Sosijedad pokazao zube na "Kamp Nou", Barsa slavi VAR!

Autor: Nikola Miloradović
subota 07.03.2020.
20:26
Izvor: Sportske.net

Katalonci slavili u veoma izjednačenom meču, još će se pričati o jednoj odluci.

EPA-EFE/TONI ALBIR
EPA-EFE/TONI ALBIR

Povezane vesti

Fudbaleri Real Sosijedada igraju sjajan fudbal ove sezone, to su još jednom dokazali na "Kamp Nou", ali se kući ipak vraćaju bez bodova, kako je Barsa slavila sa minimalnih 1:0 (0:0) u susretu 27. kola u Kataloniji.

Prvi su pripretili domaći igrači, novajlija Brajtvajt je izbio sam pred Remira, ali je golman baskijskog sastava uspeo da sačuva mrežu.

Na isteku pola časa igre nova velika šansa za Katalonce, tukao je ovoga puta Mesi odlično, ali je Remiro još bolje intervenisao.

Mesi je imao još jedan dobar pokušaj do kraja prvog dela igre, ali je tukao pored gola, na odmor se otišlo bez pogodaka.

Nakon 15ak minuta igre u nastavku ponovo Mesi i ponovo je Argentinac bio neprecizan, da bi pet minuta kasnije Remiro još jednom sjajnom intervencijom sačuvao mrežu, ovoga puta je zaustavio šut Ivana Rakitića.

Brani potom i pokušaj Pikea, onda prilika i na drugoj strani za Isaka, ali je mladi Šveđanin poslao loptu levo od gola rivala.

A onda, 80. minut, nakon intervencije iz VAR sobe sudija Huan Martinez Munuera pokazuje na belu tačku, Barsa je dobila penal.

Doneta je odluka zbog igranja ruke od strane Le Normana, ali se na usporenom snimku čini da ga je lopta pogodila u rame, pričaće se još u ovoj situaciji.

Mesi je, očekivano, bio precizan, prednost za "Blaugranu", čitavu situaciju pogledajte OVDE.

Barsa je u šestom minutu nadoknade postigla i drugi pogodak, strelac je bio Alba, ali ga je Munuera poništio, zahvaljujući video tehnologiju otkriveno je da je pogotku prethodio ofsajd.

Na kraju minimalac Barselone, koja se vratila na čelo tabele sa dva boda više od Reala, koji tek treba da odigra svoj meč 27. kola.

baner

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

43 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Boixos_Nois
Sunday, 08.03.2020
10:44

Vrh svega je da su Barceloni svirali ove sezone samo 3 penala. Jedino su Leganesu svirali manje penala u čitavoj ligi lol

avatar
Boixos_Nois
Sunday, 08.03.2020
10:42

Barceloni/Messiju je i za manje igranje rukom poništen gol protiv Atletica u superkupu kada je Barcelona ispala.

avatar
BlueBoy84
Sunday, 08.03.2020
07:57
avatar
Bádr Hari
Sunday, 08.03.2020
05:42

kakva majstorija mog idola Messija sa bele tacke , da je kojim slucajem ovakav penal dosudjen za Real ja bih sa 50 profila pisao da je nepostojeci. :D:D:D

avatar
Pierluigi Collina
Sunday, 08.03.2020
03:21

U najkraćem potpuno ispravno dosuđen penal. Najpre nakon završene akcije sudija potpuno ispravno nije pokazao na belu tačku, jer bez usporenog snimka nije mogao biti siguran da li je igrač Sosijedada igrao rukom ili ramenom. Međutim nakon intervencije iz VAR sobe i njegovog pregleda akcije mogao je videti da je igrač Sosijedada jasno igrao rukom, a ne ramenom i morao je pokazati na belu tačku, shodno važećim pravilima.

Primedba komentatora n-sport kanala nakon prikazanog usporenog snimka kompletne akcije da je penal 'neregularno dosuđen jer je Vidal bio u ofsajdu' je u najmanju ruku smešna i upućuje na elementarno nepoznavanje osnovnih pravila fudbalske igre. U trenutku izvođenja slobodnog udarca Vidal je bio u čistom ofsajdu, a lopta niti je išla ka njemu, niti je na bilo koji način učestvovao u akciji sve dok defanzivac Sosijedada glavom nije loptu uputio ka njemu. U tom trenutku je bilo bar 6 igrača Sosijedada i Barse bližih golmanu, a i da nije sasvim svejedno jer je loptu dobio od igrača Sosijedada. Nakon toga je uputio centaršut iz čiste pozicije, desilo se igranje rukom u šesnaestercu i potpuno ispravno dosuđen kazneni udarac sa 11m.

avatar
Danga
Sunday, 08.03.2020
01:46

Jadni Messi nema Xavija i Inieste pa se muče sa Sosijedadom, koji bi i Inđija ispratila sa petardom.

avatar
P. S.
Sunday, 08.03.2020
00:20

Da nije bilo penala (koji btw jeste bio apsolutno čist) ne bi Barsa ovakvom igrom dala gol još dve utakmice. Štaviše kompletna koncepcija Barsine igre već utakmicama unazad zasnovana je na ideji da protivnik mora napraviti par grešaka koje će oni kazniti. Ako se to ne desi onda nema ni šansi, a kamoli golova. Sa takvom igrom realno nemaju šanse da odbrane titulu u La Ligi, osim naravno ukoliko Real ne uspe da bude još gori. U LŠ se opraštaju od takmičenja u najboljem slučaju u 1/4 finalu, tako da im je svejedno da li će uspeti da izbace Napoli ili ne.

avatar
Mirjevac
Sunday, 08.03.2020
00:05

Ala su se raspisali oovi realci, a sami znaju da zadnje tri utakmice Real protiv socijedad je dve izgubio, a ovde kritikuju Barcu i ako je pobedila, neka pogledaju realovu igrun i realove sudije! Znam da realci nemogu pomire sa tim da ih barca cuka svigde i svagda u zadnje cetri do pet sezone isto tako im barca uzimala titulu u ligi, koja je UVEK namenjena realu, posto real placa sudije i FSS, tako da zao mije ali mislim da ce real da prodje ko i Liverpul da za 30 godina nece da oosvoji ligu spanije! Tri zadnje utakmice dve pobedio socijedad, zato gospodo tisina tamo, kao sto rece Vucic! Sportski pozdrav!

avatar
Misosesic
Sunday, 08.03.2020
00:04

Ma Penal čist ko suza,zna se da se ramenom koriste ruke i sta je onda rame deo ruke a ruka je penal vrlo jasno kad se to sudi Barsi.Još malo ce biti i igranje glavom penal jer zna se kad se igra protiv Barse ide logika sta daje nervni signal za pokretanje ruke mozak gdje se mozak nalazi u glavi znaci glava je deo ruke,čist penal.

avatar
Бојовић Милан
Saturday, 07.03.2020
21:48

Kud ćeš sa ovakvom igrom, Barso?!
Sosijedad često nezgodan, ali zamslite sa druge strane Bajern, PSŽ, Liverpul...ufff, mogu 1000 puta da navijam za Barsu, ali titula LŠ NIKAD DALJA

avatar
Al-Ahli najtrofejniji na svetu
Saturday, 07.03.2020
21:47

Eno gledam po fejsbuku i one normalne navijace barse je sramota zbog ovakve pobede...tj zbog onog penala

avatar
Saturday, 07.03.2020
21:45

Sosijedad pokazao da je tvrd orah. Ovo je španska liga, nigde bodovi nisu zagarantovani. Penal za Barsu 50/50. Remi bi bio najpravedniji.

avatar
Boixos_Nois
Saturday, 07.03.2020
21:44

Ovo je tek treci penal u sezoni za Barcu. Prvi u historiji koji je dosuđen poslije intervencije VAR-a. Realu svaku treću utakmicu dosudjuju penal iz nicega pa nikome ništa.

avatar
RocknRolla
Saturday, 07.03.2020
21:43

Ne pustaju komentare cim Barselonu pogura sudija.

avatar
RocknRolla
Saturday, 07.03.2020
21:41

Kad procitam kakvi se komentari ovde pojedincima pustaju bude mi jako cudno kako se kritika na sudjenje sportskoj miljenici oznacava kao neprikladno. Sta je neprikladno reci sud o sudiji Varijeri kao velikom Varseloninom pojacanju u nastavku sezone?

avatar
Goran Stanojkov
Saturday, 07.03.2020
21:41

Nije sporan penal jasno se vidi da je opta udarila rukul a to sto Barsa nema sredinu I zadnju liniu l ne zasluzuje titulu svaku utakmicu ista g.... Ter Stevens je organizator igre jel moguceda svaku loptu bekovi I srednji igraci vracaju njemu gde su oni Koji su pricali da je Semedo igrac za Barsu svaki je duel izgubio sve kontre Sosiedada bile su njegove greske I Lenglea kako se Taj Pike ne povredi jednom I da nikada ne udje kada Niko nevidi da su nikakvu igraci a igraju u Barsu

avatar
Raul Gonzales Blanco
Saturday, 07.03.2020
21:38

Sad ce real da kiksne :(,to tako ide :(

avatar
GoHardV3
Saturday, 07.03.2020
21:37

Kao i uvek, najbolji igraci i legende Barselone nisu na terenu. Nakon unistavanja u klasiku gde nisu imali sut na gol mora ovako nesto, ipak Katalonija mora biti srecna inace rascep :D

avatar
Steffmajster
Saturday, 07.03.2020
22:56

cuj unistavanja hahahah... kako li vec nazivas donedavno redovno pobedjivanje Barse u sred madrida???? :D sigurno ti je ova pobeda reala bila kao ono kisa u pustinji, jednom u sto godina?! hahaha

avatar
Steffmajster
Tuesday, 10.03.2020
10:34

dada tesi se samo ti :D hahha

avatar
GoHardV3
Sunday, 08.03.2020
17:34

To redovno je bilo dok su sudili oni koji su sudili sa po 5 penala ako treba za pobedu i gde je Real u prvim minutama dobio crveni jer je preglasno aplaudirao bernabeu :D

avatar
Mirjevac
Saturday, 07.03.2020
23:21

Verovatno nisi gledao utakmicu kad tako pises, zato procitaj posto ovde pise koliko je bilo suteva i opasnosti od strane barce! Naravno da nisu, osim Mesija i Grizmana kojedan od naj boljih nije na terenu! Nisi gledao, zato imas snimak i pokledaj i onda komentarisi! Znam da mrzis barcu zato sto je zadnjih peses sezona cukala reala svugde i svagda, sad je barca pustila reala da pobedi, da se nebi ljutio, da ne bude da real kaze nece da se igra vise sve barca pobedjuje, zato je barca pustila reala!

avatar
Rise up
Saturday, 07.03.2020
21:33

Bila je cista ruka doduse ja ne bih svirao penal jer nije namere, bilo je slucajno. Sosjedad imao dobre sanse. Imala je i Barsa lepe prilike ali je igra dosta spora.

avatar
MunzeKonza
Saturday, 07.03.2020
22:06

Nije toliki problem ruka, nego je problem sto je Vidal bio u ofsajdu kada je njemu upucena lopta. Sudija uopste tu situaciju nije ni gledao.

avatar
Pierluigi Collina
Sunday, 08.03.2020
19:19

Nikada, ali nikada nemoj slušati 'sportske komentatore' na domaćim sportskim kanalima, pa posle komentarisati utakmice tako što ćeš citirati njihove nebuloze koje zbog ostrašćenosti u mržnji i navijanju i/ili zbog elementarnih nepoznavanja fudbalskih pravila nemaju nikakve veze sa životom, nego gledaj utakmice. Sve što ti nije jasno u vezi penala možeš pročitati u mom gornjem komentaru.

avatar
Rise up
Sunday, 08.03.2020
15:28

Igrac Sosjedada je dirao loptu pre nego sto je dosla do Vidala. Zato nema ofsajda.

avatar
Mirjevac
Saturday, 07.03.2020
23:23

Niko ne ide namerno, da napravi faul, da udari rukom ili da nekog povredi, zato su tu sudije i zato je tu sad i Var, kao sto je veceras bilo! Penal za Barcu, a drugi Barcin gol je bio ofsajd, Var je sve vido! Tu nema nije hteo ili nije namerno!

avatar
Liverpul Crna Gora
Saturday, 07.03.2020
21:30

Kakva kradja. Ovo je sprdnja...

avatar
Don Carlo
Saturday, 07.03.2020
21:38

redovna pojava

avatar
Liverpul Crna Gora
Saturday, 07.03.2020
21:30
avatar
Goran Stanojkov
Saturday, 07.03.2020
21:50

Sta su ukrali Sosiedada nije imao srecu Barsa nema nikakvu igru a da nije svirao penal sada bi Bi-Lo sudija pokrao Barsu za titulu da je Bi-Lo obrnuto opet bi bio penal za Sosiedad to je drugi problem sto mrzis Barsu

avatar
Steffmajster
Saturday, 07.03.2020
21:29

kako mi je milo em drago za onaj gol iz penala :D

avatar
zeks
Saturday, 07.03.2020
21:29

Bitna 3boda u trci za titulu ali Sosijedad je zasluzio mnogo vise na ovoj utakmici

avatar
Goran Stanojkov
Saturday, 07.03.2020
22:38

Zaboravio si da pohvalis Semeda posto kazes da Sosiedad zasluzio vise

avatar
Mirjevac
Saturday, 07.03.2020
23:26

Na primer, sta je to mnogo vise zasluzio Socijedad, na primer, mozda je malo sto je jedan go barcin ponisten ili sto je barca dobila mnogo vise zutih kartona od njih ili mozda neki penal je trebalo da se izvuce za socijedad?