Soslkjerova godišnjica - Ima li pravo da se, posle svega, poslednji smeje?

Autor: Vladimir Stojanović
subota 28.03.2020.
11:12
Izvor: Sportske.net

Da se sada završi sezona, da li bi značila uspeh. Prekid došao u najgori čas, da li su očekivanja bila veća, ili je Junajted postupio dobro i sačekao da Norvežanin istera svoje?

EPA-EFE/STEPHANIE LECOCQ
EPA-EFE/STEPHANIE LECOCQ

Povezane vesti

Danas je godišnjica povratka Solskjera u Junajted. Ili bolje da kažemo godinu dana od kada je postao stalni menadžer, odnosno dobio ugovor. Posao mu je ponuđen nakon pobede protiv PSŽ, tačnije neočekivanog plasmana u četvrtfinale Lige šampiona.

Mišljenja su bila podeljena, od toga da je Junajted požurio, do toga da je Norvežanin pravi čovek na pravom mestu. Iako je kao v.d. bio impresivan, Ole je posle dobijanja posla, suočen sa mnogim sumnjama jer je Junajted ušao u lošu seriju. Ništa nije bilo od Lige šampiona, a nije uspeo ni tokom leta da promeni puno tim, mada je stigao najskuplji defanzivac sveta Megvajer.

Stigli su i Džejms i Van-Bisaka ali su navijači očekivali više. Tokom jeseni bilo je dosta problema, pominjan je otkaz, situacija sa Pogbom, odnosno povredom je eskalirala, a tim je bio daleko od vrha. No, Junajted je uspeo da dobije ključne utakmice, da stabilizuje formu i to u situaciji kada se povredio i Rašford, pa je pritisak spao. Klub je čvrsto rešen da izdrži sa Solskjerom na klupi kako bi potpuno promenio ekipu. I pored svih nedaća Junajted je peti, to bi značilo, da ako kazna Sitiju ostane na snazi da se vraćaju u Ligu šampiona, u slučaju da prvenstvo ne bude nastavljeno.

U četvrtfinalu su kupa, u Liga kupu su eliminisani od jačeg Sitija, koji su pobedili dva puta u prvenstvu. Uz to, Junajted je praktično u četvrtfinalu LE.

Ne izgleda loše, kako je bilo jesenas ali Pogba je i dalje daleko od tima i bliže izlaznim vratima, Bruno Fernandeš se pokazao kao dobar potez u januaru, probili su se Brendon Vilijams na levom beku, kao i Mejson Grinvud kao alternativa. Solskjer će insistirati da šansu dobiju Garner, Čong koji je potpisao novi ugovor, a moguće je da će i De Hea otići kako bi se vratio Henderson koji sjajno brani u Šefildu. Ovi potezi, ma kad god bude bio prelazni rok bi pokazali nameru kluba da sa Solskjerom računa na duže staze. Pauza, odnosno prekid je došao u loše vreme, Junajted je dobio osam mečeva od jedanaesto u koliko je neporažen, stabilizovali su odbranu, ali se navijači plaše da bi ubrzana liga značila da mali broj igrača koje klub ima u poređenju sa rivalima plus Evropa mogu da znače ponavljanje lošeg kraja iz prošle sezone.

Kazino baner


Klub će ulagati, ali samo u mlađe igrače, Igalo će verovatno ostati, prva meta je Sančo, traže i štopera, Godina ili čak Kulibalija, a Pogba bi mogao da bude prodat jer sebe ne vidi u timu.

Tek, Solskjer je isterao svoje, da se sada sezona završi i da kao peti ode u Ligu šampiona, nema sumnje da bi to bilo posmatrano kao uspeh...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

10 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
ja_sam_gavrilo a vi?
Saturday, 28.03.2020
21:06

Godina ili čak Kulibalija vi pisete kao da im je cijena priblizna...

avatar
Mirjevac
Saturday, 28.03.2020
18:52

Sa toliko novca ulozenog u dobre igrace, obicna budala bi trebala da ima mnogo boljeg uspeha od njega! M. Junated ima dobre igrace i jako vredne a usph nula!

avatar
Red to the bone
Saturday, 28.03.2020
16:14

Kako sve ono pre 5-6 godina nije bilo pravedno prema Mojesu

avatar
Benz9
Saturday, 28.03.2020
13:29

Samo polako, ni Ferguson nije imao bog zna kakve rezultate na početku... Već sam napisao, ako ga istrpe i ispoštuju njegove želje mogu biti samo na dobitku...

avatar
MaNcHesTeR_ed
Saturday, 28.03.2020
18:59

Nije imao rezultate a nije imao ni budzet kao ovi sad odma 200m po sezoni, Moyes prevara od trenera, LVG jos jedna prevara koji je hteo da igra sa formacijom 3-5-2 u PL, Mourinho defanziva bunker, i sad Solskyer, dao bih mu sansu jos sezonu, mada je i to diskutabilno kad je Pochetino slobodan.

avatar
MaNcHesTeR_ed
Monday, 30.03.2020
19:24

Depay i Di Marija su bila dobra pojacanja, za to je kriva uprava, Zaha takodje nije dobio sansu, dok su recimo pre kod Fergusona neke igrace cekali godinama da pokazu zasto su dovedeni Anderson npr

avatar
Benz9
Sunday, 29.03.2020
19:30

Ok jeste potrošio 200 mil ali njegova pojačanja igraju i doprinose rezultatima... Gdje su Depaj, Felaini i ostali na koje je također potrošeno bruka para a učinak nikakav...Neka troši, danas svaki poluigrač košta 50-ak mil, ali će barem imati rezultat...

avatar
Nemanjici
Saturday, 28.03.2020
13:09

Ne kapiram ove bajate tekstove i vesti koje smo procitali 30 puta

avatar
Sir Alex
Saturday, 28.03.2020
12:14

Odlicno radi. Svidja mi se filozofija i u kom pravcu sve ide. Samo neka nastavi.