Slaba uteha za Tadića i drugare, UEFA priznala greške u Londonu!

Autor: Stefan Matić
utorak 11.02.2020.
23:29
Izvor: Sportske.net

Glavna ulogu u meču sa osam golova pripala sudiju.

EPA-EFE/Maurice van Steen
EPA-EFE/Maurice van Steen

Povezane vesti

Nažalost Ajaks nećemo gledati na proleće u Ligi šampiona.

Prošlogodišnji polufinalista se zaustavio već u grupnoj fazi takmičenja pošto je završio na trećoj poziciji iza Valensije i Čelsija. Može se reći da je meč četvrtog kola na "Stamford Bridžu" dirigovao dalju sudbinu holandskog kluba.

Ajaks je vodio sa 4:2 u 63. minutu a onda je usledio šou sudije Rokija. Italijan je u jednom napadu dao drugi žuti karton Blindu a zatim i Veltmanu, usput svirajući i penal za domaćina. Čelsi je kasnije golovima Žoržinja i Risa uspeo da izjednačni na 4:4.

Tokom zime je održan godišnji UEFA sastanak sa sudijama u Majorki, zvaničnici su priznali da su Rokijeve greške 'ubili' Ajaks u pomenutom meču. Ajaks je do tih grešaka držao prvo mesto u grupi H, kasnije su prokockali i devet miliona funti koje bi dobili za dalji plasman u LŠ, ali i jedan milion bonusa zbog eventualne pobede nad Čelsijem.

"Odluke u toj situaciji su imale veliki uticaj na sam tok utakmice, i konačno na našu poziciju na tabeli. Bolno je kada dobijete potvrdu nečega u šta ste odmah sumnjali. U njihovom odgovoru, između ostalog stoji, da nadležni u UEFI više neće pregledati odluke svojih sudija", izjavio je Edvin van der Sar za holandske medije.

Šta bi bilo kad bi bilo, Ajaks je kasnije u petom kolu dobio Lil, ali je u poslednjem meču grupe izgubio od Valensije na domaćem terenu.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Sandi Huseinbasic
Wednesday, 12.02.2020
14:33

a kad Celziju sudije nisu dosudile 4 penala protiv Barcelone, to niko nije vidio i ne komentarise, pametno se usutili....A ned'o Bog da neko prizna svoju krivicu..... UEFA fujjjjjjjjjj

avatar
Žarko Petrović
Wednesday, 12.02.2020
01:59

Sta tu ima da se priznaje, svako ko zna da je fudbal igra na dva gola video je da je Ajaks tada pokraden. Steta za momke jer prelepo igraju, ali oni nece gurati daleko u LS vise, prosle godine su propustili veliku sansu i tesko da ce videti vise od 1/8 finala narednih 5 godina

avatar
NikkiCFC
Wednesday, 12.02.2020
01:04

A sta mi da radimo koliko smo mi izgubili kad nas je Ovrebo u mnogo bitnijem mecu eliminisao protiv Barse? Uzeo nam ajde pare na stranu nego i titulu prvaka evrope... Drugo, Roki je imao opravdanje za svaku odluku u tom mecu, bilo je osnova za sve sto je sudio. Nigde ne pise da ne sme da se daju dva crvena u jednom napadu. Drugo, samo ste trebali da odigrate nereseno protiv Valensije kuci u poslednjem kolu kuci i to niste uspeli...