Skidamo mu šešir, letos je rasplakao Italiju, a sada je pokazao šta je integritet!

Autor: Vladimir Stojanović
sreda 06.12.2017.
18:13
Izvor: Sportske.net

Ono što je uradio je retkost u Seriji A, kako neko reče, u Koverćanu ih uče da nema ostavke. Međutim, neverovatni lik ima obraz!

EPA/ALBANO ANGILLETTA
EPA/ALBANO ANGILLETTA

Povezane vesti

Davide Nikola nije više trener Krotonea.

Podsetimo sa otpisanim Kalabrezima je prošle godine uspeo da izbori neverovatan opstanak u finišu šampionata i da napravi jedan od najvećih podviga u istoriji Serije A.

Zatim je ispunio obećanje, biciklom putovao od Krotonea to Torina, praktično najduža relacija na italijanskom kopnu, vozio je 1300 kilometara.

Italija mu se poklonila, želeo je da skrene pažnju na opasnost u saobraćaju i podseti na bezbednost, zbog lične tragedije, njegov 14-godišnji sin je poginuo vozeći biciklu pre tri godine.

Nikola koji je dugo igrao za Đenovu je spasao Krotone iako su imali samo 9 bodova u prvom delu prvenstva. Ove sezone im ide bolje, Kalabrezi ili "Ajkule" kako iz zovu će se boriti za opstanak, ali su osvojili 12 bodova, imaju +2 u odnosu na zonu ispadanja.

Procena je da imaju bolji tim od timova koji su stigli iz Serije B i da bi trebalo uz par pojačanja da još jednu godinu prežive u Seriji A.

Ali, Nikola je otišao.

Naime, predsednik kluba Đani Vrena je ušao u svlačionicu na poluvremenu meča koji je Krotone izgubio sa 3:0. Nikola je ocenio to kao rušenje sopstvenog autoriteta i podneo ostavku.

Klub je reagovao saopštenjem da je predsednik samo želeo da ohrabri momke, mada niko neće poverovati u tu priču.

Braća Vrena su povezivani sa kalabrijskom mafijom, mnogima i nije bilo drago što je Krotone opstao, a drugi brat Rafaele koji je direktor Krotonea je rekao da je Nikola samo iskoristio to kao alibi da ode, i da će klub reagovati veoma brzo i naći zamenu. Pominje se nekoliko imena, Stefano Kolantuono je favorit za klupu.

Ali, Nikoli svaka čast, pokazao je šta znači integritet, otišao kao heroj i nema sumnje da neće dugo čekati neki posao, ko zna možda i u Đenovi za koju je igrao gotovo deset godina.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Stevan Mikša
Wednesday, 06.12.2017
19:34

Pisali ste o ovome letos. To su vrline ljudi koji drze svoju rec, imaju cast i obraz. Mogli bi na njih da se ugledaju Murinjo, Benitez i slicni.