Smejali se Sitiju? Al-Kelaifi na optužnici?!

Autor: Vladimir Stojanović
četvrtak 20.02.2020.
12:44
Izvor: Sportske.net

Nema sumnje da će ovo što se desilo uzdrmati i PSŽ!

EPA-EFE/JULIEN DE ROSA
EPA-EFE/JULIEN DE ROSA

Povezane vesti

PSŽ je oslobođen optužbi iako je za slične stvari Siti kažnjen, ali to se pripisivalo uticaju predsednika Parižana u UEFA.

Naser Al-Kelaifi prvi čovek "Svetaca" je kao predstavnik klubova u izvršnom odboru UEFA imao dovoljno uticaja da zaštiti klub i da ispegla finansije, odnosno da izbegne FFP.

Ali, sada se otvorilo drugo pitanje.

Naime, pokrenuta je zvanična istraga, Al-Kelaifi je bio jredan od ljudi iz senke kada je u pitanju dodeljivanje Mundijala Kataru, a smenjeni gensek FIFA Žerom Valke je priznao da je bio korumpiran od strane Al-Kelaifija.

U pitanju su televizijska prava za SP je Al-Kelaifi obavlja i poslove predsednika katarske beIN televizije. On i još jedna osoba su optužene od strane švajcarskih tužilaca za podstrekavanje, prevaru i korupciju kada je Valke u pitanju. To stavlja u nezgodan položaj i PSŽ čiji je prvi čovek insistirao da klub nema nikakvih sporning pitanja, kao ni on sam, kada je ranije optuživan za korupciju.

Baner

Al-Kelaifi je nekadašnji teniser, član katarske vladarske porodice, osim što je prvi čovek PSŽ od 2011. on je je praktično ministar sporta vladi Katara, direktor popularne televizije, člna IO UEFA, član izvršnog komiteta za organizaciju Mundijala 2022. u Kataru, i jasno ima par teniskih funkcija u Kataru, ali i samoj azijskoj federaciji.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Mirjevac
Thursday, 20.02.2020
21:55

Svo oni koji su radili protiv M. Citija i oni ce da odgovaraju, mecka ce i pred njihova vrata da zaigra! Evo vec je zaigrala ispred vrata PSZ, pa ce da zaigra ispred

avatar
deki trbic
Thursday, 20.02.2020
16:04

Ne mogu mu nista...

avatar
2012/2013-2019/2020
Thursday, 20.02.2020
14:03