Siti rutinski, Junajted opet drugi, pola lige se bori za opstanak (PREGLED)

Autor: Pavle Knežević
sreda 03.01.2018.
23:00
Izvor: Sportske.net

Uzbudljivo kolo u Engleskoj, baš onakvo zbog čega ljudi vole Premijer ligu

EPA/PETER POWELL
EPA/PETER POWELL

Povezane vesti

Mančester siti se vratio na pobednički kolosek posle remija u prošlom kolu, ali je vratio i 15 bodova prednosti, jer je na drugom mestu ponovo njegov gradski rival Junajted.

Siti je zabeležio rutinsku pobedu, slavio je i Junajted, ali je do ovog kola drugoplasirani Čelsi odigrao nerešeno sa Arsenalom, što je bilo dovoljno "đavolima" da se vrate na drugo mesto.

Remi sa Kristal palasom nije ostavio nikakvog traga na Mančester siti, koji je s pola snage dobio Votford 3:1 i tako osvojio 62. bod u sezoni. Junajted je u gostima pobedio Everton 2:0 i sada ima bod više od Čelsija, koji je u dramatičnom i nezaboravnom meču odigrao 2:2 sa Arsenalom. Osim četiri gola, videli smo i prečku i čudesne odbrane i odlične šanse. Na kraju, bitan je samo rezultat, a bod nije nešto što odgovara i jednima i drugima.

Dzek Vilsir Ngolo Kante

Tu situaciju iskoristio je Mančester junajted, koje je oslabljen pobedio, prekinuo seriju od tri meča bez pobede i vratio se na drugo mesto. Evertonov "medeni mesec" od dolaska Sema Alardajsa je definitivno završen, jer mu je ovo bio drugi uzastopni poraz, odnosno četvrti meč bez pobede. Tim je ostao na devetom mestu, ali bodovna prednost u odnosu na ostatak "donjeg doma" više nije toliko velika.

Liverpul je u gostima pobedio nezgodni Barnli 2:1 i tako sačuvao četvrto mesto. "Crveni" su trijumf "porodili" golom u 95. minutu, ali su zasluženo slavili. Barnli je ostao sedmi, sa pet bodova manje od šestog Arsenala i četiri više od osmog Lestera.

Totenhem se vratio posle nedelju dana pauze pobedom nad "fenjerašem" Svonsijem 2:0. "Pevci" su prvi gol dali iz ofsajda, "labudovi" su imali svojih šansi, ali je tek ulaskom Harija Kejna domaći tim počeo da stvara više šansi, da bi posle njegovog dodavanja Dele Ali postigao i drugi gol. Totenhem u četvrtak igra zaostalu utakmicu 21. kola protiv "davljenika" Vest Hema i eventualnom pobedom bi prišao na samo bod zaostatka za Liverpulom.

Lester je konačno pobedio, posle četiri kola, pošto je savladao Hadersfild 3:0 i tako ostao na osmom mestu tabele, a prišao je i na četiri boda Barnliju. "Lisice" sada imaju i tri boda više od Evertona.

Prava drama je u donjem delu tabele, jer timove od devetog do 18. mesta deli samo sedam bodova, dok je razlika između 12. Brajtona i 18. Stouka tek tri boda. Može se, dakle, reći da se pola lige bori za opstanak.

Da vidimo kako tu stoje stvari.

Kristal palas je zabeležio sjajnu pobedu u gostima posle preokreta nad Sautemptonom, a junak meča bio je naš Luka Milivojević. "Sveci" su vodili na poluvremenu, da bi u drugom "orlovi" prvo izjednačili, a onda je reprezentativac Srbije u 80. minutu postigao pobednički gol. On se tako iskupio za promašen penal u nedelju, kada je njegov tim mogao Sitiju da nanese prvi poraz.

Luka Milivojevic

Kristal palas je sada 14. na tabeli, ali i dalje ima samo dva boda više od timova iz opasne zone. Ispred njega je Njukasl, sa istim brojem bodova, ali nešto boljom gol-razlikom. "Svrake" su uspele da pobede Stouk i tako ga gurnu u opasnu zonu. Sautempton ima isto bodova kao i Stouk, ali bolju gol-razliku.

Iz opasne zone je pobegao Vest Hem posle pobede od 2:1 nad pretposlednjim VBA. Brajton i Bornmut odigrali su 2:2 u ponedeljak. "Galebovi" su 12. sa 23 boda, dok Bornmut ima 21 bod, isto koliko i Vest Hem, odnosno, samo bod više od Stouka i VBA i bod manje od Kristal palasa i Njukasla. Vest Hem ima meč manje.

Rezultati 22. kola:

Brajton - Bornmut 2:2
Barnli - Liverpul 1:2
Lester - Hadersfild 3:0
Stouk - Njukasl 0:1
Sautempton - Kristal palas 1:2
Svonsi - Totenhem 0:2
Everton - Mančester junajted 0:2
Vest Hem - VBA 2:1
Mančester siti - Votford 3:1
Arsenal - Čelsi 2:2


Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke