Slučaj Grizman - Kuman promenio ploču, pritisak raste!

Autor: Milovan Longinov
subota 17.10.2020.
13:37
Izvor: Sportske.net

Šta će biti sa Antoanom Grizmanom?

EPA-EFE/ALBERTO ESTEVEZ
EPA-EFE/ALBERTO ESTEVEZ

Povezane vesti

Kada je Ronald Kuman stigao u Barselonu, na prvoj konferenciji za medije naglasio je da će i Grizman i De Jong igrati na svojim prirodnim pozicijama, jer, citiramo:

"Ne možeš da platiš igrača 120 i 80 miliona, a da ti igra van svoje pozicije", rekao je Kuman aludirajući na Grizmana i De Jonga koji su igrali kao levo krilo i kao ofanzivni vezni.

Samo dva meseca kasnije, dok je De Jongu prilagodio formaciju sa dva zadnja vezna koja mu najviše odgovora, Grizman više nije levo krilo (smetalo) u Barseloni, Kuman mu je promenio poziciju - sada je desno krilo.

Francuz i dalje i igra ni špica ni polušpica u formaciji 4-2-3-1, jer je "desetka" Kutinjo i to je opravdao u prvim mečevima, dok je najistureniji odjednom Leo Mesi.

Baner

Nakon što je postigao gol za Francusku, Grizman i Dešan su uglas rekli "znamo koja je idealna pozicija za njega".

To je bila poruka za Kumana, koji nema problem sa tim da se pronađe prozvanim i uvek ima otvoren odgovor.

"Ja sam trener i ja donosim odluke ko će gde da igra. Pričao sam sa Grizmanom i sve je u najboljem redu. On će igrati tamo  gde najviše može da pomogne ekipi", rekao je Kuman pred današnje gostovanje Hetafeu.

Kuman je tako promenio ploču, Grizmanu stranu i sve ovo ne miriše baš na dobro.

Čekamo večerašnje neugodno gostovanje u predgrađu Madrida, odakle je Barsa u eri Havijera Bordalasa uvek teškom mukom osvajala bodove.

Grizman do sada nije postigao nijedan gol, a nema ni bilo kakav uticaj na igru.

Baner 9

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
P. S.
Saturday, 17.10.2020
14:25

Da čovek ne poveruje da je ovaj sa po jednim postignutim golom na dve utakmice protiv Hrvata pokrenuo lavinu debata na temu 'koja je prava pozicija za njega' i 'zašto ne igra na Messijevoj poziciji'? Imali su priku i tu da ga stave sa obzirom da je Messi želeo da napusti Barselonu, a ovaj je već izmenjao sve moguće pozicije na terenu ostim te i kako smo videli najmanje loše se snašao na poziciji pomoćnog levog beka.

Da nisam gledao utakmice Francuza protiv Hrvata, Šveđana i Portugalaca pomislio bih da je kidao u reprezentativnom dresu. Osim što je bio mnogo češće u kontaktu sa loptom negoli u dresu Barse, i što je dao dva gola Hrvatima ja ne videh ništa zbog čega bi bio vredan pažnje, a kamoli debata gde mu je prava pozicija. Sa takvim završnim pasom i takvim jezikom prava pozicija bi mu bila na tribinama, da sam ja trener.