Šok za Rimljane! SPAL odneo ceo plen, Vanja pokvario utisak!

Autor: Darko Mitrović
subota 20.10.2018.
16:55
Izvor: Sportske.net

SPAL prekinuo seriju poraza, Roma svoj niz pobeda u Seriji A.

partizan.rs/Miroslav Todorović
partizan.rs/Miroslav Todorović

Povezane vesti

Današnji program u Seriji A počeo je velikim iznenađenjem u Rimu, gde je SPAL savladao Romu sa 2:0!

Roma je i danas nastupila bez povređenih Aleksandra Kolarova, Patrika Šika, Dijega Perotija  i Danijelea De Rosija, a da li zbog njihovog odsustva, ili nečeg drugog, tek domaći tim danas nije ličio na sebe.

Mrežu SPAL-a prvi put ove sezone čuvao je srpski golman Vanja Milinković-Savić i bio je odličan u prvom poluvremenu, Rimljani nisu uspeli da nađu put do njegove mreže.

A da se domaćima sprema žestok udarac u današnjem meču, postalo je jasnije od 38. minuta, kada su gosti iznudili jedanaesterac posle prekršaja Pelegrinija.

Precizan sa bele tačke bio je Petanja, za vođstvo SPAL-a od 1:0.

Tim rezultatom se otišlo na odmor, a početak drugog bio je veoma uzbudljiv. Prvo je Džeko u 54. minutu imao stopostotnu priliku sa nekih 7-8 metara, bio je oči u oči sa Milinković-Savićem, ali je očajno reagovao, srpski golman nije morao da interveniše.


Trener Rome Euzebio Di Frančesko je reagovao uvođenjem Klajverta umesto Krsiantea, a najbliži golu posle toga domaći su bili u 65. minutu, kada je ''sevnuo'' projektil Pelegrinija, sa dvadesetak metara, ali lopta je pogodila mesto gde se spajaju prečka i stativa.

U redove gostiju potom je ušao i bivši vezista Partizana Everton Luiz, ali neočekivani problemi za goste usledili su od 76. minuta, kada je Vanja Milinković-Savić dobio dva žuta kartona zbog neprimerenih reakcija (opširnije u prilogu) i SPAL je meč završio sa igračem manje na terenu.

Ali, Roma to nije iskoristila, čak je njen poraz mogao da bude i ubedljiviji, pošto je Petanja u finišu propustio odličnu priliku za 3:0.

Romi je ovo treći poraz u devet odigranih kola, ostala je na 14 bodova, SPAL sada ima 12, posle četvrte pobede u sezoni.

-

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

4 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Futuro Capitano
Sunday, 21.10.2018
12:08

Jedan napred dva nazad...EDF drzi faraona beskorisnog samo zato sto je zabar, teski propalitet. Klajvi mu sedi na klupi, veze on nema

avatar
La bestia negra
Sunday, 21.10.2018
00:14

Vratila se Roma u nebitno stanje,a za njom nestao i Consigliere :(

avatar
DekiStankovic5
Saturday, 20.10.2018
19:02

Roma uzas,ovo sto treba da se dobije sa pola snage,oni gube glat,sramota velika!

avatar
IIIPlava Horda GGMU?
Saturday, 20.10.2018
17:57

Roma raspad, ne mogu se ocekivati svake sezone veliki rezultati a iznova se ponasaju kao razvojna filijala za velike klubove.