Slučaj "Pogba", oglasili se i čelnici Tvitera!

Autor: Stefan Matić
sreda 21.08.2019.
23:26
Izvor: Sportske.net

U Engleskoj u toku prošle nedelje tri rasistička ispada vezana za fudbal.

EPA-EFE/PETER POWELL
EPA-EFE/PETER POWELL

Povezane vesti

Već smo pisali šta je sve sačekalo Pola Pogbu po promašenom penalu na "Molinou" u duelu sa Vulverhemptonom tokom prošlog kola. Francuz je navukao bes svojih navijača zbog oduzimanja penala Rašfordu čime je koštao svoj tim pobede, čak i saigrači su morali kasnije da gra brane svojim zvaničnim saopštenjima.

Ipak, pošto su rasistički ispadi na Tviveru postali maltene šablon, sami čelnici društvene platforme su najavili preduzimanje mera.

"Tokom sledećih nedelja, predstavnici Tvitera će imati sastanke sa Mančester Junajtetom, Kick It Out organizacijom i svim drugim društvima koji se bore protiv rasizma kako bi došli do najboljeg rešenja ovog velikog problema u Velikoj Britaniji", stoji u saopštenju čelnika društvene mreže.

Tami Abraham

Tokom zadnjih nekoliko dana čak tri fudbalera su doživele uvrede na rasističkoj osnovi. Prvo je krenulo sa Tejmijem Abrahamom kada je mladi Englez promašio odlučujući penal u finalu Superkupa Evrope sa Liverpulom, nastavilo se sa Pogbom i penalom u duelu sa "vukovima", da bi i napadač Redina Jaku Meite doživeo slične prozivke zbog loše izvedenog jedanaesterca.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

4 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
ralezr
Thursday, 22.08.2019
13:24

Ne treba ga vredjati.. Za ovakve stvari koje je uradio skinuti mu godisnju platu udariti po dzepu.. Ne njega samo ,sve takve pa da vidis kako se kida za klub..

avatar
Jagger86
Thursday, 22.08.2019
09:33

Rasizma ce uvek biti, nazalost. A što je Pogba debil i skreće pažnju na sebe svake sekunde, verovatno i kad pljune, to je druga priča. Interesantno je to što se nije žalio na rasizam kad je recimo gostovao sa Juventusom na Olimpiku protiv Lazia. Obično proseravanje i skretanje pažnje sa pravog problema. Pogba OUT.

avatar
Devil born 1878
Thursday, 22.08.2019
09:32

Koji fanatici...

avatar
Stabber
Thursday, 22.08.2019
06:14

sta se toliko opterecuju tim rasama? zar se crnci toliko opterecuju tim uvredama? kad bi mene vredjali tako, samo bi im se nasmejao