Solsker mora da pazi na emocije: "Komentatori? Pa to su moji bivši saigrači, normalno da će biti strogi..."

Autor: Beta Beta
utorak 25.12.2018.
18:50
Izvor: Beta

Norvežanin je sjajno započeo svoju trenersku karijeru na Old Trafordu, ali je svestan velikih očekivanja.

EPA-EFE/Svein Ove Ekornesvaag
EPA-EFE/Svein Ove Ekornesvaag

Povezane vesti

Trener Mančester junajteda Ole Gunar Solsker rekao je da je srećan što se vratio u klub, ali je dodao da povratak na Old Traford u toj ulozi uopšte nije lak.

Solsker je prošle nedelje preuzeo ekipu posle otkaza koji je dobio Žoze Murinjo zbog loših rezultata. Bivši igrač Junajteda će predvoditi tim do kraja sezone, a debitovao je u subotu pobedom protiv Kardifa od 5:1.

Junajted će u sredu igrati kao domaćin protiv Hadersfilda, a Solsker je rekao da se raduje što će moći da gleda svoju ekipu pred najboljim navijačima na svetu.

"Naravno da moram da pazim na emocije, pošto sam došao da obavim posao, moram da budem koncentrisan. Nije lako i mislim da nikada neće biti lako, ali radujem se tome, svi bi trebalo da se radujemo igranju na Old Trafordu", rekao je Solsker za Skaj.

Navijači Mančester junajteda su lepo dočekali novog trenera, uz transparent i poruku podrške.

"Oni su najbolji navijači na svetu. Naravno, imam svoju prošlost u klubu, ali bilo je posebno videti taj transparent. Nadam se da ću u narednih pet meseci uraditi dovoljno dobar posao, pa da pevaju pesme sa mojim imenom i kada dođe neki drugi trener. Nikada ne možete previsoko postaviti lestvicu, pošto oni postavljaju standarde. Fudbaleri koji igraju u ovom klubu moraju da dostignu te standarde"
, naveo je Solsker.

Uprkos dobrom startu, norveški trener rekao je da će, ako stvari krenu naopako, uvažavati kritike bivših igrača Junajteda, koji su sada postali stručni konsultanti na televiziji.

"Ne brinite, Gari (Nevil) će biti izuzetno strog prema meni. Bili smo zajedno 11 godina u klubu i poznajem ga. On je sada plaćen da kaže svoje mišljenje i naravno da to treba da uradi. Ne razlikujem se od ostalih trenera, znam kolika je odgovornost, ali moj posao je da fudbaleri uživaju u svojoj igri", naveo je Solsker.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Martial11
Wednesday, 26.12.2018
18:57

Ovakve izjave nam i trebaju, gospodske, ne kao Mourinho. Posvadjao bi se sa svima redom. Unistio je atmosferu

avatar
Red blood
Tuesday, 25.12.2018
21:11

Simpatican lik skroz.Eto nekog ko moze da nadmasi Klopovu "harizmu".

avatar
Adi237
Tuesday, 25.12.2018
20:27

Koliko se solskjer razlikuje od Mou uvazit ce kritike trazit ce savjet od fergija i sve to za boljitak kluba nema mjesta tvrdoglavosti.. Mourinjo samo da je spustio loptu bez kritika igrca,da je kreno igrati ofanzivni fudbal osto bi na klupi a ovako su ga se svi jedva cekali da rese toliko je bio negativan.