Sjajni Hetafe, Barsa "na mišiće", Kamp Nou video evrogol novog napadača?!

Autor: Milovan Longinov
subota 15.02.2020.
17:55
Izvor: Sportske.net

Katalonci imali 2:0 na poluvremenu, pa strahovali do kraja, da li je ovaj gol dovoljan za transfer na Kamp Nou?

Foto: AP Photo/G.Garin
Foto: AP Photo/G.Garin

Povezane vesti

Fudbaleri Barselone pobedili su na svom Kamp Nou ekipu Hetafea rezultatom 2:1 (2:0) u 24. kolu La Lige.

Barsa je posle prvih 45 minuta vodila golovima Antoana Grizmana i Serhija Roberta, ali je u drugom spektaluran pogodak postigao Anhel Rodrigez, koji se prethodnih dana sve intenzivnije povezuje sa prelaskom na Kamp Nou.

Gosti iz predgrađa Madrida krenuli su veoma agresivno i na sve ili ništa i u uvodnim minutima imali su nekoliko akcija, a uspeli su čak i da postignu pogodak posle kornera. Međutim, Niom je tom prilikom faulirao Umtitija i sudija je pogledao sugestiju VARa i opravdano poništio gol gostiju.

Problem za Barsu dodatno je bila i povreda Đordija Albe koji se samo uhvatio za mišić i momentalno tražio izmenu, a zamenio ga je ponovo izgubljeni Žunior Firpo.

Ipak, Katalonci su uspeli da pronađu nešto bolji ritam, naravno, zahvaljujući Leu Mesiju, koji je u 33. minutu jednim pasom razbio celu odbranu Hetefea, spojio Grizmana sa golom, a Francuz maestralno reaguje za 1:0.

Šest minuta kasnije, posle nove lepe akcije, Firpo je konačno učestvovao u jednoj akciji, vratio je povratnu, a na pravom mestu našao se Serhi Roberto koji slabijom levom nogom gađa prvi ugao - 2:0. 

Do odlaska na odmor, Mesi je imao još jednu odličnu šansu glavom, posle asistencije Grizmana, ali je na mestu bio golman Hetafea.

Barsa je u drugom delu igre potpuno pala, a gosti su to osetili i Bordalas je napravio dvostruku izmenu, ušli su Kenedi i Anhel Rodrigez, potencijalni novi napadač Katalonaca. Upravo se Rodrigez preporučio domaćim navijačima na Kamp Nou, spektakularnim pogotkom u 66. minutu. Nakon centaršuta Mate, Anhel je uhvatio strašan volej i pogodio malu mrežu za 2:1.

Taj pogodak je poremetio dodatno igru Barselone, a samo pet minuta kasnije, odbrana sezone Ter-Štegena, koji je u jednom napadu Hetafea, posle prekida, dva puta neverovatno intervenisao i sačuvao svoj tim.

Kike Setijen je momentalno reagovao izmenom, uveo je Rakitića umesto lošeg Artura Mela kako bi prodrmao svoj tim i vezni red.

Barsa je zaigrala nešto bolje, a Grizman je imao dve strašne prilike, ali se prilično obrukao u situacijama jedan na jedan.

Do kraja, prilično napeto, Barsa je strahovala da ne primi gol, ušao je i Vidal umesto Ansua Fatija kako bi domaći zatvorile pristupe golu.

I pored osvojena tri boda, igra Barselone je zabrinjavajuća, dok je Hetafe dokazao zbog čega je zasluženo treći na tabeli.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

12 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Mirjevac
Sunday, 16.02.2020
01:07

Zasto Barca nije prva upisana, posto ima bolji gol razliku, znam da real treba sutra da odigra, ali sad momentalno je barca prva! Znaci na svaki nacin gledaju da uguse naj bolji klub na svetu!

avatar
RocknRolla
Saturday, 15.02.2020
19:27

Pa da pitam navijace barselone,inace jako objektivne navijace,koja je razlika kod ponistenog gola Hetafeu i onda Sevilji protiv Reala? Ako moze objektivan odgovor kao i uvek.

avatar
Don Andres
Sunday, 16.02.2020
00:36

ne znam za sevilju protiv reala ali svakako je bio faul nad umtitijem veceras. to kome jasno nije nek prestane da prati fudbal.

avatar
Mirjevac
Sunday, 16.02.2020
00:56

Eto na primer, nisi gledao utakmicu i zatzo nisi vidi koja je razlika!

avatar
P. S.
Saturday, 15.02.2020
19:25

Getafe je ostavljao sasvim dovoljno prostora i pravio dovoljan broj grešaka da se ova utakmica mogla dobiti i rutinski, a ne na čistu sreću. Stati posle 2 gola, a biti svestan šta se dešavalo u prvih 15 minuta, šta rade Pique i Busquets pozadi te kako Barsa ne može da iznese loptu do centra dok se Messi ne vrati pozadi je najblaže rečeno glupost, zbog koje se bez velike sreće obično gube 2 ili sva 3 boda. Greške koje je Barsa pravila su uobičajene i bilo je samo pitanje trenutka kada će ih Getafe iskoristiti, baš kao što je uobičajeno da Grizman šutira kao kod 2 zicera koja je imao, a ne kao kod prvog gola. Najlakše su mogli stvoriti neku šansu više za 3. gol, a uradili su najgluplje - vratili u potpunosti Getafe u igru. Vrlo hrabro od Setijena što je startovao sa S. Robertom (bez obzira na postignuti gol), da ne pričam o uvođenju Rakitića u trenutku dok se odbrana i vezni red Barse takmiče u broju napravljenih grešaka.

avatar
zeks
Saturday, 15.02.2020
19:05

Dobra Barsa u prvom,Grizman je morao dosta ranije da overi pobedu. Cak i ovako los Napoli ce biti velika muka za Barsu u LS

avatar
Crveni Lucifer
Saturday, 15.02.2020
19:00

Nastavlja se sudijsko guranje separatista, cccc strasno sta se sve dozvoljava pikeu, igranje rukom, povlacenje za dres, udaranje i sudije mu nista ne sviraju, tako moze svako da bude vrhunski stoper. De jong najveca flopcina, kako ih je osisao ajax

avatar
Don Andres
Saturday, 15.02.2020
19:00

hetafe standardno dobar, barsa malo popravlja igru ali je i da lje sve to previse nesigurno, posebno u defanzivi. messijeva uloga je dosta cudna, bas igra dosta duboko. umtiti danas bio solidan kao i grizman

avatar
GoHardV3
Saturday, 15.02.2020
18:56

Izlazi ranije trener Hetafea od sramote koju sudija priredjuje tokom celog meca. A slag na tortu, 3 minuta nadoknade za 10 minuta prekida u drugom poluvremenu hahahahaha

avatar
Mirjevac
Sunday, 16.02.2020
01:06

Nisi gledao utakmicu, vec samo tek da napises nesto! Da si gledao vido bi da je sudija vise naginjao prema Hetafeu, onaj crni sto je AnsuFatija gurno namerno iz stadiona a lopta nije ni bila kod malog je i pre toga vise puta, vise puta zasluzio zuti, samo nad AnsuFatijem, i za ovo izbacivanje decka iz stadiona bez lopte i posle ga jos nagazi trener Hetafea, crni je trebao momentalno crveni da dobije i to direktno, ali eto sudije rade protiv Barce, da bi je udaljuili od Reala, posto real nemoze nista sam! Evo sad je Barca prva a na listi nije promenjeno, posto barci ima bolji gol razlike! Znam da se treba jos sutra odigra utakmica i real treba da odigra, ali sad momentalno je barca prva! Ona drzanja, o oni fauli nad Mesijem i nad drugim igracima, a nijedan zuti za Hetafe, osim Trener sto je dobio! A dok Utiti jednoga nije cak ni oborio odma dobi zuti, onac crnja ubi Ansufatija i nista nedobi, sad da si gledao ti bi sve to vido!