Siti sad "rešava" i šampiona, borba za LŠ i opšti haos u donjem delu tabele (NAJAVA)

Autor: Pavle Knežević
subota 03.03.2018.
09:48
Izvor: Sportske.net

Jedan veliki derbi i dosta uzbudljivih mečeva čekaju nas u 29. kolu Premijer lige.

EPA-EFE/Nigel Roddis
EPA-EFE/Nigel Roddis

Povezane vesti

Mančester siti dočekuje Čelsi u najvećem derbiju 29. kola Premijer lige, ali sigurni smo da uzbuđenja neće faliti ni u ostalim mečevima. "Građani" imaju 16 bodova prednosti na vrhu tabele i titulu su praktično obezbedili, ali za preostala tri mesta koja vode u Ligu šampiona bore se četiri kluba.

U najgoroj situaciji je upravo Čelsi, koji je pao na peto mesto i sada ima dva boda manje od Totenhema, koji opet ima dva boda manje od Liverpula, a koji ima isti toliki zaostatak za Mančester junajtedom.

Osim tih mečeva koji odlučuju o vrhu, čeka nas i nastavak raspleta u donjem delu tabele, za koju se ove sezone slobodno može koristiti i sintagma "opasna zona". Šta se može očekivati od tih duela - znaju ili vidoviti ljudi ili majstori kladionice.

Krenimo, po običaju, redom.

Volkot Sigurdson Everton

Kolo otvaraju Barnli i Everton. Pisali smo više puta da "klareti" volšebno opstaju na sedmom mestu iako nemaju pobedu već 11 prvenstvenih utakmica. Barnli sada ima priluku da prekine seriju protiv "karamela", koje su imale užasan početak sezone, zatim period renesanse, a sada retko pobeđuju, daju golove ili uopšte igraju fudbal.

Jedan od pokazatelja koliko je ujednačeno sve od sredine do donjeg dela tabele jeste i to što Bornmut još nije predaleko pobegao iz opasne zone (pet bodova), a pobedom na King paueru bi prišao osmom Lesteru na bod zaostatka. "Lisice" su u poslednje četiri utakmice osvojile samo dva boda, ali bi povratak Okazakija trebalo da ojača sastav. Sautempton je 16, ali ima samo bod više od pretposlednjeg Stouka, tako da je ovo još jedan u nizu mečeva koji se "igraju za šest bodova". Sautempton je favorit kod kladioničara, ali veliko je pitanje šta će se ovde dešavati.

Chicharito Cicarito Zoao Mario Zabaleta Vest Hem

Svonsi mora da pobedi, Vest Hem ne sme da izgubi. "Labudovi" bi pobedom mogli da izađu iz opasne zone i izjednače se po bodovima sa "čekićarima". Svonsi je u seriji od šest pobeda u svim takmičenjima kod kuće. Totenhem se bori za Ligu šampiona, a danas će u trećoj utakmici u sedam dana dočekati Hadersfild. Sve osim pobede bi bilo ne iznenađenje, nego šok. Ovo su utakmice koje "pevci" prosto ne smeju da ne dobijaju.

Jedini koji se izdvaja na dnu tabele jeste VBA, koji je posle četiri uzastopna poraza zakucan za dno, sa šest bodova manje od Stouka. Vest Brom sada mora da pobedi Votford ako želi da sačuva malu nadu da može da opstane. Votford, međutim, i nema previše razloga za brigu, jer je VBA očajan u gostima, gde ima samo jednu pobedu u 14 utakmica na strani ove sezone.

Rafa Benitez je u trenerskoj karijeri pet puta igrao protiv Liverpula i nijednom nije izgubio, ali bi mu trebalo čudo danas da sa Njukaslom pobedi raspucale "crvene". Ne samo da je razlika u kvalitetu i formi ogromna, nego je i Njukasl tim koji je Liverpul najčešće pobeđivao i kome je davao najviše golova na Enfildu. "Svrake" bi posle ove utakmice mogle da se vrate u opasnu zonu.

Arsenal

Arsenal bi skoro uvek bio apsolutni favorit protiv Brajtona, pa tako i ove nedelje, ali veliko je pitanje kakve će posledice po "tobdžije" ostaviti dva vezana poraza od Mančester sitija od po 3:0. Ne samo na neutralnom Vembliju u finalu Liga kupa, posebno boli poraz na Emiratima, pred polupraznim tribinama, bez obzira na pokušaj spina da je bilo 58 hiljada ljudi. Brajton u poslednje četiri utakmice ima dve pobede i dva remija i jeste autsajder u ovom meču, ali je Arsenal u poslednje vreme prosto toliko pao da zaista teško da bi bilo šta bilo iznenađenje.

Veliki derbi igra se u nedelju popodne. Mančester siti je u septembru pobedio Čelsi 1:0 na Stamfordu, a sada je ogroman favorit na Etihadu. Pobede od po 3:0 nad Arsenalom u finalu Liga kupa i prvenstvu, a u poslednjih nekoliko susreta sa timovima iz vrha tabele donele su "građanima" oreol nepobedivosti.

Povrh svega, Siti ove godine kod kuće samo nižerazredni Bristol nije pobedio sa makar dva gola razlike. Osim toga, Gvardiola neće morati nešto posebno da kombinuje sastav za duel sa Bazelom u sredu, jer iz Švajcarske nosi pobedu od 4:0 i maltene siguran prolazak u narednu rundu.

Konte Conte Guardiola Gvardiola

Čelsi je odigrao sjajno protiv Barselone, kada je bilo 1:1, a onda je dobro počeo i poveo protiv Junajteda, samo da bi "đavoli" preokrenuli i izbacili šampiona iz prva četiri na tabeli. Borba za mesto na tabeli koje vodi u Ligu šampiona nije izgubljena za "plavce", ali, po svemu sudeći, bodove će morati da traže na drugom mestu.

Kolo zatvaraju u ponedeljak Kristal palas i Mančester junajted. "Orlovi" nisu dobro igrali protiv Totenhema, iako su propustili nekoliko finih šansi, ali su na kraju i primili gol. Ako sada budu igrali bolje, može će i bolje proći. Mada, Junajted je takođe u usponu, iako nije igrao baš najbolje protiv Čelsija. Ipak, Murinjove zamene su donele raziku, Lukaku je bio sjajan, a Pogba kao da je zaustavio pad forme. Treba očekivati da se to prenese i na ovaj duel i da "đavoli" slave.

Parovi 29. kola Premijer lige:

Subota (utakmice počinju u 16, osim ako nije naglašeno):

Barnli - Everton (13.30)
Lester - Bornmut
Sautempton - Stouk
Svonsi - Vest Hem
Totenhem - Hadersfild
Votford - VBA
Liverpul - Njukasl (18.30)

Nedelja:

Brajton - Arsenal (14.30)
Mančester siti - Čelsi (17.00)

Ponedeljak:

Kristal palas - Mančester junajted (21.00)

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
xman
Saturday, 03.03.2018
17:25

Jedini tim koji ove sezone moze da pobijedi i pobijedio je City jeste Liverpul, ostali nemaju sanse