Siti preuzeo štafetu, Matić čuva drugo mesto, Arsenal ponovo probio dno (PREGLED)

Autor: Pavle Knežević
ponedeljak 05.03.2018.
23:17
Izvor: Sportske.net

Siti je pobedom nad šampionom simbolički preuzeo trofej. Nemanja heroj "đavola", novi poraz Arsenala. Nazire se prva četvorka, a u donjem delu tabele i dalje haos.

EPA/KIERAN GALVIN
EPA/KIERAN GALVIN

Povezane vesti

Mančester siti je očekivano nastavio da pobeđuje, a u ovom kolu je savladao aktuelnog šampiona Čelsi 1:0, tako da je i simbolično tom utakmicom izvršena primopredaja titule.

Mančester junajted uspeo je da sačuva drugo mesto pobedom posle preokreta u gostima nad Kristal palasom 3:2. Trijumfalni gol postigao je srpski reprezentativac Nemanja Matić. Siti devet kola pre kraja ima samo teorijsku šansu da ostane bez titule, pošto ima 16 bodova prednosti u odnosu na gradskog rivala.

Mohamed Salah

Liverpul je pobedio kod kuće Njukasl 2:0 i zadržao korak za Junajtedom, dok je Totenhem bio siguran protiv Hadersfilda takođe 2:0, tako da je i on održao priključak za Liverpulom. Neki rasplet za prva četiri mesta se sada nazire, jer sada četrti Totenhem ima pet bodova više od Čelsija, koji opet ima osam bodova više od šestog Arsenala.

A šta reći o "tobdžijama" a ne zaplakati? Arsenal je izgubio 2:1 od debitanta u Premijer ligi Brajtona 2:1, što mu je bio treći uzastopni poraz u prvenstvu, odnosno, četvrti u poslednjih pet utakmica. Ponovo se osula paljba po Vengeru, koji je opet davao neodređene i čudne izjave, ali raspleta i dalje nema.

U donjem delu tabele jedinu pobedu ostvario je Svonsi, koji je savladao Vest Hem 4:1 i tako ga pretekao na 13. mestu tabele. Vest Bromvič je svojim petim uzastopnim porazom, 1:0 od Votforda, verovatno zapečatio sebi sudbinu, jer sada ima sedam bodova manje Stouka, koji je igrao 0:0 sa Sautemptonom, i Kristal palasa.

Vredno je pomenuti i da je Barnli pobedio Everton 2:1 i tako ostvario svoj prvi trijumf posle dva i po meseca, odnosno serije od 11 kola. Klareti se sve to vreme nisu mrdali sa sedmog mesta, a sada imaju pet bodova manje od Arsenala. Zvuči čudno, ali kada se zna kako igraju "tobdžije", nije baš nemoguće maštanje da Barnli može do Evrope.

Bornmut je vodio u Lesteru do 98. minuta, a onda je Marez doneo izjednačenje na 1:1. Lesteru je to bila peta prvenstvena utakmica bez trijumfa i sada ima tri boda manje od Barnlija i jedan više od Votforda.

Rezultati 29. kola Premijer lige:

Barnli - Everton 2:1
Lester - Bornmut 1:1
Sautempton - Stouk 0:0
Svonsi - Vest Hem 4:1
Totenhem - Hadersfild 2:0
Votford - VBA 1:0
Liverpul - Njukasl 2:0
Brajton - Arsenal 2:1
Mančester siti - Čelsi 1:0
Kristal palas - Mančester junajted 2:3
Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke