Solskjer nakon debakla oa odlascima i dolascima, "junajtedovskom DNK"...

Autor: Beta Beta
utorak 23.04.2019.
15:13
Izvor: Beta

Ubedljiv poraz od Evertona uzdrmao sve u klubu.

EPA-EFE/NEIL HALL
EPA-EFE/NEIL HALL

Povezane vesti

Trener Mančester junajteda Ole Gunar Solskjer rekao je danas da mnogo njegovih fudbalera imaju u sebi klupski DNK, posle kritika zbog loše igre u porazu od Evertona.

Junajted je u nedelju izgubio sa 0:4 od Evertona i pretrpeo šesti poraz u poslednjih osam utakmica u svim takmičenjima. Solskjer je tada kritikovao igrače, odgovornost je preuzeo i Nemanja Matić, dok je Pol Pogba rekao da igrači u toj utakmici nisu poštovali ni klub ni navijače. 

"Učim o igračima. Sada nije vreme da pričamo o promenama. Možete videti DNK Mančester junajteda u mnogim igračima mog tima. Moramo da dovedemo neke fudbalere, a neki će morati da odu"
, rekao je Norvežanin, preneli su britanski mediji.

Posle 35 kola Junajted je šesti na tabeli sa 64 boda i ima tri manje od trećeplasiranog Totenhema. Četvrtoplasirani Čelsi ima 67 bodova, ali i utakmicu više, a Arsenal na petom mestu ima 66 bodova, ali iz 34 utakmice.

Junajted će u sredu uveče na svom terenu dočekati gradskog rivala Siti. Siti se bori za titulu sa Liverpulom i ako pobedi preuzeće prvo mesto na tabeli sa bodom više.

Solskjer, koji se izvinio navijačima zbog igre protiv Evertona, rekao je da veruje da može da bude uspešan u klubu, sa kojim je u martu potpisao višegodišnji ugovor.

"Verujem u moj tim i verujem u sebe. Ali, kada imaš loše rezultate moraš da imaš dovoljno samopouzdanja da kažeš: 'Na ovaj način ćemo da radimo'. Planiramo unapred, radimo ono što mislimo da je ispravno za klub. Volim ove momke. Volim ih. Oni su sjajni. Pomažem igračima, ali vodim ekipu za klub. Sve napore ulažem u ono što je dobro za klub", naveo je trener Junajteda.

On je dodao da je posle poraza od Evertona sazvao sastanak, rekavši da su igrači "patili" i da su "izneverili sebe", ali je istakao da on vodi tim i da ih neće kazniti.

Norvežanin je rekao da je predstojeći derbi savršena prilika igračima da odgovore na kritike, ali ih je upozorio da budu spremni na Sitijev presing i agresivnost.
 
On je rekao da očekuje da će biti mnogo prekršaja, da Siti neće dozvoliti lake kontranapade.

"Na terenu nemaš gde da se sakriješ. Navijači će te podržavati sve dok vide da se boriš"
, naveo je Solskjer koji bi uskoro mogao da u potpunosti promeni tim.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

6 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Аполо
Tuesday, 23.04.2019
17:56

Apsolutna podrska Solšeru (nadam se da sam napisao po P.S. ;)). Čovek izvlači maksimum iz onoga što je nasledio posle Murinja. Realno, jako ćemo teško do mesta u LŠ nakon poslednjih utakmica, ali nada poslednja umire. Svakako ga čeka ozbiljan posao remontovanja tima, igrače na koje se ne računa treba pustiti (plus nemoguća misija prodaja Sančeza), a sa druge strane dovođenje igrača na gorućim pozicijama (počevši od odbrane). Lično smatram svako ko ucenjuje klub sa platom treba prodati i dovesti igrače koji zaista žele da igraju a ne da se bave čija je plata veća, pritom uopšte ne pružaju rezultate koji se od njih očekuju za tu istu enormnu platu.

avatar
IIIPlava Horda GGMU?
Tuesday, 23.04.2019
16:16

Kakav crni DNK, nadigrao ih je ko je hteo jos od utakmice sa Sotonom a proslo je od tada skoro dva meseca. Navijaci Lierpula nek se vise uzdaju u Lester i Rodzersa jer je Smigl takticki limitiran, ima da postavi bunkericu a City je doktorirao probijanje istih.

avatar
Devil born 1878
Tuesday, 23.04.2019
16:11

Junajted je odigrao 34 kola, ne 35

avatar
Paklena pomorandza
Tuesday, 23.04.2019
15:35

O majko moja,jos jedan filozof...alo Junajtedu treba trener a ovaj sigurno to nije niti ce biti.....samo bla bla bla i nista vise.

avatar
Agent Provocateur
Tuesday, 23.04.2019
15:19

Visi senka nad njim i njegovim znanjem ali realno posle murinja i njegove plate a sa ovim igrackim kadrom morali su nesto drugacije da pokusaju. Ole nije svetska klasa ali ako ga ispostuju mozda jednog dana bude a do tada pa, nisu pravili rezultate ni sa Mojesom, ni sa Van Galom ni sa Murinjom tako da nista drasticno se nece promeniti.

avatar
NOTHING ELSE MATTERS
Tuesday, 23.04.2019
15:19

OA je dobra serija.