Smučiće vam se život - Ovako su ultrasi Hamburga uneli silnu pirotehniku na stadion!

Autor: Mihajlo Vidojević
ponedeljak 14.05.2018.
21:57
Izvor: Sportske.net

Očito su morali da se okrenu alternativnim rešenjima pošto nisu mogli da računaju na pomoć kluba kao što je to slučaj u nekim drugim zemljama Evrope.

Epa/Armando Babani
Epa/Armando Babani

Povezane vesti

Kada na stadionima širom istočne Evrope vidite "pirotehnički spektakl" od po više stotina baklji, prilično je jasno da su ultrasi za unošenje tih "rekvizita" na stadion imali pomoć ljudi iz kluba.

U Nemačkoj je situacija nešto drugačija pa oni koji pomisle da unesu baklju na tribine moraju da nađu način da ih redari ne uhvate na delu, ali i da budu spremni za žestoke kazne.

Za vikend smo videli huliganski pir u Hamburgu gde je istoimeni klub prvi put u 55 godina postojanja Bundeslige ispao iz najjačeng ranga takmičenja.

Tribina na kojoj su bile pristalice domaćeg kluba bukvalno je gorela tako da se na terenu našla čak i konjica kako bi bilo sprečeno dalje divljanje huligana.

"Bild" u današnjem izdanju donosi priču od koje će se mnogima "zgaditi život". Pomenuti list piše o tome kako se tako velika količina pirotehničkih sredstava našla na stadionu.

Pošto se u civilizovanim zemljama odbacuje mogućnost saradnje klubova i huligana, pristalice Hamburga zaista su morale da nađu način da "prošvercuju" baklje, topovske udare, dimne bombe i ostala pirotehnička sredstva.

Bild slika
Screenshot/bild.de

Pomenuti izvor piše da su devojke koje su se našle na tribini pomogle huliganima i da su stavljale baklje u polne organe kako bi neometano prošle pretres.

Tu je i neka vrsta prevare sa kobasicama, mada nije objašnjeno šta taj "trik" podrazumeva i kako ga huligani izvode, ali se može naslutiti o čemu se radi.

Jasno je samo da ultrasi ne biraju način da urade ono što zacrtaju, a to su ovoga puta bili neredi na tribinama zbog ispadanja Hamburga u nemačku Cvajtu prvi put u istoriji kluba.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

5 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Ali baba
Monday, 14.05.2018
23:24

Nije baš da mi se zgadio život. Kad sam video naslov pomislio sam da su ih muškarci prenosili u supljinama...

avatar
Devil born 1878
Monday, 14.05.2018
22:52

Bolesni fanatici

avatar
SRECNO NA PRIPREMAMA
Monday, 14.05.2018
22:51

Zna se po cemu je Hamburg poznat (da ne kazem da ih je prepun) tako da ovo i ne cudi bas toliko:-D

avatar
Vanja Grubač
Monday, 14.05.2018
22:44

Znači tako se unosi pirotehnika...posle se hvale kako imaju najbolju bakljadu,najbolju koreografiju...gde li stane koreografija?

avatar
MALI PLAVI
Monday, 14.05.2018
22:22

A šta ćeš kad kod njih može baš dosta da stane!