Šok, UEFA otkazuje Ligu šampiona, naredne sezone u drugom formatu!?

Autor: Ivan Cvetković
nedelja 05.04.2020.
10:15
Izvor: Sportske.net

Ozbiljne najave predsednika evropske kuće fudbala.

Epa/Salvatore di Nolfi
Epa/Salvatore di Nolfi

Povezane vesti

UEFA je danas potvrdila da će otkazati finale Lige šampiona ukoliko se ono ne odigra do 3. avgusta.

U čitavom svetu vlada velika neizvesnost zbog pandemije koronavirusa, još uvek nije poznato kada će se sportska takmičenja nastaviti, a UEFA je dala preporuku da se ona nastave po okončanju opasnosti od virusa.

Predsednik evropske kuće fudbala Aleksandar Čeferin istakao je i izjavi za ZDF da finale LŠ mora da se odigra najkasnije do 3. avgusta.

"Moramo da završimo sa Ligom šampiona i Ligom Evrope do 3. avgusta. U pitanju je veoma neobična situacija, ako se kriza završi ranije onda možemo odigrati i pre toga", rekao je Slovenac.

Sada se razmatra format evropskih takmičenja naredne sezone, postoje predlozi da se igra nokaut sistem sa jednom utakmicom na neutralnom terenu kako bi ubrzali sezonu.

Još jedan veliki izazov predstavljaju putovanja i zabrane koje su na snazi, čak i kada se one skinu, kontrole će biti mnogo rigoroznije.

Zato postoji mogućnost da se do kraja sezone igra bez navijača, dok bi se za narednu odradile bezbedonosne procene.

Baner

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Badr Hari
Sunday, 05.04.2020
19:19

Finale LS? A sta cemo sa preostalim utakmicama 1/8 finala, pa sa 1/4 finalnim utakmicama, pa polufinalnim? Nema nista od LS, sve ce to biti otkazano. Na kraju prvi je fudbal stradao, cak pre dvoranskih sportova. Nije moglo ni bez publike (veliki gubici - a zar nisu veci ako se uopste ne igra?). Rizik za zdravlje? 22 mladica u punom naponu snage i zdravlja trce za loptom na otvorenom prostoru 50x100m. I da ih je u logistici jos 50 (sa sve kamermanima, trenerima, rezervnim fudbalerima, komentatorima i cistacicama) opet su svi na otvorenom. Zasto fudbal prvi? Zato sto je tu najveca lova, sve je jasno. Zato ce se poslednji vratiti, a od LS i domacih liga nema nista ako misle da se uopste igra fudbal u narednoj sezoni....