Skupo plaćeni promašaji skupo plaćenog pojačanja

Autor: Mihajlo Vidojević
sreda 08.05.2019.
09:13
Izvor: Sportske.net

Verujemo da je Usman Dembele nakon sinoćne utakmice na "Enfildu" shvatio koliko vredi gol u Ligi šampiona.

Epa/Enric Fontcuberta
Epa/Enric Fontcuberta

Povezane vesti

Ne može se krivica za Barsin brodolom svaliti na pojedinca, niti je to poenta ovog podsećanja na stvari koje su se dogodile u nadoknadi vremena prve polufinalne utakmice.

Liverpul je i u Barseloni imao šanse da se vrati sa povoljnijim rezultatom, ali je i pored promašaja u revanšu uspeo da nadomesti tri gola zaostatka i da se plasira u drugo uzastopno finale Lige šampiona.

Činjenica je da je Barselona u prvom meču bolje koristila svoje šanse, da je zbog toga na revanš otišla sa tri gola prednosti, a verovatno je mogla i sa četiri ili pet.

Posle svega što se sinoć dogodilo najviše razloga da se zapita koliko vredi gol u Ligi šampiona ima skupo plaćeno pojačanje Barselone.

Mladi Francuz Usman Dembele imao je u nadoknadi vremena prve utakmice dve izuzetno dobre prilike, a svima je u sećanju ona druga posle kontranapada i asistencije Lionela Mesija.

Tada je francuski reprezentativac dodao loptu Alisonu Bekeru, a Mesi se srušio na zemlju i držao za glavu kao da je znao koliko će Dembeleov promašaj skupo koštati Barselonu.

Nema grancija da bi i 4:0 Barsi bilo dovoljno za prolaz, pogotovu kada odbrana prima golove kao što je četvrti sa sinoćne utakmice, ali bi šanse Katalonaca da izbegnu prošlosezonski scenario iz dvomeča sa Romom svakako bile veće.

Ovako, Usman Dembele je valjda shvatio koliko jedan gol vredi u takmičenjima kakvo je Liga šampiona.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

18 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
GoHard
Wednesday, 08.05.2019
17:30

Vinisijus koliko god los sut imao ovo bi lagano realizovao, prozivani Vinisijus za 45 miliona je Ronaldo 9 za ovog panja.

avatar
Misosesic
Wednesday, 08.05.2019
16:12

Dečko je teški promašaj kao i Kutinjo.Barsa ne lezi nihovom stilu i obrnuto.Problem je sto ih Barsa sada teško može prodati za pola cjene(80 miliona).

avatar
P. S.
Wednesday, 08.05.2019
13:49

Nije on ništa shvatio niti ga to zanima. A i što bi ga zanimalo kada ni Bartomeua ne zanima da bilo šta shvati?

Najmanje bitno je što je promašio nemoguće, jer kao što sam i napisao posla utakmice taj promašaj neće skupo koštati Barsu - da je Liverpoolu trebalo 5 golova dali bi ih, a sasvim sigurno bi dali taj peti u produžecima.

Mnogo bitnije je kada lik nakon toga promašaja sa potpuno bezizražajnom facom (ala Andre Gomeš) prilazi Messiju, koji leži na travi i smeje se od muke, pruža mu ruku da ustane, u fazonu: ''ajde ustaj, kakve veze ima kada ionako vodimo sa 3:0'. Jedan Pedro (smešan igrač) bi se iskidao od muke i nerviranja da je to promašio, tuk'o bi glavom o stativu i slagao one njegove face kada se najstrašnije iznervira. E zato je Barsa sa tim Pedrom mogla do titule LŠ, a sa ovim nikada.

avatar
SL_Komedija
Wednesday, 08.05.2019
11:19

Nije samo on, juče Liverpul uradio ono što je Barsa uradila u prvom meču, a Barsa mislila lako će da daju bar jedan, lako su promašivali šanse u 1. poluvremenu. Ozbiljna ekipa na ovom nivou ne može da prima 2 gola za 2 minuta, a i onakav 4. gol. Barsa je puna sebe, zato je tako i pala sinoć.

avatar
Forca Barca
Wednesday, 08.05.2019
11:15

Jeste morao dati ovo,ali kakve to veze ima...Tri gola prednosti,bez primljenog gola (Cinjenica potpuno nezasluzenih tri gola prednosti,jer su morali da prime i u prvom mecu bar dva),i ti dolazis na Enfild i odigras onako...Pa tu ni jedan pojedinac (cak ni Alba koji im pokloni dva gola),ne moze da bude kriv koliko trener...Citave sezone se kriju iza dobrih rezultata,a likovi kao sto su Rakitic,Buskec ili Suarez odavno nisu za ozbiljan fudbal,Pike je odigrao odlicnu polusezonu,Lengle mi je od pocetka bio prilican prosek (Jednostavno fizicki preslab).Alba umislio da je Ronaldinjo,pa kampuje u napadu,dodaje loptu protivnicima.O Robertu kao desnom beku (Pogotovo pored zivog Semeda) necu ni da govorim.Kutinjo igra kao da mu je zapreceno smrcu ukoliko napravi bilo sta korisno itd...I ako na to dodamo onog maloumnika na klupi,svaki drugaciji ishod bi bio potpuno neverovatan.Kao sto rekoh iz pocetnih 11 Stegen,Mesi i VIdal ne zasluzuju kritike,jer prva dvojica vuku ovaj tim na grbaci vec dve godine,a treci gine kao da je rodjen na Nou Kampu.

avatar
GoHard
Wednesday, 08.05.2019
17:29

Ako se secam ti si pricao o nezasluzenih 3 gola protiv Reala kad je Real jedini put ove sezone nadigrao Barsu. Svaka cast, opet sve na mestu.

avatar
Forca Barca
Friday, 10.05.2019
10:22

Ne secam se sta sam pisao,ali se secam meca jako dobro...Real je promasio tuce sansi (i bio objektivno bolji tim),a Barsa svoje iskoristila,nesto slicno kao protiv Liverpula u prvom mecu...Tako da je moguce da sam nesto tako napisao xD

avatar
P. S.
Wednesday, 08.05.2019
22:56

Neverovatan je broj ljudi (ne samo ovde, već i na drugim medijima, tv-u, tzv. 'stručni komentatori' itd.) kojima uopšte nije jasno ni šta se desilo na Anfield-u, još manje zašto se to moralo desiti i pogotovo kako je to Valverde napravio.

Objasniš ti nakon prve utakmice da je uradio sve što je mogao da doživi debakl, a on dobio sa 3:0 - znači 'pričaš gluposti'. Šest dana kasnije ponovi to isto sa istim timom i doživi katastrofu - kako sad' to, a prošlu ubedljivo dobio? Aha, znam, Liverpool igrao fantastično. Međutim nije, većina prosek, a recimo Šaćiri odigrao najgoru partiju u kojoj sam ga ikada gledao, samo što su bili neverovatno agresivni i borbeni sa najmanje 70-ak minuta presinga. Bolje su igrali u Barseloni, ali su bili tri puta manje agresivni, jer ništa nisu morali da jure.

Pa zar su agresivnost, borbenost i presing dovoljni protiv takvih 'majstora' za kakve Barsa važi na osnovu svih (osim ovih) rezultata?Apsolutno da, sasvim je dovoljno pritisnuti ekipu kojoj je nosonja u startu uništio vezni red (a kasnije i sve ostalo) i koja ne zna ni da se brani pod pritiskom, a kamoli da napada. Kako da iznesu loptu pod pritiskom? Nikako dok se lopta ne vrati ka Ter Štegenu pa je on, Pique, Lengle ili S. Roberto (ko se već oseti najugroženijim) ispuca na protivničku polovinu, tj. pokloni protivniku, sa obzirom da se tamo nalazi jedino Suarez u ofsajdu.

Pa kako onda takva ekipa zabeleži tek par poraza u sezoni, nekoliko nerešenih rezultata, a sve ostalo su pobede sa nadmoćno osvojenom ligom? Vrlo lako, jer se u trećem, 17-om ili 25-om kolu Primere niko ne oseća ugroženim da će ispasti iz lige ili izgubiti titulu, pa da moraju da grizu, ujedaju i ginu kao što su to radili fudbaleri Liverpoola, svesni da ispadaju ukoliko to ne urade. A igrati takav presing samo zbog 3 boda... bzvz. E tada Barsa igra 'nosonjinu igru', dosadnu, sa mnogo vraćenih lopti, obigravanja oko protivničkog šesnaesterca itd., sve dok Messi ne reši utakmicu.

Ako je među igračima kupljenim u poslednjih nekoliko godina uopšte i bilo boraca veliki mag je kriterijumima negativne selekcije u njima uništio svaku vrstu borbenosti. Za šta da se bore kada polovina njih ne zna ni da li će uopšte igrati u narednim utakmicama, a kamoli šta? Ovako šefe biće kako ti kažeš... dodajem, vraćam, ako ništa ne uspem onda ispucavam, ok... koliko treba da pretrčim? Si šefe, nema problema, pretrčaću toliko. I to je sve... ne trudim se više od zahtevanog, ne preuzimam bilo kakvu odgovornost, na kraju imate Messija pa neka on rešava. To apsolutno nikakve veze nema sa nekadašnjom Barsom, pre svega po pitanju borbenosti i elementarnog požrtvovanja, a bez toga nema ni rezultata u ovakvim utakmicama, bez obzira na prednost.

I ponovo da zaključim, ova i ovakva Barsa sa Valverdeom na čelu pod identičnim pritiskom kao protiv Liverpoola ili Rome doživeće poraz u 10 od 10 utakmica od svakoga ili debakl od po kvalitetu im bliskog protivnika.

avatar
LFC 19-ta
Wednesday, 08.05.2019
10:44

AAAAAA Sad se prica o promasajima Barseee. Kao da nije liverpool trebao dati 3 na kamp nou. Tako tako, sad pricajte o promasajima!

avatar
Bambulica
Wednesday, 08.05.2019
10:00

Ma Dembele im je još i uslugu učinio., šta mislite da su došli sa 4 gola prednosti., pa i sa tim rezultatom ne prođete dalje :-)). YNWA

avatar
Don Carlo
Wednesday, 08.05.2019
09:15

isplatio se :D