Šok za Irance, jedan od najboljih se u 23. godini povukao iz reprezentacije!

Autor: Nikola Miloradović
četvrtak 28.06.2018.
15:40
Izvor: Sportske.net

Fudbaler koji je dobio nadimak "iranski Mesi", odlučio je više ne brani boje svoje zemlje.

EPA-EFE/ROBERT GHEMENT
EPA-EFE/ROBERT GHEMENT

Povezane vesti

Kako prenose brojni evropski mediji, napadač Rubina iz Kazanja Sardar Azmun (23) odlučio je da se povuče iz reprezentativnog fudbala.

Selekcija Irana pružila je sjajan otpor na Mundijalu, nisu uspeli da se domognu 16 najboljih, ali to niko nije ni očekivao, kada ih je žreb spojio sa Španijom, aktuelnim evropskim prvakom Portugalijom i Marokom, koji u poslednjoj fazi afričkih kvalifikacija nije doživeo nijedan poraz i nije primio nijedan gol.

Ipak, uprkos činjenici da su bili potpuni autsajderi, uspeli su da savladaju Maroko, skupo prodaju kožu Španiji i izvuku bod u duelu sa Portugalijom, ali su takmičenje završili na trećem mestu grupe B, sa samo bodom manje od Španije i Portugalije.

I pored toga, pojedini reprezentativci su doživeli velike neprijatnosti, Azmun je priznao da su na njegov račun upućene brojne uvrede i da je to uticalo na zdravstveno stanje njegove majke, što ga je na kraju i nateralo da se povuče iz reprezentacije.

"Bila mi je velika čast da igram za svoj nacionalni tim i zbog toga ću biti ponosan na sebe do kraja života.

Nažalost, pored svog mog interesovanja i protivno volji mog srca, odlučio sam da kažem zbogom nacionalnom timu svoje zemlje.

Neke stvari su u život jednostavno najbitnije. Moja majka je uspela da se izbori sa teškom bolešću i bio sam srećan, ali nažalost zbog neljubaznosti pojedinih ljudi i uvreda koje moji saigrači i ja nikako nismo zaslužili, njeno stanje se pogoršalo.

To me je stavilo u tešku situaciju gde sam morao da odaberem stranu i na kraju sam odabrao svoju majku
", napisao je Azmun na "Instagramu".


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

5 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Consigliere 1927
Friday, 29.06.2018
00:31

Pretili su mu da ce ga ubiti i zato je majci pozlilo. Ne znam da li se secate slucaja Eskobara reprezentativca Kolumbije iz 1994? Svima je jasno zasto se povukao.

avatar
NE LJUTI SE COVECE
Thursday, 28.06.2018
18:02

Zdravlje najmilijih na prvom mestu, svaka čast!

avatar
Thursday, 28.06.2018
16:45

Ако је стварно све било тако онда свака част за одлуку Сардаре !

avatar
Blackmamba24
Thursday, 28.06.2018
15:48

Kako mogu da vredjaju, mene je zao Irana u sve 3 tekme su bili odlicni i ispali, Argentina sa nikamvom igrom se provuce, sta li bi rekli kad bi igrali kao ovi nasi...sramota

avatar
Al(a)din
Thursday, 28.06.2018
15:41

Svaka cast tebi majstore, a njima neka je na cast