Škendija dobila derbi, na korak od titule

Autor: Mihajlo Vidojević
sreda 18.04.2018.
17:16
Izvor: Sportske.net

Aktuelni šampion Makedonije doživeo je poraz u derbi susretu sa Škendijom i tako praktično predao "krunu" klubu iz Tetova.

Epa/Georgi Licovski
Epa/Georgi Licovski

Povezane vesti

Fudbalski klub Škendija iz Tetova stigao je na korak od šampionske titule u Makedoniji nakon pobede nad Vardarom u derbi susretu 28. kola tamošnje Prve lige.

Današnja utakmica na stadionu "Filip II Arena" u Skoplju završena je pobedom gostujućeg tima rezultatom 3:2 (1:1) čime je Škendija praktično overila šampionsku titulu.

Gosti su do vođstva stigli već u 6. minutu preko Besarta Ibraimija ali je Vardar dva minuta pre odlaska na odmor uspeo da poravna rezultat na 1:1 golom Bojana Kolevskog.

Aktuelni šampion Makedonije priredio je potpuni preokret u prvom minutu nastavka. Blaževski je pogodio sa penala u doneo prednost Vardaru ali je Škendija nedugo zatim uzvratila udarac.

Klub iz Tetova poravnao je rezultat na 2:2 novim golom Besarta Ibraimija, a konačan rezultat postavio je Visar Musliu u 59. minutu susreta.

Škendija se osam kola pre kraja nalazi na prvom mestu na tabeli sa 23 boda više u odnosu na Vardar i već u sledećem kolu imaće priliku da overi šampionsku titulu. "Rosoneri" iz Tetova do sada su osvojili samo jednu titulu u Makedoniji, a u sezoni 2011/2012 Škendija je u kvalifikacijama za Ligu šampiona eliminisana od strane Partizana.

Ove nedelje je bilo reči o tome ko je sve obezbedio plasman u prvo kolo kvalifikacija za Ligu šampiona, pa smo tako pomenuli da bi Škendija mogla da bude jedan od rivala Crvene zvezde već na startu takmičenja iako postoji šansa da klub iz Tetova bude međupovlašćenima.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke