve druge fudbalere, poput Kutinja, Fatija itd. kada su u prethodne 3 utakmice bili među najboljima ili najmanje lošim na terenu.

avatar
Pipo Inzagi
Sunday, 18.10.2020
11:29

Kad imaš 50 kg i 160 cm ne ideš u duele već bežiš od njih,ne možeš da očekuješ da dobiješ faul jer svakako padaš u sudaru sa fizički jačim igračem....tvoja prednost je brzina a njegova snaga,svako koristi svoju kako najbolje zna

avatar
P. S.
Monday, 19.10.2020
16:38

A ti koji su fizicki jaki su inace spori, narocito ako su crnci, sto se da videti i na primeru Adame Traorea izmedju ostalih?

Kada imas 50 kg i 160 cm krajem druge decenije 21. veka onda sedis na klupi kada tvoj tim igra protiv agresivnog i fizicki jakog protivnika.

avatar
IMUN NA MINUSE(VE)
Sunday, 18.10.2020
09:51

Da li je heroj prava rec?

avatar
Bádr Hari
Sunday, 18.10.2020
08:45

izlizani mu platio da bi napakostio Barsi i mom idolu Messiju. :D