Skandal u najavi, Napoli večeras napušta teren!?

Autor: Vladimir Stojanović
ponedeljak 03.12.2018.
15:31
Izvor: Sportske.net

Videćemo hoće li držati reč ili je ovo samo pritisak i predigra za teško gostovanje u Bergamu.

EPA-EFE/ANDREJ CUKIC
EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

Povezane vesti

Hoćemo li videti novu bruku na italijanskim terenima.

Naime, Napoli preti da će napustiti teren, ako naiđe na severu Italije na uobičajeni doček, skandiranja "Nismo Napolitanci", parole "Vezuve, okupaj ih" i "Dobrodošli u Italiju".

To se zove "teritorijalna diskriminacija" po zakonima fudbalskog saveza Italije, a severna tribina Atalantinog stadiona je rekla da neće odustati i da neće primati lekcije od onih koji su nesposobni da organizuju takmičenje i koji su rasisti.

"Neće biti rasizma, nismo mi ljudi iz saveza koji fudbalere iz Afrike nazivaju 'banama', niti devojke koje igraju fudbal hendikepiranima", aludirali su na bivšeg predsednika Tavekija.

"Bergamo nikad nije bio rasistički grad, nikad vulgaran, mada nas svi zovu seljacima gde god idemo i ne ljutimo se. A da ćemo skandirati da nismo Napolitanci, hoćemo, pa to je prilično vidljivo", kaže se u saopštenju.

Utakmica se igra večeras u Bergamu od 20:30, Napolitanci su najavili da će napustiti teren i tražiti da se meč registruje u njihovu korist, ako sudija ne učini nešto, isprazni tribinu koja skandira uvredljive pesme na njihov račun.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
po cetvrtu zvjezdicu
Monday, 03.12.2018
20:01

e bas napolitanci nasli djeliti lekcije o moralu ha ha Zeljeli zabraniti zenama da dolaze na tekme ha ha Koji primitivci Istina medu njihove ultrase ali nema veze