Siti vs Barsa (ocene) - Demikelis "upropastio" Siti, Ćavi igrač utakmice!

 • Autor: Boris Jovanović

 • 18. februar 2014.

 • 23:11

 • Izvor: Sportske.net

 • facebook
 • twitter
 • linkedin
 • email

Argentinac tragičar, Negredo bolji od ostalih kod domaćina, Alveš, Ćavi, Inijesta i Mesi odskočili kod gostiju. Po nama, "MVP" meča Ćavi koji je u svakom trenutku kontrolisao utakmicu.

Mančester Siti:

Hart 6 - Bez mnogo posla u prvom poluvremenu, golman engleske reprezentacije je u jednoj situaciji dobro intervenisao kada je šutirao Ćavi. U nekim situacijama u drugom poluvremenu, nije bilo ni potrebe da interveniše, a kod gola Alveša nije mogao puno da učini.

Zabaleta 5.5 - On je mnogo bolji na protivničkoj polovini, praktično odlukom da podeblja bokove Pelegrini ga je prikovao za svoju polovinu, pa od njega nije bilo puno koristi.

Kompani 6 - Stub odbrane do gola, na pravi način izlazio i sprečavao protok lopte ka Mesiju što je i bila zamisao Manuela Pelegrinija. Naravno posle isključenja plivao kao i ostatak odbrane bez nade da će uspeti da anulira brojčanu nadmoć rivala.

Demikelis 5 - Nevolja koja je čekala da se dogodi, njemu nije bilo mesto na terenu u ovako važnom meču.

Kliši 5 - Bez učinka, takođe posvećen samo defanzivnim zadacima. U jednoj situaciji u drugom poluvremenu upropastio dobru akciju lošim dodavanjem u završnici. Ispao kod drugog gola Alveša.

Fernandinjo 6 - Pao posle solidnog prvog poluvremena u kome je trčao mnogo i odlično zatvarao Inijestu i Fabregasa.

Jaja Ture 6.5 - Div na sredini i u ovom timu Barselone on bi itekako mogao da pomogne. Dobro se kretao, ali nije uspevao da poveže redove svog tima u ofanzivi, iz prostog razloga jer je Siti u većem delu meča prepuštao loptu Barseloni.

Kolarov 6 - Dobar u prvom poluvremenu, naterao Denija Alveša da pravi prekršaje, uspeo da duplira bok, mada ima malo šansi u završnici jer Kliši nije uspevao da napravi višak na levom boku. Izašao iz igre posle isključenja Demikelisa.

Silva 6 - Bez njegovih dodira sa loptom, Siti obično nema mnogo rešenja u napadu. Imao jedan dobar udarac u nastavku, ali je Valdes zaustavio njegov šut. Dosta pokušavao i u prvom delu, ali osovina tima u ofanzivi nije funkcionisala, možda zbog nemogućnosti da se Barsa raširi po bokovima.

Hesus Navas 5.5 - Napravio par dobrih poteza, ali generalno gledano nije učinio ništa na ovoj utakmici.

Negredo 7 - Najbolji igrač Sitija u večerašnjoj utakmici, odlično se kretao, borio usamljen u napadu, imao i jednu priliku, ali je i on bio žrtva taktike.

Rezerve:

Leskot 5.5 - Ušao da popuni mesto štopera posle isključenja Demikelisa. Za Siti bi bilo bolje da je počeo meč.

Nasri 5.5 - Nije uspeo ništa da uradi za nešto više od pola sata.

Džeko - Bez konkretnog učinka po ulasku.

Barselona:

Valdes 6.5 - Imao par avantura u prvom poluvremenu, ali je uspeo da zaštiti svoju mrežu, kasnije posao obavio više nego dobro.

Dani Alveš 7 - Nervoza u prvom poluvremenu, napravio nekoliko prekršaja pre kartona, posle mirniji. Kada se otvorila pukotina u poslednjoj liniji Sitija veoma opasan, imao sjajnu šansu da postigne gol. U poslednjem minutu praktično dotukao "Građane" i učinio da revanš manje-više bude formalnost.

Pike 6.5 - Izgubio onaj jedan duel sa Negredom u prvom poluvremenu, ali on i Maskerano su u većem delu utakmice delovali pouzdano.

Maskerano 6.5 - Možda su se pribojavali u Barseloni problema koje bi mogli da mu naprave Negredo i kasnije Džeko u skoku, ali je Argentinac bio uglavnom veoma koncentrisan i posao obavio solidno.

Alba 6 - Nije mnogo uradio na protivničkoj polovini. Nedostajali su njegovi prodori po boku, u odbrani obavio solidan posao.

Serhio Buskets 7 - Svoj posao je odradio, sprečio Turea da se ubacuje iz drugog plana, dobio dosta duela na sredini. Pas igru i razmišljanje prepušta talentovanijima od sebe.

Fabregas 7 - Solidna partija, on je mnogo korisniji u veznom redu kada njegova pas igra dolazi do izražaja. Imao nekoliko dobrih proigravanja, dosta dodira sa loptom, nekako se čini da bolje deluje od kada je Martino trener.

Ćavi 7 - On je mnogo ovakvih mečeva preturio preko glave, imao jednu dobru šansu, uz to u prvom poluvremenu stavio na muke Harta udarcem. Čini nam se da je Ćavi bio igrač utakmice, pošto je kontrolisao stvari na sredini terena.

Inijesta 7 - I da ništa drugo nije napravio, dovoljno je što je poslao pas Mesiju i spojio ga sa golom. Jer, taj momenat je odlučio pobednika i verovatno i četvrtfinalistu.

Mesi 7 - Pobegao je Demikelisu, penal pretvorio u gol. Dosta, kada se gledaju ukupna dešavanja na terenu, do gola mu igrači Sitija nisu ostavili ni pedalj prostora. Posle se razigrao...

Aleksis Sančez 6 - Jedan od najslabijih  u redovima Barse, bez nekog većeg učinka, Nejmar je više učinio od njega za nešto više od dvadesetak minuta koliko je igrao pošto ga je zamenio.
 • facebook
 • twitter
 • linkedin
 • email

Komentari