Španci sad već imaju i naziv za ovu pojavu, šta je "Jovićevo prokletstvo"?

Autor: Vladimir Stojanović
subota 09.01.2021.
10:37
Izvor: Sportske.net

Kada se sve sabere ostaje gorak ukus...

EPA-EFE/JuanJo Martin
EPA-EFE/JuanJo Martin

Povezane vesti

U Španiji je već uobičajeno, Luka Jović je povređen ili bolestan, baš kad bi možda mogao da dobije šansu.

On je bio uključen u ekspediciju koja bi trebalo danas iz snegom zavejanog Madrida da se probije ka Pamploni, ali je otpao u poslednji čas, u pitanju je povreda mišića.

Srbin će tako propustiti gostovanje na kome je dao poslednji gol za Real Madrid u pobedi od 4:1. Jedan od retkih trenutaka sreće za napadača koji već 18 meseci tavori u "Los Blankosima" koji su ga platili ogromnih 60 miliona evra. Godinu dana nije napravio ništa, uglavnom je van tima ili na klupi, Real gubi novac, pokušaće da nađu izlaz ove zime, ali od Milana nema ništa, pojavio se bivši klub Ajntraht, ali ni oni nemaju da plate primanja Jovića od 4.5 miliona, mogli bi da podele troškove sa Realom.

Prošle godine je sakupio 27 nastupa za Madriđane, ali je počeo samo sedam, dao je dva gola (protiv Leganjesa i Osasune) i imao dve asistencije.

Baner 6

Ali, očekivalo se da ove sezone dobije veću šansu i opravda uloženo.

Igrao je odlično za Srbiju, ali se ponovo razboleo, pa povredio, na kraju je ostao na marginama.

Baner 6

Jednostavbno ispao je iz rotacije, Jović je dobio šansu u pet mečeva ove sezone, počeo tek dva, nije napravio ništa. Otkriveno je i da je Zidan želeo da ga proda, a ostavi Borhu Majorala koji je otišao u Romu jer hoće da igra. Kada je u prošlom šampionatu na "El Sadaru" dao gol, to je obnovilo raspravu da li treba češće da dobija šansu, ali nije iskoristio priliku. Usledio je odlazak u Srbiju tokom korone, kršenje protokola, krivična prijava, posle je povredio nogu, pa onda umesto da odmara, snimljen je na roštilju sa prijateljima u Madridu, bez maske i distance. Dakle, Luka je gotovo zaboravljen, ima tek 23 godine, nemoguće da je zaboravio da daje golove, ugovor sa Realom traje još tri i po godine. Ali, kako sada izgleda nema ponuda ove zime, ćak ni iz Nemačke gde je ostavio dubok trag, pa ćemo videti da li će se ono što Španci sada već nazivaju "Jovićevo prokletstvo" nastaviti...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Don Carlo
Saturday, 09.01.2021
19:45

Treba obo ćerati, i njega i Hazarda

avatar
Mjolnir-HammerOfThor
Saturday, 09.01.2021
16:27

Boli ga briga. Zaradio je odlične pare i sada može da se vrati u manje timove dje će igrati opet dobro. Realno nije on za velike timove koji su u vrhu fudbala... više je za osrednje timove koji se bore za Evropu. Mitrović je predobar za Fulham, a Jović nedevoljno dobar za Real. Volio bih da ih vidim u nekom timu kao Everton gdje sam siguran da bi igrali super ili u nekom posrnulom gigantu kao Milan gdje bi isto imali dosta toga da pokažu

avatar
yllb
Saturday, 09.01.2021
12:16

Pre je to Joviceva glupost nego prokletstvo