Sjajno veče za Mihu, šok za izvanrednog Lazovića, nezadrživa Atalanta, Napoli nastavio seriju!

Autor: Darko Mitrović
nedelja 28.06.2020.
21:31
Izvor: Sportske.net

Posle derbija u Milanu, večeras odigrana još četiri meča 28. kola Serije A.

Beta/Tano Pecoraro/LaPresse via AP
Beta/Tano Pecoraro/LaPresse via AP

Povezane vesti

Atalanta ''ne zna'' da postigne manje od tri gola na jednoj utakmici, a tako je bilo i večeras u Udinama, gde je sjajni tim iz Bergama savladao domaći Udineze sa 3:2 i nastavio da grabi ka Ligi šampiona.

Pogotovo posle današnjeg poraza Rome od Milana (2:0 za ''Rosonere''), pa sada Atalanta ima čak devet bodova više od petoplasiranih Rimljana.

Najnoviji trijumf Atalanti doneli su Zapata u devetom i Murijel u 71. i 79. minutu, dok je Lazanja svojim golovima u 31. i 87. minutu držao Udineze u igri.

Za to vreme, Napoli je ostvario rutinsku pobedu nad otpisanim SPAL-om. Bilo je 3:1 za Napolitance, Metens i Kaljehon su bili strelci u prvom poluvremenu za domaće, Petanja je u 29. minutu vratio neizvesnost, ali sve dileme oko pobednika otklonio je Junes u 78. minutu meča.

Nikola Maksimović je odigrao svih 90 minuta za ekipu Napolija, na drugoj strani Nenad Tomović na klupi.

Efikasno je bilo i u duelu Sasuola i Verone, a gosti su vodili sa 3:1, najviše zahvaljujući našem reprezentativcu Darku Lazoviću. Preneli smo nešto ranije, postigao je prelep gol, pa upisao i asistenciju i rešio pitanje pobednika. Opširnije o tome čitajte OVDE.

Međutim, u samom finišu, Verona je prokockala tu prednost, Boga u 77. i Rožerio u sedmom minutu nadoknade vremena svojim golovima doneli su izjednačenje na konačnih 3:3!

Osim Lazovića, razloga za veliko zadovoljstvo večeras ima i Siniša Mihajlović, koji je sa Bolonjom odneo ceo plen iz Đenove, gde je Bolonja savladala Sampdoriju sa 2:1.

Ključan Mihajlovićev potez u ovom meču bilo je uvođenje Muse Beroua umesto Sansonea. Ovaj momak je pravio ozbiljne probleme domaćoj odbrani, a u 70. minutu je doveo Bolonju u vođstvo iz jedanaesterca koji je iznudio Orsolini. Samo pet minuta kasnije, Berou pravi dar-mar u kaznenom prostoru Samdorije, na kraju asistencija za Orsolinija i Bolonja je povela sa 2:0.

Neizvesnost je u 88. minutu vratio Bonacoli, posle kiksa golmana Bolonje Skorupskog, ali do kraja Sampdorija nije uspela da dođe bar do boda.
-
baner 13
 
Пласман обезедио SofaScore LiveScore
   

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke