ŠOK - Štoper Viktorije završio karijeru u 24. godini!

Autor: Mihajlo Vidojević
ponedeljak 05.02.2018.
17:44
Izvor: Sportske.net

Član aktuelnog šampiona Češke Jan Baranek doneo je odluku da okonča profesionalnu karijeru u 24. godini zbog problema sa povredama.

Epa/Hans Punz
Epa/Hans Punz

Povezane vesti

Fudbalski klub Viktorija iz Plzenja i dosadašnji član aktuelnog šampiona Češke Jan Baranek (24, 192 cm) obratili su se u ponedeljak navijačima kako bi saopštili važnu vest.

Mladi fudbaler je tokom prethodnog meseca dogovorio sporazumni raskid ugovora sa Viktorijom, a danas je saopštio da završava profesionalnu karijeru zbog problema sa povredama kolena.

"Nažalost, problemi sa kolenom su takvi da mi ne dozvoljavaju da nastavim karijeru", konstatovao je momak koji je sa Viktorijom osvojio dve šampionske titule.

Jan Baranek je igrao na poziciji štopera a poslednju utakmicu za Viktoriju odigrao je 30. oktobra 2016. godine. Tog dana Baranek je doživeo novu tešku povredu kolena koja je na kraju rezultirala povlačenjem iz profesionalnog fudbala.

"Verovao sam da će stvari krenuti na bolje i da ću moći da se vratim. Nakon konsultacije sa dogorima ipak sam odlučio da je jedino pravo rešenje da završim karijeru", istakao je Baranek.

Mladi štoper odigrao je 39 ligaških utakmica za Viktoriju i postigao 5 golova. U evropskim takmičenjima je nastupio devet puta.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke