Škoti ostali bez selektora, menja ga bivši trener Junajteda

Autor: Beta Beta
četvrtak 12.10.2017.
21:30
Izvor: Beta

Selektor fudbalske reprezentacije Škotske Gordon Strahan i škotski fudbalski savez sporazumno su danas raskinuli ugovor, četiri dana nakon što ekipa nije uspela da se plasira u baraž za Svetsko prvenstvo 2018. godine.

EPA-EFE/ANTONIO BAT
EPA-EFE/ANTONIO BAT

Povezane vesti

Strahan je od januara 2013. godine bio selektor Škotske i prvobitno je doveden da sa ekipom završi kvalifikacije za Svetsko prvenstvo 2014. godine u Brazilu.

Škotska se nije plasirala na Evropsko prvenstvo prošlog leta u Francuskoj, kao ni na Mundijal u Rusiji naredne godine.

"Kada sam preuzeo ekipu rekao sam da je to najponosniji trenutak moje karijere i želeo sam da ponovo vratim osmeh na lice nacije. Delim duboko razočaranje jer nismo uspeli da se plasiramo u baraž za Mundijal, pogotovo što smo naporno radili da se vratimo u trku za to. Igračima bi trebalo čestitati na odlučnosti da se vrate posle teškog početka kvalifikacija i svakom od njih zahvaljujem što je predstavljao svoju zemlju", naveo je Strahan, preneo je "Bi-Bi-Si" (BBC).

Reprezentaciju Škotske napustio je i Strahanov pomoćnik Mark Mekgi, a mediji spekulišu da bi Strahana mogao da nasledi bivši trener Evertona i Mančester Junajteda Dejvid Mojes.

Mojes je bez posla otkako je letos otišao iz Sanderlenda, nakon što je klub ispao u drugu englesku ligu, Čempionšip.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Маркус19
Thursday, 12.10.2017
23:47

Хахахаха, Шкоти желим вам срећу у наредном периоду... Требаће вам...