Šokantan predlog Liverpula i Junajteda, spremaju se radikalne promene u Premijer ligi!

Autor: Nikola Miloradović
nedelja 11.10.2020.
14:56
Izvor: Sportske.net

I to u skorijoj budućnosti.

EPA-EFE/ANDY RAIN
EPA-EFE/ANDY RAIN

Povezane vesti

Kako prenosi "Bi-Bi-Si", aktuelni šampion Engleske Liverpula i Mančester junajted prvi su potpisali predlog za reformu engleskog fudbala.

Plan je da Premijer liga pomogne klubovima iz nižih rangova u doba finansijske krize koju je izazvala pandemija koronavirusa sa oko 300 miliona evra.

Zbog toga su klubovi izneli i svoj predlog za promenu nekih jako bitnih stvari u engleskom fudbalu.

Naime, u predlogu koji su najpre sastavili vlasnici Liverpula, a potom ga i doradili vlasnici Junajteda, konkretno Džoel Glejzer, Premijer liga bi bila svedena na 18 timova.

Jednostavno bi četiri tima sa dna tabele, umesto tri, otišla u niži rang, dok bi iz Čempionšipa došle samo dve ekipe.

U nastavku bi potom dve ekipe direktno ispadale u Čempionšip iz PL, dok bi se ekipa sa 16. pozicije borila za opstanak u eliti sa trećeplasiranom, četvrtoplasiranom i petoplasiranom ekipom iz Čempionšipa u svojevrsnom plej-ofu.

Dalje, Liga kupa bi bio ukinut, kao i borba za Komjuniti šild.

Baner 6

Procena je da će iza predloga stati i ostali klubovi iz aktuelne velike šestorke, Arsenal, Čelsi, Mančester siti i Totenhem.

Glavna ideja je da se smanji razlika između elitnog ranga i ostalih rangova u Engleskoj, posebno kada je finansiranje u pitanju, oko 25% godišnjih prihoda Premijer liga bi predala nižin rangovima.

Nije utvrđen tačan datum kada bi ovo moglo da se dogodi, naravno, ali je procena da bi nova pravila mogla na snagu da stupe već u sezoni 2022/23.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

11 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
gunner4
Monday, 12.10.2020
02:57

Nista od ovog. Pa pola ekipa se bore za opstanak tako da nece sigurno prihvatiti ovo

avatar
bosnapd
Monday, 12.10.2020
02:12
avatar
zlogi
Sunday, 11.10.2020
20:54

Apsolutno sam protiv ovih izmena. Elem zasto sam protiv. Samnjenjem broja timova, smanjuje se broj tekmi samim tim i zarada svih ekipa, narocito onih sa sredine i donjeg dela tabele, da ne pricamo o gubitku para od tv prenosa. Pri tom mozemo zaboraviti odma' na zimsko ludilo koje sledi posle boxing day-a. Jedini koji profitiraju su tzv velika 6 koji ce biti odmorniji za evro takmicenja (mada i odmorniji nece nista uraditi u evropi- zasto? previse para daju za panjeve).
Liga kup ne treba gasiti, treba samo uvesti pravilo za ekipe iz EPL-a da igraju sa igracima u21 iskljucivo. To takmicenje se i dosada pokazalo kao dobro za kaljenje mladih igraca.
Komjuniti silds je tradicija, najbolje zagrevanje za EPL. Pratim Engleze otkako se PL pocela prenositi kod nas, pa do dana danasnjeg.
ps: Ameri i njihove ideje su mi odvratne. -.-

avatar
LUZERPOOOL
Sunday, 11.10.2020
18:51

Neka izadju Junajted i Liverpul iz PL i to je to, 18 klubova, ako su toliko zagrizeni, jer se i onako oba kluba brukaju 1-6 i 7-2 do duse, Junajted jos vise, nema ko ih redovno ne kanta.

avatar
Boginja iz Bergama
Monday, 12.10.2020
22:32

Srecom Arsenal Celzi i Totehem niko nije dugo nakantao...A dobro necemo racunat evropska takmicenja ...

avatar
LUZERPOOOL
Wednesday, 14.10.2020
10:04

Nisi nista shvatio, ali dobro, naucit ces kad porastes.

avatar
IMUN NA MINUSE(VE)
Sunday, 11.10.2020
18:41

Sve te najjace lige treba redukovati na 18 klubova.

avatar
Richy boy
Sunday, 11.10.2020
16:04

Ma koga je briga za Premjer Ligu,Bundes liga je zakon.

avatar
Čeki
Sunday, 11.10.2020
15:39

Ja bih ukinuo liga kup i podrzavam da se malo poveca finasiranje slabijim i klubovima iz nizeg ranga. Za ostalim stvarima nema potrebe.

avatar
Tristan
Monday, 12.10.2020
03:55

racunajuci da ima FA kup , a ostale lige imaju jos svoj poseban neki Kup ili Trofi sta got vec - jeste ispada previse. Doduse za bas engleze engleze cempionsip je veoma gledano takmicenje, jer tamo ljudi igraju fudbal a ne raspravljaju se o klauzulama kolko miliona nedeljno dobijaju i ostalo sr%&* u koje se pretvorio fudbal

avatar
Jean-Luc Picard
Sunday, 11.10.2020
15:11

Ma samo ukinite liga kup ili ga postavite da je izborno ko hoce a ko ne da ucestvuje. I tamo povecajte nagrade za sve nizerazredne timove, jer bi velika sestorka verovatno odlucila da ne igra taj kup zbog prezgusnutog rasporeda.