Siti nastavio da "proslavlja titulu", gužva i promene na začelju (PREGLED)

Autor: Pavle Knežević
ponedeljak 18.12.2017.
23:00
Izvor: Sportske.net

Siti ne pokazuje znake usporavanja, žrtve padaju jedna za drugom. Nastavljen preporod Evertona i Kristal palasa.

EPA-EFE/NIGEL RODDIS
EPA-EFE/NIGEL RODDIS

Povezane vesti

Upravo završeno 16. kolo Premijer lige donelo je status kvo (manje-više) kada je u pitanju vrh tabele, ali je u borbi za opstanak promenjeno mnogo toga, tako da sada opasna zona deluje bitno drugačije.

Na vrhu ništa novo - Gvardiolin Mančester siti i dalje melje. Poslednja žrtva bio je Totenhem, koji je pobeđen 4:1. "Građani" su ponovo pokazali klasu i ostvarili 16. uzastopnu prvenstvenu pobedu, čime su popravili sopstveni rekord u Engleskoj.

Nije da je Totenhem bio loš. Poketino se odlučio za presing kao način da se pobedi Gvardiolin Siti, što je radio i Klop, trener koji ima najviše pobeda protiv Pepa u karijeri. Posed "građana" pao je sa uobičajenih 65,5 odsto na 53 odsto, ali je protivnik ipak ubedljivo pobeđen. To prilagođavanje (na poluvremenu je bilo 1:0) pokazuje koliko je zaista Siti jak.

Mancester Lukaku

Mančester junajted je pobedio u gostima "davljenika" VBA 2:1 i zadržao "korak", odnosno 11 bodova zaostatka, za liderom. Čelsi je kod kuće pobedio Sautempton i ostao na trećem mestu sa tri boda manje od "đavola". Liverpul se ubedljivim trijumfom 4:0 nad Bornmutom u gostima popeo na četvrtu poziciju. To je "crvenima" bila prva pobeda posle dva vezana remija. Poslednje evropsko mesto zauzima Arsenal, koji je kod kuće savladao Njukasl 1:0. Moglo je to i ubedljivije, ali je Eliot spasao "svrake", koje su bile potpuno bezopasne.

Totenhem je nakon poraza pao na sedmo mesto, ali ima samo dva boda manje od Arsenala, odnosno tri od Liverpula. Šesti je Barnli, koji se tu popeo nakon remija sa Brajtonom. "Klareti" su se nadali pobedi, ali na kraju mogu biti radosni zbog boda. Taj remi je posledica potpune nesposobnosti Brajtona da postigne gol. U sezoni je dao 14 golova na 18 mečeva, najmanje u ligi, a u poslednjih pet je postigao samo jedan pogodak, da bi protiv Barnlija promašio i penal.

Kristal palas je ponovo bio sjajan i zasluženo je pobegao van opasne zone. Pre dva meseca bio je otpisan, a onda je došao Roj Hodžson, posle čega su "orlovi" vezali sedam utakmica bez poraza, sa dva vezana trijumfa. Ovog puta pobeđen je u gostima Lester, i to čak 3:0. Domaćin je do ovog kola bio u najboljoj formi u prvenstvu posle Sitija.

Lester

"Lisice" su ostale osme, ali se Palas popeo na 14. mesto i ima dva boda više od timova iz opasne zone. Hadersfild je pobedio Votford sa 4:1 i izbio na 11. mesto, sa bodom manje od svog rivala, koji je 10. na tabeli.

U zoni ispadanja i dalje je "fenjeraš" Svonsi, ali su ispred njega sada VBA i Njukasl. Osim Palasa, odatle je pobegao i Vest Hem, koji je pobedio Stouk sa 3:0 i izbio na 15. mesto, ali i svog rivala poslao na ivicu borbe za opstanak.

Everton je u ponedeljak rutinski pobedio Svonsi 3:1 i tako nastavio sjajan niz. Ovo mu je bio peti meč bez poraza u premijeršipu od kada je došao Sem Alardajs, odnosno četvrta prvenstvena pobeda u pet mečeva. Sada se popeo na deveto mesto i ima samo bod manje od Lestera.

Rezultati 16. kola:

Ponedeljak:

Everton - Svonsi 3:1

Nedelja:

VBA - Mančester junajted 1:2
Bornmut - Liverpul 0:4

Subota:

Lester - Kristal palas 0:3
Arsenal - Njukasl 1:0
Brajton - Barnli 0:0
Čelsi - Sautempton 1:0
Stouk - Vest Hem 0:3
Votford - Hadersfild 1:4
Mančester siti - Totenhem 4:1

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

5 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Stefoon
Tuesday, 19.12.2017
01:31

Siti igra ubedljivo najjaci fudbal u Engleskoj.

avatar
Amar Zornic
Tuesday, 19.12.2017
00:03

PL ( pepova liga )

avatar
Ceks_FC_Chelsea
Tuesday, 19.12.2017
01:16

Sto nije bila prosle sezone

avatar
hazardinho
Tuesday, 19.12.2017
09:12

Pep ju jos nije ni osvojio. Tek kada dominira nekoliko godina onda moze tako neka posalica. Jedini za koga se moze reci da je njegova liga jeste veliki dedica koji je postavio MU tu gde jeste.