Skandalozno ponašanje fudbalerki Kameruna, na pomolu kazne!

Autor: Beta Beta
ponedeljak 24.06.2019.
16:30
Izvor: Beta

Čelnica za ženski fudbal u Afričkoj fudbalskoj konfederaciji (CAF) Ajša Johansen rekla je danas da reprezentativke Kameruna moraju da budu kažnjene zbog ponašanja tokom utakmice sa Engleskom i poraza u osmini finala Svetskog prvenstva.

Epa/Nick Soland
Epa/Nick Soland

Povezane vesti

Engleska je sinoć pobedila Kamerun sa 3:0 i plasirala se u četvrtfinale Svetskog prvenstva.

Fudbalerke Kameruna su burno reagovale na dve odluke VAR, a neke od njih ponašale su se neprimereno prema protivnicama. Kamerunska igračica Ivon Leuko je laktom udarila protivnicu Nikitu Paris i dobila žuti karton, dok je Agustin Ejange pljunula Toni Dugan posle dosuđenog slobodnog udarca.

"Ponosna sam na naše afričke ženske ekipe. Ali, ova utakmica se nije loše odrazila samo na ženski afrički fudbal, već na ceo afrički fudbal. To je pitanje koje će se rešavati na odgovarajućim nivoima naše organizacije"
, rekla je Johansen. 

Predsednica Fudbalskog saveza Sijera Leonea navela je da će CAF preduzeti mere čak iako Međunarodna fudbalska federacija (FIFA) ne pokrene postupak protiv kamerunskog tima. 

Selektor Engleske Fil Nevil rekao je da je posramljen ponašanjem kamerunskih fudbalerki i da je u nekom trenutku pomislio da se utakmica neće nastaviti.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke