SL - Rastavac vodi Ksanti ka vrhu, Đuričković 'pocrveneo'

Autor: Mihajlo Vidojević
ponedeljak 29.10.2018.
20:09
Izvor: Sportske.net

Fudbaleri Ksantija nastavili su seriju dobrih rezultata i proboj ka vrhu tabele u grčkoj Super ligi.

Beta/BranislavBožić/Ev
Beta/BranislavBožić/Ev

Povezane vesti

Tri utakmice 8. kola grčke Super lige bile su zakazane za ponedeljak, a prva je odigrana u Ksantiju.

Domaći sastav koji sa klupe vodi Milan Rastavac savladao je Janjinu rezultatom 2:1 (0:1) i tako nastavio seriju odličnih rezultata.

Nije dobro počelo za Ksanti. Erik Jedrišek je promašio penal u 7. minutu, a nedugo zatim gosti stižu do vođstva koje su zadržali do odlaska na odmor.

U nastavku susreta potpuni preokret. Sredinom drugog poluvremena Brito poravnava rezučtat, a u 77. minutu Jedrišek uspeva da se iskupi za promašen penal i da pogodi za vođstvo Ksantija.

Završnicu meča obeležili su žuti i crveni kartoni. Petar Đuričković koji je asistirao Britu za izjednačujući gol Ksantija dobio je dve javne opomene u razmaku od četiri minuta, pa je morao ranije u svlačionicu.

Drugi žuti i crveni karton dobio je i Aleksios Mihalis, pa je tako i Janjina završila utakmicu sa desetoricom na terenu.

Pored Petra Đuričkovića za Ksanti su večeras nastupili još Živko Živković i Aleksandar Kovačević, dok je u gostujućem timu minute upisao Enes Dolovac.

Ksanti se nakon treće uzastopne pobede, a četvrte na poslednjih pet mečeva probio do četvrtog mesta na tabeli sa 15 osvojenih bodova.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke