Šok u predgrađu Madrida, Valverde se kockao i izgubio sva tri boda!

Autor: Nikola Miloradović
sreda 26.09.2018.
21:52
Izvor: Sportske.net

Veliko iznenađenje u šestom kolu španske Primere.

EPA-EFE/RODRIGO JIMENEZ
EPA-EFE/RODRIGO JIMENEZ

Povezane vesti

Fudbaleri Barselone su doživeli prvi poraz u sezoni, kako su u šestom kolu poraženi na gostovanju u Leganesu sa 2:1 (0:1).


Igrao se 12. minut, kada je Barselona došla do prednosti, sjajan gol postigao je Kutinjo.

Mesi je dodao loptu do Brazilca, koji je bio na ivici kaznenog prostora, podigao je loptu bivši fudbaler Intera i Liverpula, potom je uhvatio strašan volej i probušio mrežu domaćina za 0:1.

Samo pet minuta kasnije, velika šansa za Mesija, oprobao je udarac sa ivice kaznenog prostora, ali je pogodio prečku.

Igrao se 45. minut, kada je domaćin najavio da se neće predati, Oskar je fantastično prošao, potom je šutirao sa ivice kaznenog prostora, navijači su već počeli da slave, ali je Ter Štegen briljantno intervenisao, te je sačuvao svoju mrežu.

Otišlo se na odmor sa minimalnom prednošću u korist katalonskog sastava, a onda, blickrig Leganesa na samom startu nastavka.

Igra se 52. minut, kada je Silva odlično centrirao sa leve strane, na pravom mestu našao se El Žar, koji glavom matira Ter Štegena za 1:1.

Samo minut kasnije, katastrofa Đerara Pikea. El Nesiri je prihvatio jednu dubinsku loptu i krenuo ka golu Barse, pred njim je bio samo iskusni štoper španske reprezentacije. Uspeo je Pike da osujeti njegovu nameru, ali je u želji da ispuca loptu ili je pošalje do nekog od svojih saigrača, i dalje je nejasno, proigrao Oskara, koji u padu uspeva da zahvati loptu i zakuca je iza leđa Ter Štegena za 2:1 i potpuni preokret.

Usledile su brojne izmene u redovima Barselone, Munira je zamenio Suarez, Vermalena Alba, dok je umesto Dembelea na teren kročio Malkom.

Igrao se 80. minut, kada je Barsa imala dve fantastične prilike da poravna rezultata. Najpre je Kutinjo dobro šutirao iz kaznenog prostora domaćina, Kueljar je maestralno intervenisao, na odbitak je naleteo Rakitić, koji takođe jako dobro šutira, ali je golman Leganesa uspeo da se pridigne i još jednom fantastičnom paradom sačuva svoju mrežu.

U 86. minutu, nova šansa za Katalonce, ovoga puta je u dobroj poziciji bio Roberto, ali je njegov udarac otišao preko gola.

Na kraju pobeda Leganesa, veliko iznenađenje, imali su šansu da slave i ubedljivije, ali je El Nesiri u drugom minutu nadoknade traljavo šutirao iz dobre pozicije.

Prvi trijumf za Leganes ove sezone i tek drugi meč u kojem nisu doživeli poraz, dok je Barselona po prvi put poklekla, na mestu na kojem to niko definitivno nije očekivao.

U Bilbau je gostovao Viljareal, gosti su odneli ceo plen, slavili su sa 0:3 (0:0).

Poveli su u 65. minutu preko Fornalsa, da bi na 2:0 u 80. minutu utakmice povisio bivši fudbaler Evertona Ramiro Funes Mori, na asistenciju Santija Kazorle.

Konačan rezultat je u 89. minutu postavio Ekambi.

Leganes - Barselona 2:1
Atletik Bilbao - Viljareal 0:3


Пласман обезедио Sofascore резултати уживо


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

52 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Markyc
Thursday, 27.09.2018
12:34

Aaa, dobra stara taktika-gresi i gubi bodove u prvom delu sezone, da bi u drugom delu znao sta da ispravis. :D A sad stvarno, kad god je Barsa kidala prvi deo sezone uvek ga je duvala pred kraj, tako da...

avatar
ixyco96
Thursday, 27.09.2018
04:56

koliko vidim ovde.. Pique je kriv sto je Barsa dala samo jedan gol. a ne sto kvazi navijaci navijaju za Messija ,i ne zele da priznaju da mu pada formai da covek kao sto se vidi iz aviona ne igra kao sto je igrao .. pa cak ni upola.... kada ja to pomenem meni izlupaju dislajkove .

avatar
Don Andres
Thursday, 27.09.2018
20:02

ma eto nije kriv pike za poraz a covjek kriv za oba primljena gola. sto se messija tice, njemu samo guraju loptu i ocekuju da sve sam zavrsi a to tako ne moze bas uvijek. naravno dio krivice je i njegov ali daleko od toga da je on razlog sto je postignut samo 1 gol.

avatar
adidas forever
Friday, 28.09.2018
21:33

A kakve veze ima Messi sa porazom od Leganesa? Uzmi da mu pada forma, da ne igra kao što je igrao, da je najgori, da je napustio teren pa je Barsa igrala sa 10 igrača (šta god želiš) i objasni kako je to lider na tabeli izgubio utakmicu od poslednje plasirane ekipe? Ako je Messi kriv što nije postigao het-trick pa je zbog toga je Barsa izgubila, koga onda mogu da pobede bez njega? Ako ne mogu nikoga, onda ispade da je on sam osvojio prošlogodišnju titulu Primere? :D

avatar
Thursday, 27.09.2018
04:51

Kad je pike bio u momcadi godine i dobivo nagradu za najboljeg stopera e to su bila vremena

avatar
V84
Thursday, 27.09.2018
02:22

Ovo je realna slika barselone, ne znam na koju amajliju se valverde pretplatio prosle godine pa su sa ovakvom igrom imali bez malo savrsenu sezonu. najuriti pikea suareza i rakitica rotirati sa buskecom. toliko dobrih formacija se moze napraviti dok se boss apsolutno uvek opredeli za najgoru, a ko ce gde da igra, to izgleda da izvlaci iz bubnja pred mec.

avatar
kalcit
Thursday, 27.09.2018
00:28

Bila jednom jedna Barcelona.

avatar
P. S.
Thursday, 27.09.2018
00:19

Da Pique nije maestralno asistirao za drugi gol Leganesa Barsa bi izvukla bod, a da se kod prvog gola igrač Leganesa okliznuo i potpuno sam glavom prebacio loptu preko prečke Barsa bi uzela sva 3 boda. I samo u tome je razlika između ovog i nekih drugih gostovanja u prošloj sezoni - sve ostalo je isto: kakvi-takvi napadi i dobri pasovi do prvog gola, a nakon toga bezvoljnija, prespora i traljava igra pogrešnih i nezainteresovanih dodavanja u kombinaciji sa očajnom odbranom i uvaljivanjem lopte Messiju na svakom delu terena kad god je to moguće i nemoguće, a sve to u svrhu jadničkog čuvanja 1:0. I dok su igrači Leganesa bili očajni u napadu dotle je ova parodija na Barsu bila uspešna u sprovođenju Valverdeovih maestralnih ideja. Da ga Valverde nije izvadio iz naftalina i dalje bih bio ubeđen da Vermalen nije više u Barsi. Ustvari nema ni smisla da komentarišem startnu postavu, igrače i izmene, jer kada bi ovome dali i dream-tim planete napravio bi od njih jadničko-luzersku ekipu. Za upravu Barse, koja je i dovela Valverdea, sve ovo je naravno nebitno, jer... najvažnija su 3 boda, a kada ih nema onda je najvažnija tabela, a ona kaže da je Barsa i dalje na čelu. Dakle sve je ok i savršeno, a prvi debakl koji visi u vazduhu biće proglašen za 'loš dan' i... Idemo dalje u nastavak propasti. :D

avatar
_mladenq
Thursday, 27.09.2018
00:42
avatar
Fischer
Wednesday, 26.09.2018
22:32

Cetiri jahaca Barsine propasti. Bartomeu, Enrike, Valverde, Rakitic.

avatar
Tata Messi
Wednesday, 26.09.2018
22:55

I Pike naravno

avatar
Fischer
Thursday, 27.09.2018
16:05

Tragicniji je meni Rakitic od njega, samo sto kad Pike zajebe stvari to je ocigledno i tu nema izvlacenja, dok ovaj na drugoj strani 4 godine vec tiho izjeda vezni red kao rak, a vrlo slabo to izgleda konta. Kad Barsa dobije super su svi, i njemu idu zasluge kao i ostalima, cak ces cuti izjave poput -RAKETA SAVRSENO ODIGRAO, :d a lik potpuno nebitan, dok u situacijama kad je Barsa nemocna i izgubi -PA GDE JE MESSI?!, tamo vamo, nikad neces videti da neko pita pa GDE JE OVAJ MUCENI RAKITIC kad Messi mora 20x u toku utakmice da predje na svoju polovinu da uzme loptu i da stvara nesto...

avatar
Boixos_Nois
Wednesday, 26.09.2018
22:23

Meni je najjače što niko neće ništa ni da proba. Samo se dodavaju sve dok lopta ne dođe Mesija. Jedino on pokuša da napravi neki višak ili pošalje neki rizičan pas. Šta bi dao da se Pep vrati u Barselonu ili da barem Pike ode iz Barselone

avatar
zeks
Wednesday, 26.09.2018
22:10

Pike i Vermalen poklonili pobedu Leganesu.Munir ostao a Alkaser otisao u Dortmund,to je neverovatno.

avatar
_mladenq
Thursday, 27.09.2018
00:44

A sta Munir je kriv za ovaj poraz? Ja bih radije gledao njega u Barsi any day, nego onog pogubljenog Alkasera.

avatar
Rulermaster
Thursday, 27.09.2018
14:49

A dok je Alkaser bio tu, jel uradio nesto bolje? Nije, i dalje su svi kukali. Da se razumemo, nije problem ni u Muniru ni u Malkomu, Lengleu i sl... Ja kad sam cuo podatak da su fudbaleri Leganjesa pretrcali 12km vise od fudbalera Barselone za ceo mec, frapirao sam se. To je u proseku 1200m po igracu, iliti 12 duzina stadiona vise! E zato je izgubljen i mec protiv Rome, zato su bili katastrofalni protiv Sosijedada, Djirone i td. Protiv manjih ekipa ih uglavnom izvadi klasa igraca, protiv malo jacih ni to. Nije ovo mali fudbal gde mozes bez trcanja da pobedjujes slabije od sebe. Potrebna je motivacija, a Valverde je po tom pitanju nula trener, tako letargican! Kako misls da je Liverpul izrastao u ekipcinu i bez velikih imena? Zato sto svi trce i ginu na terenu!

avatar
Al-Ahli najtrofejniji na svetu
Wednesday, 26.09.2018
22:08

Ali kakva asistencija Pikea za 2-1

avatar
Rasel Krou
Wednesday, 26.09.2018
22:02

Mocna Barsa. :D

avatar
Don Andres
Thursday, 27.09.2018
00:45

real pokidao takodje ( :

avatar
Al-Ahli najtrofejniji na svetu
Wednesday, 26.09.2018
22:00

Real veceras mora da iskoristi ovaj kiks pogotovo jer je u subotu madrilenjo

avatar
Stefoon
Wednesday, 26.09.2018
22:52

Lepo se poceli.

avatar
Japanac
Wednesday, 26.09.2018
22:56

Evo koristi sad za sad :) samo 3:0 na poluvreme

avatar
Stefan Xenon 1989
Wednesday, 26.09.2018
22:00

Prvi favorit za osvajanje LS :D

avatar
Hocus Pocus
Wednesday, 26.09.2018
22:00

Ovo je trebalo da se desi i protiv Real Sosijedada, ali pukom srecom je Barsa preokrenula. Ne veruju Valverdeu igraci vise, dok su mu verovali igrali su ocajno a sada ni ocajno ne igraju, ne igraju nikako. Sada jos samo da se izgubi i od Totenhema, i najgorem treneru u istoriji je kraj.

avatar
Curva Sud Milano
Wednesday, 26.09.2018
21:58

Kad ode Mesi u penziju, Barsa ce se boriti za mesta u LS (3-4) sa Valensijom i Seviljom i to je realnost. Daleko ce biti od titule, ako ne dovedu dobre igrace za njihov sistem i ne prodaju pola igraca.

avatar
Rise up
Wednesday, 26.09.2018
21:56

Koliko god da je Barselona lose i sporo igrala da nije igrao Pike ovo bi pobedili. Pali su totalno. A Valverde je posebna prica.

avatar
_mladenq
Wednesday, 26.09.2018
22:01

pike brat od zadnja 4 gola kriv za 3.80:D

avatar
Stefoon
Wednesday, 26.09.2018
22:53

Hahahahagaga ovih 0.20 je nadomestio onim golom.

avatar
Stefoon
Wednesday, 26.09.2018
21:56

Kakav covek pa on pusta Munira jbt, ali Pike? Koliko je taj decko nesposoban. Valverde mora da ode!

avatar
asdfasf
Wednesday, 26.09.2018
21:55

No Referee,No Party :D

avatar
Boixos_Nois
Wednesday, 26.09.2018
22:24

Neki dan Manzano daje direktan crveni igraču Barcelone za onaj lakat, a ovaj maloprije namjerno udario Ter Stegena u lice i dobi samo žuti... Još mu krv išla iz usta, vjerovatno mu je i zub izbio... Dobar je ovaj VAR, samo će se dokazati koji klub ima najveću protekciju kod sudija, iako to svakako svi znamo...

avatar
El Clásico leyendas
Wednesday, 26.09.2018
21:55

ne brinite Katalonci i Real Valverdea za trku ima- Lopetegi

avatar
Tata Messi
Wednesday, 26.09.2018
22:05

Lopetegi je za Valverdea Ferguson licno

avatar
conecorleoneRM
Wednesday, 26.09.2018
23:23
avatar
MunzeKonza
Wednesday, 26.09.2018
22:59

Ne zna se ko ce vise da ukopa svoj klub. Valverde vs Lopetegi trka moze da pocne.

avatar
El Clásico leyendas
Wednesday, 26.09.2018
22:41

dok pisem odgovor na ovaj komentar, Sevilla vodi 3-0 protiv Reala kojeg sa klupe vodi doktor.

avatar
_mladenq
Wednesday, 26.09.2018
21:54

vrijednost ekipe leganes 85 miliona, vrijednost ekipe barselone 1,03 milijardu, pozicija leganesa na tabeli 20, pozicija barse na tabeli 1, uprava ako ne da nosonji povisicu i produzetak ugovora nakon ovoga ne znam stvarno sta cekaju:D, neki drugi trener bi u jednom ovakvom nefer okrsaju izgubio sa bar 3-4 gola razlike, doktor valverde sa svojom odbranom koju je doveo do savrsenstva, samo gol razlike:D, sto je najgore leganes se nije nesto specijalno ni branio ljudi igrali visok presing vecinu utakmice

avatar
Tata Messi
Wednesday, 26.09.2018
21:53

Ako Valverde ima imalo casti,nek' odmah da otkaz.A da dodje trener koji ce zakucati Pikea za klupu zauvek.Jedini koji je iole bio bolji od ostalih je Kutinjo.Sta mislite koliko ce nas Real napuniti u El Klasiko.Ja mislim jedno 6-0 ako se smiluju

avatar
conecorleoneRM
Wednesday, 26.09.2018
22:31

Kakvih 6-0,jesam ja ovde jedini koji vidi slabosti Reala,evo gube od Sevilje 2-0,svaku vecu utakmicu izgubili do sad,superkup evrope i protiv bilba,sad sevilja. Svi se prave pametni i misle da odlazak Zidana i Ronalda koji je ovih sezona bas te utakmice resevao protiv istih protivnika. Sad Real pobedjuje samo male ekipe i ja nisam zadovoljan kao navijac Lopategijem kao i vi Valverdeom.

avatar
_mladenq
Wednesday, 26.09.2018
23:08

ma barsa moze dobiti real neovisno od toga ko sjedi na klupi, pa bio to i ovaj kloc, ali poenta je da igraju katastrofalno i da se provlace na srecu i messija, svako ih moze dobiti samo ako nosatog malo sreca napusti u datoj utakmici

avatar
Bidza i Tridza
Wednesday, 26.09.2018
22:40

Pike panj koji ume da skace,Munir pogubljen a Valverde za nijansu bolji od Murinja. Vadi ga sto ima jaci tim.