Slučaj "Donaruma" - Evo zbog čega se predomislio, Rajola je bio prorok!

Autor: Vladimir Stojanović
četvrtak 14.12.2017.
10:04
Izvor: Sportske.net

Pismo koje je poslao golman u stvari znači i priznanje menadžeru da je bio potpuno u pravu. Ali, vreme ne može da se vrati. Šta će se dalje dešavati?

EPA/MATTEO BAZZI
EPA/MATTEO BAZZI

Povezane vesti

U Italiji i dalje sve bruji oko afere "Donaruma".

Posle sinoćnje poruke navijača i Donaruminim suza, trener Gatuzo, ali i saigrači su stali u odbranu mladog golmana.

Što se kluba tiče, oni tvrde da golman ima ugovor do 2021. da sa Rajolom nemaju šta da razgovaraju i da ne nasedaju na provokacije.

Iza kulisa se ipak pominje da bi prodali golmana ako zaista PSŽ uplati 70 miliona evra u januaru, što je ipak naučna fantastika.

Ali, kako otkrivaju italijanski mediji, evo šta je bio Rajolin plan i šta je pokolebalo Donarumu.



Naime, on nije zadovoljan, Milan je daleko od ozbiljnog kluba, a iz ove situacije se ne vidi rešenje. Golman je shvatio ono što mu je Rajola pričao prošlog proleća, da su kineski vlasnici neozbiljni, da što se, takmičarskih ambicija tiče, nemaju šta da traže, jer nemaju novca.

I teško mu je zameriti na tome, jer i dalje mač pozajmice visi nad glavom, Li odbija da proda klub, a nikome nije jasno kako će za deset meseci isplatiti 300 miliona evra.

Moguće je da Milan završi u rukama Eliot fonda koji bi dalje preprodao "Rosonere", ali je cena smanjena, a i finansijska konstrukcija je takva da će neko teško uložiti novac u ozbiljnije pojačavanje tima.

Zbog toga je Donaruma sada promenio mišljenje. Rajola pokušava da vrati vreme, da pričom o pritisku raskine ugovor, ali to je teška misija.

Da je slobodan, Donaruma bi u Parizu mogao da bude najplaćeniji golman sveta sa 12 miliona evra po sezoni, a provizija Rajole bi bila dvocifrena, s obzirom da bi doveo najtalentovanijeg golmana sve besplatno.

Ipak, sam Donaruma je pogrešio što nije poslušao Rajolu, sada su svi protiv njega, a videćemo kako će se ova drama završiti.

Da se podsetimo onoga što smo letos pisali...

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

14 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Mino Rajola
Thursday, 14.12.2017
15:29

Ne uzimaju igrači Rajolu za menadžera iz ljubavi nego iz čistog interesa. On im uvek ugura više novca nego što vrede.

avatar
DR DRE
Thursday, 14.12.2017
13:48

Cekaj malo, zasto toliko potenciranje da je mali pogresio? Upravo zbog toga sto je nova otkupna cena smanjena, bice vise sredstava za (druga) ulaganja. P.S. Setite se EP za mlade, nije se bas proslavio, jos je on jako zelen...

avatar
King
Thursday, 14.12.2017
13:18

Vidim maksimalno branite Donarumu, gde mislim da gresite decko je sve samo ne nevin, i tih suza mi je muka, pise pismo da je pritisnut a lik uzeo 6 miliona evra godisnje plus bratu sredio milionce godisnje.Dabogda i mene tako pritiskali, strasno nek ide sa svojim agentom gde hoce, od letos me on vec ne zanima.To je hvala na sansi ukazanoj itd, ali nema veze ima jos golmana

avatar
lol
Thursday, 14.12.2017
13:09

A govorio je da mu je Milan u srcu,da nema nista protiv da brani celu karijeru u Milanu,pogledas prvu sliku i vidis kako ljubi dres itd,itd.A onda se predomisli u svemu? Kako? Po clancima koji izlaze u novinama mi se cini da je Rajola taj koji ga psihicki zlostavlja,non stop je zbog njega u zizi javnosti.Mislim da je ipak vreme da ode iz Milana,nisu njima potrebni igraci koji se predomisle posle par meseci,ostaces upamcen kao igrac koji je izdao klub na jedan ruzan nacin,klub koji te je afirmisao.I treba da mu daju ultimatum ili da tera debelog ili 5 godina na klupi,niko nije vec od kluba,NIKO!

avatar
bokibole
Thursday, 14.12.2017
19:12

pazi ovako-slazem se u vecini sa tobom,ali ipak verujem da mu jeste Milan u srcu i da voli klub!Moje misljenje je da decko nevidi da ce se klub u narednih 5-10 godina boriti za trofeje ne u evropi,vec ni u Italiji,i da iz tog razloga hoce da ide.Ah,da tu je i finansijski momenat(nezanemarljiv-jer u Milanu dobija 6 milki+burazer koji milioncic,a gde god da ode dobice jos vise)!Licno bih voleo da znam na sta svi ti mladi talenti misle kada traze jos vece pare?Pa koji ce ti brate mili,pa karijera ce ti trajati oko 15godina(ako ga mimoidju povrede naravno)pomnozite to sa 6milki godisnje(neka mu na ime poreza uzmu i milion i po)to vam dodje oko 70.000.000(MILIONA EURA)!Obicni smrtici(a narocito mi balkanci)ne da necemo doziveti da zaradimo te pare,nego ih necemo videti ni za 5 zivota.Toliko.

avatar
mak_juventino
Thursday, 14.12.2017
12:42

Milan je daleko od ozbiljnog kluba ? Onda Dolaruma je daleko od ozbiljnog profesionalca !!!

avatar
MaNcHesTeR_ed
Thursday, 14.12.2017
12:29

Sta moze on da shvati sa 18/19 goodine. Kakve su njemu ambicije potrebne, on je izmanipulisan onim liscem koji samo hoce da izvuce sto vece pare.

avatar
bokibole
Thursday, 14.12.2017
19:18

pa naravno da je izmanipulisan-debeljko ce izboksovati i odvesti ga iz Milana,ako ne i iz Italije za sto vecu lovu!A to da li ce ce on za koju godinu (postati)biti vrhunski golman-e to je pitanje za M.Rajolu!?Da li ce Italija dobiti novog Bufona(ipak je on jos relativno mlad i zelen,jos on kiksa tu i tamo,rekao bih da mora prelezati decije bolesti)ili ce on otici npr u PSZ pa kad napravi par gresaka ode na klupu ili tribine,vremenom izgubi mesto u timu,debeljko se pobuni i ode talenat u...

avatar
Crveno boja ljubavi
Thursday, 14.12.2017
12:22

Kako mi je drago sto je tuzan! Neka i treba!

avatar
MarkoSi
Thursday, 14.12.2017
11:56

Milan je veliki klub i to što je sada u lošoj fazi ne znači da za 4-5 godina neće dominirati evropskim fudbalom. Rajoli su u očima samo dolari, brza i laka zarada što ipak ne može biti jedini motiv sportiste. Šta je sa sportskim motivima, šta sa moralnim obavezama prema klubu koji ti je pružio priliku sa 16 godina? Realno, da nije Milana takvog kakav je, Donaruma bi sada grejao klupu u Kaljariju i povremeno bi branio za mladu reprezentaciju ili na prijateljskim mečevima.

avatar
Bojan Samardzic
Thursday, 14.12.2017
11:36

Ne ide to tako... Donaruma je donio odluku, sta god da je tad odlucio to bi bilo donekle ok, ali ovo sad sto pokusava da se izvuce je blago receno ljigavo. Tim prije sto je i sam djelimicno odgovoran za lose rezultate, jer nije na svom nivou, kao ni ostatak ekipe.

avatar
Mangus
Thursday, 14.12.2017
11:26

Rajolu mrze klubovi, navijaci, skoro svi, ali bez greske, svojim klijentima UVEK preporuci dobru opciju. nMislio sam da samo zeli masnu proviziju proslo leto za Donarumu, ispade da je covek bio u pravu. nZna znanje.

avatar
DR DRE
Thursday, 14.12.2017
11:13

Eliote, kupi mi Milan da im svima pokazemo da nisu u pravu:-D

avatar
DR DRE
Thursday, 14.12.2017
11:09

I bas moras da napises da nece biti mnogo ulaganja i da je mali pogresio? Upravo zbog toga sto je nova otkupna cena smanjena, bice vise sredstava za (druga) ulaganja, mucni malo...