Sjajno finale na "Vembliju", kapiten Čelsija skrivio penal, pa napustio teren!

Autor: Nikola Miloradović
subota 01.08.2020.
19:21
Izvor: Sportske.net

Odličan derbi Londona u finalu najstarijeg fudbalskog takmičenja na svetu.

EPA-EFE/Cath Ivill/NMC/Pool
EPA-EFE/Cath Ivill/NMC/Pool

Povezane vesti

Fudbaleri Čelsija i Arsenala susreli su se u finalu FA kupa na "Vembliju", nakon 45 minuta rezultat je 1:1.

Poveli su "Plavci" i to na samom startu, igrao se peti minuta kada se Kristijan Pulišić upisao u listu strelaca.

Dobar napad Čelsija, Žiru u kaznenom prostoru bivšeg kluba ostavlja petu Pulišiću, a bivši fudbaler Borusije Dortmund se veoma smireno oslobađa čuvara i sa par metara lako matira Martineza za 1:0.

Igrao se 25. minut kada je Pepe postigao sjajan gol, nakon jako dobre akcije "Tobdžija", ali je on poništen, jer se jedan fudbaler Arsenala u početku akcije našao u ofsajd poziciji.

A onda, samo minut kasnije, fantastična lopta Tirnija ka Obamejangu, Gabonac beži Aspilikueti, koji ga obara u svom kaznenom prostoru, sudija nije imao dilemu, penal za "Tobdžije".

Odgovornost je preuzeo kapiten, nad kojim je i napravljen faul, fatastično je izveo udarac sa bele tačke, 1:1 na semaforu.

U nastavku bolji Arsenal, "Plavci" su doživeli i veliki peh, jer je u 35. minutu zbog povrede zadnje lože teren morao da napusti kapiten Aspilikueta, zamenio ga je Kristensen.

Do kraja nije bilo promene rezultata, videli smo solidan pokušaj Lakazeta iz slobodnog udarca sa ivice kaznenog prostora, ali je lopta otišla tik pored gola gradskog rivala.


Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke