Solskjerova prva konferencija: "Budite deca koja vole da igraju fudbal i izađite pred najbolje navijače na svetu!"

  • Autor: Nikola Miloradović

  • 21. decembar 2018.

  • 11:20

  • Izvor: Sportske.net

  • facebook
  • twitter
  • email

Norvežanin i zvanično predstavljen medijima, evo šta je imao da kaže.

Solskjerova prva konferencija:
Foto: Epa/Svein Ove Ekornesvaag
Mančester junajted je početkom nedelje otpustio Žozea Murinja, a na njegovo mesto postavljen je legedarni napadač ove ekipe Ole Gunar Solskjer.

"Ubica dečijeg lica" je kao igrač ostavio veliki trag na "Old Trafordu", a kao trener je predvodio rezervni tim Junajteda, velški Kardif i Molde iz njegove domovine, iz kojeg je i stigao u Junajted na nekakvu vrstu pozajmice.

Naime, on je doveden kao prelazno rešenje, ali je Junajted dogovorio i obeštećenje sa Moldeom u slučaju da odluče da ga zadrže i nakon tekuće sezone.

Solskjer se prvi put obratio medijima kao trener Mančester junajteda, rekao je da nije dvaput razmišljao kada mu je stigao poziv sa "Old Traforda", pojasnio je i šta je njegov posao, kakvi su mu prvi uticsi o ekipi i do kad će se zadržati.

Da li je imao sumnji o preuzimanju pozicije u Junajtedu?

"Ne, naravno da nisam. Nisam razmislio dvaput kada su me zvali da potpišem kao igrač, a ovo je više čast i privilegija da pomognem klubu u narednih nekoliko meseci", rekao je Solskjer.

Šta je njegov posao i koji su prvi utisci o igračima?

"Za sada sam tu do leta, pet ili šest meseci kako bih pomogao u međuvremenu, dok klub obavi potragu za narednim trenerom.

Što se tiče igrača, oni su fudbaleri, srećni su, dobro raspoloženi, svaki put kada upoznate nove ljude uzbuđeni ste, to je prvi put da ste ih videli. Znam ih par, vodio sam ih u rezervama i bili su sjajni
", dodao je Norvežanin.

Da li želi da ostane za stalno?

"Kada dobijete ovakav posao i pitaju vas da potpišete na šest meseci kažete da hoćete i da ćete im rado pomoći i moj posao je da napravim što bolji mogući rezultata, a oni razumeju da postoji puno trenera koji bi voleli da vode Mančester junajted. Ja sam jedan od njih, ali to nije nešto o čemu smo pričali, oni će sprovesti jedan proces u narednih šest meseci", izjavio je "Ubica dečijeg lica".

Hoće li imati uticaj na januarski prelazni rok?

"Imaću uvid, ali posao je da upoznam igrače, da ih posmatram. Gledao sam manje više svaku utakmicu iz Norveške, ali moram da upoznam igrače i uradim šta mislim da će im pomoći da napreduju.

Klub ima resurse i skauting, imaju svoje mete, ali još nismo seli i pričali na tu temu
", dodao je Solskjer.

On je dodao i da se još uvek nije sreo sa Lukakuom, koji bi zbog smrtnog slučaja u porodici mogao da propusti naredne dve utakmice Junajteda, kao ni sa Aleksisom Sančezom.

"Dobio je par slobodnih dana. Nisam se još video sa njim i Aleksisom, i on se vraća, tako da jedva čekam da ga vidim", kratko je pojasnio Norvežanin.

Može li Junajted do prva četiri mesta?

"Mislim da je prva stvar prva naredna utakmica, moram da ugradim svoje principe u ove momke, da im pomognem da razumeju kako želim da igraju, a kasnije ćemo gledati rezultate i videti koliko bodova možemo da osvojimo, klub je osvojio puno, puno bodova i ranije, ali ja neću sada postavljati ciljeve", rekao je novi trener Mančester junajteda.

Dodao je i da je zadovoljan pomoćnim osobljem, podsetimo da će mu asistent biti Majk Felan, bivši asistent ser Aleksa Fergusona i nekadašnji trener Hal sitija.

Govorio je i o velikom uticaju koji je na njega ostavio Ferguson, kao i o devet meseci provedenih u Kardifu, sa kojim je ispao u niži rang. Priznao je da je pravio greške u Velsu, ali je dodao i da se iz grešaka uči, kao da su "Plave ptice" ponovo u Premijer ligi.

Kada je u pitanju Pol Pogba, koji je pravio velike probleme Murinju, Solskjer je pojasnio da je sve u razgovaranju sa igračima, radu na treninzima, filozofiji i principima igre i da nije važno koji tim trenira, već da oni dobiju sliku kako on od njih želi da igraju.

"Sa kvalitetom koji imaju igrači Junajteda, to je svakako lakše", istakao je Solskjera i diplomatski izbegao da direktno prokomentariše situaciju sa francuskim fudbalerom.

Za kraj, istakao je i šta je njegova parola kao trenera Mančester junajteda.

"Budite deca koja vole da igraju fudbal i izađite pred najbolje navijače na svetu", rekao je Solskjer.

On će sutra debitovati na gostovanju u Velsu, upravo protiv svog bivšeg tima Kardifa, meč je na programu od 18:30h.
  • facebook
  • twitter
  • email

Komentari