"Slepi miševi" pali u Vigu, sjajni Aspas!

Autor: Nikola Miloradović
subota 19.09.2020.
22:58
Izvor: Sportske.net

Prva pobeda Selte u novoj sezoni

EPA-EFE/Salvador Sas
EPA-EFE/Salvador Sas

Povezane vesti

Fudbaleri Selte slavili su na svom "Balaidosu" protiv Valensije sa 2:1 (1:0) u drugom kolu španske Primere.

Poveli su u 13. minutu, kombinacija iskusnog tandema, Nolito je odlično prošao kroz sredinu, Aspas ga je pratio, dobio je savršen pas od bivšeg igrača Mančester sitija i Sevilje i izbegao ofsajd, nije mu bilo teško da se upiše u listu strelaca.

Ipak, na samom startu drugog dela igre Valensije poravnava, Vas je ubacio loptu u kazneni prostor domaćina po zemlji, na nju je natrčao Maksi Gomez, koji sjajnim udarcem cepa mrežu ekipe iz Viga za 1:1.

Ipak, već u 57. minutu je Selta vratila prednost, dobili u slobodnjak na ivici kaznenog prostora, koji je u pogodak neodbranjivim udarcem pretvorio sjajni Aspas, 2:1 na "Balaidosu".

U samom finišu nekoliko prilika na obe strane, Selta je pripretila preko Nolita, koji je tukao tik pored desne stative, potom i Braisa Mendeza, ali je Domenek zaustavio njegov pokušaj.

Tražili su penal domaći igrači u prvom minutu sudijske nadoknade, ali ga nisu dobili, a malo je nedostajalo da ih Gomez šokira u poslednjim trenucima, ali je Ivan Viljar sjajnom intervencijom sačuvao mrežu.

Selta je ubeležila prvi trijumf ove sezone, imaju četiri boda, Valensija je nakon uvodonog trijumfa doživela prvi poraz.

Baner 10

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke