Skandal u Portugaliji pred "O Klasiko", kamenovan autobus Benfike, Živković propustio derbi zbog posledica!

Autor: Nikola Miloradović
subota 02.03.2019.
22:20
Izvor: Sportske.net

Navijači Porta napravili haos, utakmica ipak počela na vreme.

Epa/Miguel A. Lopes
Epa/Miguel A. Lopes

Povezane vesti

U toku je meč 24. kola portugalske Primeire između Porta i Benfike, veliki derbi Portugalje počeo je u dogovoreno vreme (21:30h) iako je se kao u uvertira u sam susret desio jedan veliki incident.

Naime, navijači Porta su kamenovali autobus koji je do stadiona "Dragao" prevozio fudbalere Benfike, a kamenovan je i automobil koji je pratio autobus, u kojem se nalazio predsednik "Orlova" Luis Filipe Vieira.

Nekoliko kamenica pogodilo je prozor iznad sedišta na kojem je sedeo bivši igrač Partizana i reprezentativac Srbije Andrija Živković, a kako prenose portugalski mediji, zbog stakla koje je palo na njegovo sedište, srpski reprezentativac nije uključen u protokol za susret na stadionu "Porta".

Navodno su komadi stakla posekli po licu srpskog fudbalera, čudo je uopšte da je utakmica počela na vreme i pored ovakvog incidenta.

Nekolicina navijača uspela je da pobegne dobro postavljenom obezbeđenju oko stadiona, bacali su kamenice ka autobusu Benfike i povredili bivšeg igrača Partizana Andriju Žikovića.

Nadamo se da je sa Andrijom sve u redu i da je utakmicu propustio iz predostrožnosti.

Inače, rezultat nakon 45 minuta igre je 1:1, Porto je poveo preko Adrijana u 19. minutu, da bi Žoao Feliks poravnao rezultat sedam minuta kasnije.

Video snimak pomenutog incidenta pogledajte OVDE, a fotografije možete pronaći OVDE.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke