Solskjer pretio igračima, Murinjo se poslednji smeje, imao dve poruke za bivši klub!

Autor: Vladimir Stojanović
sreda 15.05.2019.
13:53
Izvor: Sportske.net

Portugalac dočekao svojih pet minuta, na kraju kada se podvuče crta, Murinjo nije izdržao...

Epa/Alessandro Di Marco
Epa/Alessandro Di Marco

Povezane vesti

Engleski mediji se i dalje bave porazom kojim je Junajted zatvorio sezonu, izgubljeni meč protiv Kardifa na "Old Trafordu" simbolično odslikava čitavu sezonu.

Prema nekim izveštajima pobesneli Solskjer je nakon meča rekao igračima da će prodati pola tima jer veliki broj njih ne zaslužuje da nosi dres "Đavola".

On je sutradan otkazao sastanke sa igračima, podeljena su im zaduženja treninga kako bi se spremni pojavili na početku priprema u julu. Ko se bude zapustio tokom pauze, neće ni putovati.

Junajted će se plasirati direktno u LE ako Siti osvoji kup. Ako to učini Votford, "Đavoli" moraju u kvalifikacije koje počinju 25. jula i koje će im uništiti predsezonu.

O klubu je progovorio i bivši menadžer Žoze Murinjo.

On je rekao da će vreme pokazati, ali moglo se naslutiti da je njegova poruka da sam nije bio problem, kako su mnogi tvrdili.

"Problem i dalje postoji, ja više nisam tamo, ali možete da kažete da je krivica do igrača, kluba, organizacije"
, rekao je Murinjo.

On je tvrdio kada je otišao da je drugo mesto prošle sezone najveći uspeh u njegovoj karijeri, sada se pozvao na to, jasno, tabela mu daje za pravo.

"Sada ljudi shvataju, nisam želeo da govorim tokom sezone, vreme je samo ponudilo objašnjenja", dodaje Portugalac koji je smenjen u decembru.

Posle toga je tim počeo da pobeđuje, stigao do šanse za Ligu šampiona, ali svi limiti Junajteda su se videli u poslednjih desetak utakmica.

Za dve i po godine, Murinjo je osvojio LE i Liga kup, ostavio je tim na šestom mestu, sa 11 bodova manjka u odnosu na četvrtoplasirani Čelsi, na kraju, Junajted je ostao šesti, četvrto mesto im je bilo udaljeno pet bodova, mada realno, ni rivali Arsenal, Totenhem i trećeplasirani Čelsi se nisu proslavili u finišu sezone.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

18 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Devil born 1878
Wednesday, 15.05.2019
16:37

Jako je pametan, pola sezone pokvario pa se sad nasao govoriti, da je ostao bili bi 8 9

avatar
LUZERPOOL
Thursday, 16.05.2019
00:16

Sad smo mnogo bolji.

avatar
NikkiCFC
Thursday, 16.05.2019
13:05

Pokazi malo postovanja coveku koji vam je doneo LE i drugo mesto prosle sezone sto je neverovatno jer je igracki tim i prosle sezone bio za sesto mesto.

avatar
O\'Sullivan147
Wednesday, 15.05.2019
15:46

Зар није Мурињо најбољи ттенер у универзуму,да "без" играча осваја титуле???

avatar
Bojan Samardzic
Wednesday, 15.05.2019
14:50

Iako sam sve do sada branio Solskjera, sad je jasno da je MU manje-vise ostao tamo gdje ga je ostavio Murinjo, niti jedan jedini problem nije rijesen od tada. Cinjenica je da Solskjer nije ni imao nekog manevarskog prostora i da bi o njemu ipak trebalo donositi sud barem pocetkom sljedece sezone, ali nema nikakvih pozitivnih naznaka da ce MU docekati bolje dane. Stoji da je Murinjo ovakav i onakav, ali dovesti top trenera sa ogromnim ugovorom a onda mu zavrnuti slavinu za pojacanja je besmisleno, pogotovo dok u isto vrijeme Siti trosi 200-300 miliona po prelaznom roku i to sa mnogo boljom igrackom bazom od Junajteda. Nema nade za Junajted, potrebna im je velika reforma sportskog sektora i dobar sportski direktor.

avatar
Hannibal Lecter
Wednesday, 15.05.2019
17:44

Jun nece biti bolje dok se ne promeni vlasnik. Razlika Jun i Sitija je sto su arapu upumpali oko milijardu funti svog novca u klub dok su ameri digli kredite i na taj nacin finansiraju klub. S tim da je vrednost Jun skocila visestruko u odnosu na period kad su ga kupili. Ceka se samo trenutak kada ce ga prodati jer osim novca ih nista ne interesuje. Kao izmedju ostalog i druge klubove gde su Ameri vlasnici, roma, liverpul, arsenal...

avatar
NikiEmpeHordSvezKing
Wednesday, 15.05.2019
14:27

United stvarno ,kad kupi igraca ,to je kvalitetan igrac i u dobroj formi ,u najmanju ruku. Nesto gadno ne funkcionise tamo i definitivno je taj problem veci od trenera pa i igraca. Pogba,Lukaku,Sanchez,Lindelof i mnogi drugi .. ne zna se ko je gori ,a svi su pokazali da su odlicni igraci. Sanchez dosao kao najbolji igrac Premier Lige i postao najveci promasaj u istoriji kluba.

avatar
NE LJUTI SE COVECE
Wednesday, 15.05.2019
16:42

Da, to je skroz cudno no svi ti igraci su dosli u klub koji premasuju ocekivanja klubova iz kojih su dosli. Lukaku nije dosao iz Celzija vec Evertona, Lindelof iz Portugalske lige, Pogba iz predominantnog Juventusa gde je imao iza sebe Vidala, Markizija, Pirla. Sancez iz Arsenala koji kao da nikad nije imao ambicije da osvoji nesto po ulaganju u ekipu. Uz to, Sancez je dosao vec totalno van forme u Junajted a plata je sigurno napravila veliki razor. Fred iz Ukrainske lige. Suma sumarum, pririsak no I cinjenica da neki nemaju kvalitet a neki se ponasaju k'o Ozil.

avatar
NikiEmpeHordSvezKing
Thursday, 16.05.2019
06:57

Sanchez nije bio skroz van forme ali jeste bio u padu iste . Opet ,bio je daleko bolji nego sad u unitedu

avatar
IIIPlava Horda GGMU?
Wednesday, 15.05.2019
14:27

Moracemo sacekati da neko ko je imao uvid u desavanja na svim njivoima kluba objavi knjigu tek tada cemo videti sta se tacno sve tamo desavalo i kako je doslo do ovoga. Junjated je posle osvajanja LE, prelaznog roka i dobrog dela prosle sezone delovao dosto mocno, pre svega organizaciono, kao klub koji zna sta hoce i cemu tezi, a sada sve je promenjeno za 180°.

avatar
RocknRolla
Wednesday, 15.05.2019
21:36

Njivoima,zakuni se?

avatar
xman
Wednesday, 15.05.2019
14:23

Najveci uspjeh Junajteda ove sezone je taj sto su uzeli bod protiv Liverpula

avatar
LUZERPOOL
Wednesday, 15.05.2019
14:54

Liverpulov najveci uspeh ove sezone je 2 mesto. I post od 30 godina se nastavlja.

avatar
xman
Wednesday, 15.05.2019
20:18

Nisam ovo napisao naglasavajuci velicinu toga boda, vec zato sto je taj bod, mozda, uzeo Liverpulu titulu..sve u svemu, tuzni su navijaci koji slave neuspjehe drugih. Iako nemaju razloga za slavlje zbog rezultata njihovih klubova, treba da gledaju svoje dvoriste, kao sto to mi, navijaci Liverpula, radimo tih, kako ti kazes, 30 godina

avatar
Solskjerove bebe
Wednesday, 15.05.2019
19:43

Cestitam na osvojenoj tituli.

avatar
Devil born 1878
Wednesday, 15.05.2019
16:39

Najveci liverpulov uspeh u pl je osvajanje 2 mesta u 30 godina :D

avatar
Red blood
Wednesday, 15.05.2019
16:05

Liverpulov najveci uspeh ove sezone je finale Lige Sampiona,ako ne i titula Sampiona Evrope.
Nakon toga je uspeh to sto su imali samo bod manje od Sitija na kraju prvenstva.
Samo po sebi to drugo mesto i nije neki veliki uspeh,jer da su imali i 20 bodova manje..opet bi bili drugi,zar ne?