Škotski bek izmorio Murinja, Ser Aleks ljut kao ris, gazde imaju rešenje, ni peni za pojačanja u januaru!

Autor: Vladimir Stojanović
ponedeljak 17.12.2018.
11:04
Izvor: Sportske.net

Mnoge stvari su jasnije, Murinjo je prepušten sam sebi, a postoji izlazna strategija. Nema razloga da ga smene...

EPA-EFE/PETER POWELL
EPA-EFE/PETER POWELL

Povezane vesti

Žoze Murinjo osim standardnih izgovora oko povreda i kvaliteta tima nije imao mnogo toga da kaže posle zasluženog poraza u Liverpulu.

On je Klopov tim uporedio sa svojim Portom iz 2004. koji je postao prvak Evrope.

"Još sam umoran od Robertsonovih prodora po boku pored klupe, trči 100 metara za 10 sekundi", rekao je Murinjo koji je mogao da dobije i upalu pluća od promaje koju je pravio Škot.

Ali, šalu na stranu, više nema saveznika, osim Kina i Karagera, Skolsa da ne pominjemo, Geri Nevil smatra da je Murinju vreme isteklo, ali da je Junajted sam sebi pucao u nogu kada mu je dao produženje ugovora za 18 meseci.

Ser Aleks je reakcijom posle meča pokazao šta misli o ovom timu, mada i on ima udela u svemu što se dešava Junajtedu poslednjih pet godina. Mnogi smatraju da ni on iz ove ekipe ne bi uspeo da izvuče više, da nije ostavio naslednika, da je skautska služba nesposobna, da Junajted pravi novac, ali da su rezultati sramotni.

"Da siđete sa Meseca i ne znate ko je Junajted, pitali biste se kako su u ovoj ligi uopšte", preteruje Roj Kin.

Inače, insajderi u klubu pričaju da Glejzerovi razmatraju ponudu i da bi prodali klub za oko 4 milijarde funti. Zbog toga navodno neće uložiti ništa, čekaju pravu ponudu iz Azije i povući će se iz Junajteda.

Da li to znači da je klub prepušten stihiji jer gazde ne zanima, prave novac i bez rezultata, i da praktično ni Murinju ne ostaje ništa osim da trpi udarce. Nema rešenja za mesto trenera, niti je bilo kome jasno šta će se dogoditi ako smene Murinja. A i što bi to činili i isplatili mu odštetu, on sam neće dati otkaz, a ova sezona je već izgubljena.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

19 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
_mladen_
Monday, 17.12.2018
17:40

Meni je fascinantno kad neko kaze kako Murinju nisu dovedeni igraci koje je trazio. Klop su u timu bili igraci koji su dosli iz klubova koji su ispali. Vajnaldum kida, Robertson covek zver, jedan od najboljih levih bekova, evo Saciri savrseno se uklapa. O cemu mi ovde procamo, svi zajedno su kostali 40 miliona. Jednkstavno ko zna zna, ko ne zna kuka i trazi gotove zvezde.

avatar
The Red Army
Wednesday, 19.12.2018
23:50

Da i van dajk i alison naby keita su takodje jedni od jeftinijih igraca :)

avatar
_mladen_
Friday, 21.12.2018
13:53

Logicno da nisu, ali koga su Murinjo i ostali kupovali? Sve igrace koji su 30+ minimum. Klop je dosao u tim za 8 mesto sa igracima kao sto su Benteke, Skrtel, Alen... bukvalno ekipa koja je bila puna prosecnih igraca, tim za 7 mesto. Tek je prosle sezone dao te pare, ali je on te pare zaradjivao tri sezone i nista nije dobio na gotovo. Nadji mi trenera, koji je smeo u vatru baciti klinca od 19 godina, desnog beka od 8 milina i Lovrena. Bukvalno je smesno sta Murinjo prica, Klop bi sa njegovim timom napravio masineriju...

avatar
Dario Hubner
Monday, 17.12.2018
16:35

Jucerasnja utakmica je pokazala da je Junajted jako ocajan..Potpuno infeiorni,nisu imali nijednom odgovor na igru Liverpula,36 suteva protivnik uputi na vas gol.Kao da su ekipa iz medjuopstinske lige.Definitivno Murinjo je odsvirao svoje u Junajtedu,njegov stil fudbala je procitan..

avatar
stevan_vasic90
Monday, 17.12.2018
16:26

Ja sam jednom prilikom rekao- da odnesete snimke utakmica Manchester Uniteda medju neke ljude koji nikad nisu culi za ovaj sport, u zelji da im predstavite fudbal... pa oni bi pomislili da je to neka najruznija igra na svetu bez ikakvog smisla i cilja. Eto, to je od Uniteda napravio Mourinho. A ta prica kako nema igrace. Ma dajte molim vas. Pa jel Ajaks ima bolje igrace? Jel Borusija ima bolje igrace? Jel Ajntraht iz Frankfurta na kraju krajeva ima bolje igrace? Imaju duplo ili cak troduplo jeftinije timove od Uniteda, a pogledajte kakav fudbal igraju. Uostalom, 8 od 11 igraca iz startne je upravo on zeleo i na njih potrosio pola milijarde. I sad mu je neko kriv. Mourinho i sa 3 milijarde ulaganja opet nista ne bi uradio, jer je ocigledno da on ne ume da selektira igrace, ne ume da odabere pravi tip fudbalera i na kraju, ne ume te igrace da uklopi i iz njih izvuce ono najbolje. Klopp nije ulozio nista vise od Mourinha, ali je novac ulozio u igrace iz kojih je umeo da izvuce ono najbolje, ono sto njegovoj postavci fudbala najvise odgovara. Dok je Mourinho postao potpuno pogubljen- jer on vise zapravo ni ne zna koja je to postavka fudbala koja njemu najvise lezi i kakav to fudbal njegova ekipa treba da igra. Treba mu najmanje godinu dana pauze da se presabere, u suprotnom ce samo sve dublje tonuti.

avatar
brekbaCh1
Monday, 17.12.2018
13:55

Ostani Mo legendo.

avatar
Real Only
Monday, 17.12.2018
13:48

Ono o Robertskonu sam procitao na vise mesta i uvek razlicito. Verovatno niko ne zna sta je tacno rekao.

avatar
Medison
Monday, 17.12.2018
13:40

Kin je potpuno u pravo, osim de Gea i Rashford niko od ovih ostalih ne zasluzuje dres Junajteda

avatar
Bojan Samardzic
Monday, 17.12.2018
13:37

Trener bez integriteta... zna kakav tim ima, saradnja sa upravom katastrofalna, zna da nece osvojiti nista - ali bitno je da prima 10-15-20 miliona, koliko vec, po seozni. Jedan je Zidan...

avatar
mrancic
Monday, 17.12.2018
13:30
avatar
Аполо
Monday, 17.12.2018
12:42

Sezona je propala, sa ovakvom igrom cemo primati jos golova i od klubova sa zacelja tabele. Uprava treba svim snagama da se fokusira na Murinjovu zamenu, a ne na transfere uvek nezadovoljnog trenera koji ce svaki neuspeh opravdati time sto nije dobio jos 300 miliona da dovede pojacanja (a videli smo kako su se pokazala njegova pojacanja koja je na sva usta hvalio). MU nece biti i ne treba da bude ni u Ligi Evrope naredne sezone. Dovedite lepo Poketinja (ukoliko je moguce) ili koga ste vec imali u planu, napraviti rezove, reorganizovati tim i krenuti od nule.

avatar
stevan_vasic90
Monday, 17.12.2018
16:39

Аполо@ Poenta je sto sva ta pojacanja koje je doveo uopste i nisu losi igraci... oni samo izgledaju lose u Mourinhovoj destruktivnoj taktickoj postavci i pod njegovim vodjstvom, jer covek zraci negativnu energiju, stalno je namrsten, stalno ima nekih primedbi, stvorio je odvratnu atmosferu u klubu i u ekipi, igraci nemaju nikakav motiv, pa se stice utisak da United zapravo nema kvalitet i da su igraci koje imaju u timu zapravo losi. Dejli Blind je u Unitedu izgledao kao amater- a pogledajte kakav je to igrac u reprezentaciji Holandije i Ajaksu, momak je zver. On je samo jedan od najsvezijih primera kako se pod Mourinhom stagnira i propada. Svi igraci Uniteda bi u nekoj drugoj ekipi ili pod nekim drugim trenerom, u nekoj smislenijoj taktickoj postavci bili makar za 25-30% bolji. Taj Pogba, kakav god da jeste, u toj reprezentaciji Francuske je bio deo ekipe koja je osvojila SP. U Juventusu je bio cudo. I sad odjednom ne valja. Pa kako? Mourinhu da dovedete Pirla, Maldinija, Del Piera i Totija i da svi oni nemaju vise od 25 godina, opet bi mu neko bio kriv i opet bi igrao najruzniji fudbal u univerzumu.

avatar
Mangus
Monday, 17.12.2018
16:50

A ko ce doci sad? Usred sezone, sa timom ciji je moral na dnu, krs igracima...
Nece niko. Ne isplati se, lakse ostaviti ga na klupi do leta, pozvati se na onu klauzulu da nema plate ako ne udje u LS i dovesti novog trenera

avatar
FanEngleskogFudbala2
Monday, 17.12.2018
12:37

Ne budite ludi,nema sanse da Glejzeri prodaju Junajted.

avatar
Adi237
Monday, 17.12.2018
12:32

Navijam za ovo samo da neki sejk kupi i da ulozi pare i da vrati u junajted top igrace ovo je vise smorno gledat,niti igraca kako treba niti trenera kako treba. Junajted je poceo cjepidlaciti tj vlasnici radi odstete Mourinju pustaju da se klub srozava i blamira. Kod Romana bi davno dobio pedalu kao i kod Sejka jer te pare za odstetu su sica za njih. Samo da Glejzeri prodaju junajted nekome kome je fudbal ispred dobiti a Sejci svakako imaju para ne znaju gdje ce sa njima.

avatar
PratimFudbalOd2005:(
Monday, 17.12.2018
15:09

jes coce pare su problem,posto nije junajted trosio poslednjih godina nista

avatar
Man united
Monday, 17.12.2018
19:22

Јесу трошили, али ни близу колико могу. Челси и Сити редовно троше више. А и Ливерпул је ту негде. Еееј, Ливерпул! Сви они могу да сањају профит који Манчестер прави. Али немају алаве власнике. То је главни проблем. Ево већ има скоро 15 година, Манчестер никако да се отараси тог баласта. У праву је овај лик горе. Неће то Глејзери продати док кинта само капље.

avatar
Adi237
Monday, 17.12.2018
17:18

Nije problem kvantitet vec kvalitet igraca,vec sam napisao gore ni igraca ni trenera kako treba. Pa sad da smo pretjerano trosili prosli prelazni rok nije tacno dalot,fred,grant jel mislis da je to puno para? Pa alison od liverpula je skuplji nego sva ta 3 nasa igraca. Ne kazem da se nije trsolio ali drugi su vise.

avatar
JC\'90
Monday, 17.12.2018
12:13

Mislim da im nema spasa. Moraju pod hitno da dovedu novog trenera. Ja sam za Zardima iz Monaka (bisveg) . I naravno top pojacanja u odbrani i vezi. Mislim da je napad dobar Rasford Lukaku Marsijal, samo drugi stil igre celog tima i oni ce proraditi.