Smena na vrhu Bundeslige, Dortmundov spektakularni preokret u derbiju!

Autor: Darko Mitrović
subota 29.09.2018.
20:26
Izvor: Sportske.net

Čudesno veče za ''Milionere''!

Beta/AP Photo/Martin Meissner
Beta/AP Photo/Martin Meissner

Povezane vesti

Bajern od večeras nije lider Bundeslige!

Tu ulogu preuzeo je Dortmund, koji je u veoma zanimljivom i sadržajnom derbiju šestog kola kao gost savladao ekipu Leverkuzena sa 4:2, iako su domaći posle prvog poluvremena vodili sa 2:0!

Prvo poluvreme u potpunosti je propalo ''Farmaceutima''. Već u devetom minutu Leverkuzen je poveo golom Vajzera, koji je odlično šutirao sa nekih 18 metara, a pola sata kasnije prednost je duplirao Džonatan Tah posle kornera i nespretne reakcije gostiju, za ubedljivih 2:0.

Tim rezultatom  se ušlo u drugo poluvreme koje je donelo potpuni rezultatski obrt. Ulazak Dahuda i Paka Alkasera tome je značajno doprineo, a na odgovor Dortmunda čekalo se do 65. minuta, kada je Larsen smanjio na 2:1.

Samo četiri minuta kasnije, Sančo probija u kazneni prostor domaćih, potom asistira za Marka Rojsa koji šalje loptu u mrežu Hradeckog za izjednačenje na 2:2.

I kada se činilo da će se derbi završiti miroljubivo, usledio je pravi šok za domaće navijače.

Igrao se 86. minut meča, akcija gostiju išla je po desnoj strani, usledio je centaršut Hakimija u peterac, gde je sjajno reagovao Pako Alkaser i prosledio loptu u suprotni ugao pored nemoćnog Hradeckog - 2:3!

Ni to nije bilo sve od ''Milionera''. Naravno, Leverkuzen je pokušao na sve načine da dođe bar do boda, u nadoknadi vremena je i Hradecki otišao napred, ali umesto izjednačenja, usledio je još ubedljiviji poraz domaćina.

-
Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Stari
Saturday, 29.09.2018
20:50

Azar verovatno trenutno broj 1 u svetu, teško da će ga Perez preskočiti,LFC izašao da se nadigrava i zasluženo nije izgubio. Vizionar kao glavni mrzitelj crvenih pod šok terapijom.