Španci provalili "zaveru", gledamo li nameštanje u poslednjem kolu?!

 • Autor: Milovan Longinov

 • 21. jun 2016.

 • 12:12

 • Izvor: Sportske.net

 • facebook
 • twitter
 • linkedin
 • email

Zvuči neverovatno, ali postoje brojne kombinacije koje potvrđuju da bi pojedinim timovima možda bilo i bolje da kalkulišu u poslednjem kolu grupne faze takmičenja na EP. Mi ne verujemo u to, a vi?

Španci provalili
Naime, stvari stoje ovako, grupe A i B su završile sa takmičenjem, preostaju još C,D, E i F, a mogućnost za kalkulacije otvara i činjenica da se termini grupa ne poklapaju, odnosno, utakmice u grupama C i F se igraju od 18 sati, a D i E od 21, u utorak i sredu, pa to budi razne mogućnosti.

Madridski list As je predstavio veliku teoriju zavere u kojoj su mogući i porazi Nemaca od Severne Irske, Belgije od Švedske, ali rezultatom 1:0 i slični ishodi.

Preostali mečevi:

Utorak
18.00 - Severna Irska - Nemačka, Ukrajina - Poljska
21.00 - Hrvatska - Španija, Češka - Turska

Sreda
18.00 - Mađarska - Portugal, Island - Austrija
21.00 - Italija - Republika Irska, Belgija - ŠvedskaGrupa C (utorak 18 sati) Tabela: Nemačka 4, Poljska 4, Severna Irska 3, Ukrajina 0

Pobednik ove grupe potencijalnu minu bi mogao da dobije protiv trećeplasirane ekipe iz grupe F što bi mogao da bude Portugal. Ako se uzme u obzir da drugoplasirani tim ide na Švajacarce, to budi sumnju.

Nemcima je dovoljan bod da budu drugi, ukoliko Poljska pobedi Ukrajinu, a As čak piše i o mogućem iznenađenju - šta ako Severna Irska pobedi Nemačku?
U tomu slučaju, ''Panceri'' bi bili čak treći i morali bi da gledaju rezultate u ostalim grupama.

nemacka mustafi

Grupa D (utorak 21) Tabela: Španija 6, Hrvatska 4, Češka 1, Turska 0

Ovde bi Španija i Hrvatska miroljubivim remijem overili plasman dalje. Međutim, ako se uzme u obzir da drugoplasirani tim ide na Italijane, neće se tako lako igrati.

S druge strane, Hrvatima bi mogli da budu čak i treći, ukoliko izgube, a Česi savladaju Turke. Hrvatima se ne zna šta je gore, pošto drugi ide na Italijane, a treći na Francuze, tako da bi im bilo najbolje da probaju da pobede Špance.

Grupa E (sreda 21) Tabela: Italija 6, Belgija 3, Švedska 1, Republika Irska 1


Ova grupa ostavlja najviše mogućnosti za kalkulacije, naročito kada se uzme u obzir da igraju poslednji, i da i dalje, pored Italijana koji su prošli, i ostale ekipe mogu dalje.

Ipak, Italijani bi mogli čak i da dopuste da izgube od Iraca, svejedno su prvi u grupi, ali ostale ekipe mogu još kako da se ''dogovore''. Ukoliko Šveđani pobede Belgiju minimalnim rezultatom 1:0, onda prolaze obe ekipe dalje.

Međutim, za to je potreban i remi Češke i Turske koje igraju dan ranije i da Irska ne pobedi Italiju, a to nije nerealan ishod.

Italija Bufon

Grupa F (sreda 18) Tabela: Mađarska 4, Island 2, Portugal 2, Austrija 1


Ova grupa je takođe otvorena za sve kombinacije, ali takođe zavisi od duela Češke i Turske, odnosno remi na tom meču bi i u ovoj grupi svima odgovarao.
U tom slučaju, Mađarska i Portugal remijem idu zajedno u narednu rundu bez obzira na ostale rezultate.  
Ekipe u ovoj grupi neće moći mnogo da kalkulišu i što se pozicija na tabeli tiče, pošto se ukrštaju sa grupom E koja igra kasnije.

kristijano ronaldo

Dakle, ovaj list veruje u ozbiljne kalkulacije i ''dogovaranja'', međutim, naše mišljenje je da Nemci neće kalkulisati sa Ircima, da Portugal neće igrati na ''X'' protiv Mađara posle dva remija, da Belgija neće pustiti Šveđane da pobede 1:0 kako bi prošli obe ekipe, ali ukoliko se desi i najmanja kalkulacija u poslednjim mečevima, jasno je da će se pojaviti ogromna bura.

Naročito kada se uzme u obzir da su mnogi o tome pisali uoči poslednjih mečeva u grupnoj fazi.

Ipak, da li zaista veruje u ovoliku teoriju zavere? Ukoliko je vaš odgovor ''DA'', onda ne treba ni da gledate fudbal... tačnije, onda je ova igra izgubila svaki smisao...

 • facebook
 • twitter
 • linkedin
 • email

Komentari