Sklapaju se kockice - Goreće Partizanu (i Zvezdi), ostalo još tri nedoumice pred žreb!

Autor: Milovan Longinov
četvrtak 07.12.2017.
20:56
Izvor: Sportske.net

Večeras je završena grupna faza Lige Evrope u grupama A, B, C, D, E i F, a šta to znači za Partizan i, nadamo se, Crvenu zvezdu?

Epa/Salvatore Di Nolfi
Epa/Salvatore Di Nolfi

Povezane vesti

Odigrane su poslednje utakmice od 19.00, nakon kojih smo dobili još jasniju sliku potencijalnih rivala Partizana, i možda Crvene zvezde u 1/16 finala Lige Evrope.

Večeras su prvo mesto u svojim grupama overili još moskovska Lokomotiva, Braga i Atalanta, a ranije su to učinili Viljareal, Milan, Arsenal, Salcburg, Lacio, i uz Atletiko Madrid, Lajcpig, Sporting i CSKA, to su potencijalni rivali Partizana u narednoj rundi.


U grupi A, Viljareal je još u prošlom kolu overio prvo mesto, pa mu današnji kiks sa Makabijem iz Tel Aviva ništa nije poremetio, ali je zato u direktno susretu za drugo mesto Astana pobedila Slaviju u Pragu i prošla dalje.

Tabela: Viljareal 11, Astana 10, Slavija 8, Makabi 4

U Partizanovoj grupi, Jang bojs i Skenderbeg su ograli još jedan rezultatski nebitan meč, bilo je 2:1 za Švajcarce, dok je Dinamo Kijev ubedljivom pobedom overio lidersku poziciju.  

Tabela: Dinamo Kijev 13, Partizan 8, Jang bojs 6, Skenderbeg 5

Zanimljivo je bilo u grupi C, Braga je i pored poraza u gostima od Basakšehira sačuvala prvo mesto u grupi, pošto je Ludogorec odigrao samo 1:1 sa Hofenhajmom u gostima.

Tabela: Braga 10, Ludogorec 9, Basakšehir 8, Hofenhajm 5

U grupi D, Milan je u prošlom kolu overio prvo mesto, poraz od Rijeke u gostima od 2:0 večeras nije boleo, a drugo mesto zauzeo je AEK remijem sa Austrijom u Beču.

Tabela: Milan 11, AEK 8, Rijeka 7, Austrija Beč 5

U grupi E, Atalanta je u direktnom susretu sa Lionom slavila minimalnim rezultatom 1:0 i tako zauzela prvo mesto ispred Francuza.

Tabela: Atalanta 14, Lion 11, Everton 4, Apolon 3

I na kraju, u grupi F, Lokomotiva iz Moskve nije dozvolila nikakvo iznenađenje, u gostima je pobedila Žlin i sačuvala prvo mesto, a kao drugi će Kopenhagen koji je u međusobnom susretu pobedio i preskočio Šerif iz Tiraspola koji je pre ovog kola bio prvi u grupi.

Listu Partizanovih (i možda Zvezdinih) potencijalnih rivala kompletiraće večeras još  Steaua Bukurešt ili Plzen, Esteresund ili Atletik Bilbao i Zenit ili Real Sosijedad.

Tabela: Lokomotiva 11, Kopenhagen 9, Šerif 9, Žlin 2
-
LE

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Балша Николић
Friday, 08.12.2017
04:15

Moze Arsenal ali da izadju sa B timom. Tu prolazimo bez ikakvih problema.

avatar
Manitu
Friday, 08.12.2017
00:01

Milan-Zvezda , Partizan-CSKA

avatar
Al-Ahli najtrofejniji na svetu
Thursday, 07.12.2017
22:00

Milan je puko,propali ko zeton