Skandal potresa Hrvatsku, i Dinamo se oglasio zbog Mamića

Autor: Beta Beta
sreda 06.06.2018.
16:50
Izvor: Beta

Neverica u Zagrebu, tačnije u Dinamu.

BETAPHOTO/HINA/DS
BETAPHOTO/HINA/DS

Povezane vesti

Zagrebački fudbalski klub Dinamo saopštio je da je "šokiran" današnjom prvostepenom presudom suda u Osijeku kojom su na zatvorske kazne osudjeni sadašnji i bivši funkcioneri tog kluba, uključujući nekadašnjeg čelnika Zdravka Mamića.

"Ogorčeni smo činjenicom da je sudsko veće podleglo pritiscima i donelo presudu koja se ne temelji na dokazima i utvrđenim činjenicama, nego je očigledno posledica materijalnih i procesnih grešaka nezabeleženih u dosadašnjoj sudskoj praksi", naveo je Dinamo u saopštenju objavljenom na portalu.

U klubu smatraju da su optuženi od početka postupka bili "izloženi medijskoj histeriji, u kojoj su prekršeni neki od osnovnih i temeljnih postulata vladavine prava kao što je pretpostavka nevinosti, prema kojoj je svako nevin dok pravosnažnom sudskom presudom nije utvrdjeno drugačije".

"Čvrsto verujemo u nevinost naših kolega i dajemo im punu podršku u njihovoj daljoj sudskoj borbi", saopštio je zagrebački klub.

Bivši čelnik, a sadašnji savetnik u Dinamu Zdravko Mamić, njegov brat, bivši trener Dinama Zoran Mamić, bivši direktor kluba Damir Vrbanović i poreznik Milan Pernar u sredu su na sudu u Osijeku prvostepenom presudom proglašeni krivim za izvlačenje oko 116 miliona kuna (15,5 miliona evra) i nanošenje štete državnom budžetu od oko 1,6 miliona evra.

Svi su osudjeni na zatvorske kazne - Zdravko Mamić na 6,5 godina, Zoran Mamić na četiri godine i 11 meseci, a Vrbanović, izvršni direktor Hrvatskog fudbalskog saveza (HNS), na tri godine. Poreznik Milan Pernar osudjen je na četiri godine i dva meseca zatvora.

Zdravko Mamić nije bio na izricanju presude, jer je juče, dan uoči izricanja presude, otišao u susednu Bosnu i Hercegovinu, u Medjugorje. Na izricanju presude nisu bili ni ostali optuženi.

U izjavi za medije, njihovi advokati su najavili da će se žaliti na osudjujuće presude, dok su iz tužilaštva najavili da će se žaliti na visinu kazni koje smatraju preblagim.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke